ΑΕΚ και Χιμένεθ αυτή τη στιγμή είναι μαζί κι έχουν κι ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη

ΑΕΚ και Χιμένεθ αυτή τη στιγμή είναι μαζί κι έχουν κι ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη
Photo Credits: INTIME

Το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προδιαγράψει, τα αποτελέσματα κρίνουν πολλά, αλλά προπονητής της Ένωσης είναι τώρα ο Χιμένεθ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τις πιο σημαντικές από τις πολλές ιδιαιτερότητες της ΑΕΚ αυτή την περίοδο, είναι πως η εξαιρετικά δύσκολη πλέον προσπάθεια της σε πρωτάθλημα και κύπελλο, συνεχίζεται μέσα σε ακατάσχετη προπονητολογία.

Ο σύλλογος δεν το έχει ξεκινήσει αυτό, δεν το έχει ευνοήσει. Αλλά και δεν είναι δυνατό να το ελέγξει. Οτιδήποτε και να ειπωθεί από πλευράς ΑΕΚ αυτή την στιγμή, δεν θα έχει ουσία, γιατί έχει κυριαρχήσει εδώ και καιρό η εικόνα πως ο Μανόλο Χιμένεθ βαίνει ολοταχώς προς την έξοδο, τουλάχιστον στο τέλος της σεζόν.

Βέβαια επειδή για μπάλα μιλάμε, ας γίνει κανένα τρελό με το κύπελλο σε συνδυασμό με εξασφάλιση κι Ευρώπης κι ελάτε να μιλήσουμε θα μπορούσα να πω. Αλλά δεν το λέω γιατί ξέρω πως στους συντριπτικά περισσότερους, φαίνεται δικαίως ως ακραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σκεφθείτε όμως να γίνει…

Ο Χιμένεθ και πως «χαλάει» το μυαλό του

Από την άλλη ορισμένα πράγματα που στην Ελλάδα τα θεωρούμε ταμπού, στο υψηλότερο επίπεδο του διεθνούς ποδοσφαίρου δεν αποτελούν και τόσο ζήτημα. Πολλές ομάδες ολοκληρώνουν την σεζόν με προπονητές που είτε είναι ήδη γνωστό πως έχουν συμφωνήσει με άλλο σύλλογο για την σεζόν που ακολουθεί, είτε έχει επισημοποιηθεί δημόσια από την ομάδα ή και τον ίδιο τον προπονητή ταυτόχρονα, πως στο τέλος της περιόδου οι δρόμοι τους θα χωρίσουν.

Όμως εδώ μιλάμε για Ελλάδα κι έναν προπονητή σαν τον Μανόλο Χιμένεθ που τέτοιες καταστάσεις του χαλάνε άσχημα το μυαλό. Άλλωστε εκεί έχασε το παιχνίδι ως τώρα φέτος. Στο γεγονός πως αντέδρασε σπασμωδικά με το που άρχισε η… ψίλο-κουβέντα για το μέλλον του και βγήκαν και κάποια δημοσιεύματα στο εξωτερικό με υποψηφιότητες για τον πάγκο της ΑΕΚ.

Εκεί τα έκανε άνω κάτω, εκεί άρχισε να δίνει την εντύπωση πως κοουτσάρει την ομάδα σα να θέλει να αναδείξει τις αδυναμίες της, εκεί χάλασε το κλίμα εντός αποδυτηρίων, μεταξύ προπονητή και παικτών. Να θυμίσω εδώ πως οι περιβόητες δηλώσεις μετά την συντριβή με τον ΟΣΦΠ δεν ήταν οι πρώτες ανάλογες. Απλά αυτή τη φορά ειπώθηκε πιο άμεσα, πιο ωμά.

Τέλος πάντων, κανονικά δεν έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Οι προπονητές και οι παίκτες όσο είναι σε μια ομάδα πληρώνονται από αυτή κι έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Δεν έχουν δικαίωμα να επικαλούνται αρνητική ψυχολογία από οποιαδήποτε ενδεχόμενη εξέλιξη αφορά το μέλλον τους. Το ίδιο έξαλλο με έκανε όταν άκουγα και διάβαζα από το προηγούμενο καλοκαίρι πως ο Λιβάγια ήταν επηρεασμένος από το συμβόλαιο, το ίδιο με κάνει και τώρα η πιθανότητα να συμβαίνει το ίδιο με τον προπονητή. Ο προπονητής μάλιστα έχει και συμβόλαιο για μια σεζόν ακόμη, ενώ ο Λιβάγια ήξερε πως το δικό του τελειώνει με την ολοκλήρωση της τρέχουσας.

Τίμια-ειλικρινή προσπάθεια από Χιμένεθ

Για να είμαι δίκαιος, το δείγμα μετά τον ΟΣΦΠ, ο τρόπος που διαχειρίστηκε δηλαδή ο Χιμένεθ το ματς με τον ΠΑΟΚ, το πριν και το μετά του επίσης, μου έδειξε πως έκανε μια τίμια, ειλικρινή προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα με όποιο τρόπο μπορεί και θεωρεί σωστό ο ίδιος. Που σημαίνει πως μετά το ταρακούνημα με τον ΟΣΦΠ και όσα έγιναν και την επόμενη μέρα, σίγουρα έβγαλε μια αντίδραση θετική, που θέλω να πιστεύω πως δεν θα είναι μεμονωμένη.

Και συνεχίζομαι να στέκομαι τόσο πολύ στον Χιμένεθ, επειδή ο ρόλος του προπονητή μέσα σε αυτό που βιώνει η ΑΕΚ αυτή την περίοδο, είναι πολύ κομβικός. Δεν στέκομαι επειδή περιμένω καμιά αγωνιστική μεταμόρφωση, ούτε ξαφνικά η ΑΕΚ του Χιμένεθ να αρχίσει …να τσουλάει την μπάλα στην επίθεση. Περιμένω όμως μια ομάδα που ότι μπορεί να της δώσει τακτικά και σε επίπεδο προετοιμασίας αγώνων ο συγκεκριμένος προπονητής, να είναι σε θέση να το εκτελέσει σωστά. Και να θυμίζει ομάδα στο γήπεδο. Κάποια δείγματα σε αυτή την κατεύθυνση είχαμε με τον ΠΑΟΚ, μένει να δούμε αν ήταν απλά μια αντίδραση σε όσα έγιναν μετά τον διασυρμό ή αν μπορεί να υπάρχει συνέχεια.

Πάντως, για να λέμε την αλήθεια, αυτό το ματς συγκεκριμένα με τον Άρη την δεδομένη στιγμή, είναι σούπερ κρίσιμο. Το ακολουθούν δύο ματς με Αστέρα και Παναθηναϊκό, οπότε εδώ μια νίκη, μπορεί να είναι κομβική για Ευρώπη. Και λέω για νίκη, όχι φυσικά γιατί υποτιμώ τον ένα βαθμό στην κατάσταση που είμαστε. Αλλά γιατί πολύ φοβάμαι πως ο ένας βαθμός δεν θα φτάνει.

Κάποιοι θέλουν σφόδρα την ΑΕΚ εκτός Ευρώπης και δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για το τι αποτελέσματα μπορεί να δούμε σε άλλα παιχνίδια…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X