SOS, κίνδυνος να «καούν» και τα… χλωρά

SOS, κίνδυνος να «καούν» και τα… χλωρά
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τον δεύτερο μεγαλύτερο κίνδυνο που ελλοχεύει στο υπόλοιπο της σεζόν, εκτός από την απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχουν πολλά που να μπορεί να πει κανείς. Αυτό που είδα ήταν ομάδα που εδώ και πολύ καιρό πνίγεται μέσα σε χίλια προβλήματα, ελλείμματα, παθογένειες, να προσπαθεί ελάχιστα να βγάλει την μύτη έξω από το νερό για να πάρει μισή ανάσα και να τρώει στο 95’ μια κατραπακιά και να ξαναπηγαίνει στον πάτο. Και αυτό που έγινε, όπως έγινε, φοβούμαι πως έστειλε ένα μήνυμα, πως δεν γίνεται να σηκώσουν κεφάλι για φέτος. Μακάρι να βγω λάθος. Και μακάρι όπως κάπως κατάφεραν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά την πεντάρα και κάπως στάθηκαν στα 90 λεπτά του ματς με τον ΠΑΟΚ (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), να το καταφέρουν πιο αποτελεσματικά στα επόμενα ματς.

Είναι αυτονόητο και χιλιοειπωμένο, πως θα είναι καταστροφή να μην καταφέρει η ΑΕΚ να βρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά. Αν συμβεί, θα είναι μια τεράστια τορπίλη σ’ ότι και αν σκοπεύει να κτίσει η ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν. Επομένως, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, εξακολουθεί να έχει τεράστια σημασία, ζωτική, αυτό που θα συμβεί στην φετινή χρονιά. Και εκτός από τον τεράστιο κίνδυνο, να μείνει εκτός Ευρώπης, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει πλέον και έναν ακόμα. Μαζί με τα «ξερά» στο υλικό της ομάδας, να «καούν» και τα «χλωρά».

Δεν χρειάζεται πλέον καν να το συζητάμε, πως το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνουν βαθιές τομές και ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ. Άλλωστε το προανήγγειλε ο ίδιος ο Μελισσανίδης, μιλώντας προ ημερών στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Φυσικά και όταν λέμε ριζικές αλλαγές, δεν εννοούμε δυο – τρεις κινήσεις σε θέσεις που υπάρχουν κενά. Αυτό λέγεται μερεμέτι και όχι κτίσιμο από την αρχή. Ούτε όμως και πρόκειται να φύγουν 25 ποδοσφαιριστές και να έρθουν άλλοι 25. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά και δεν έχει ποδοσφαιρική λογική. Υπάρχουν παίκτες πάνω και γύρω από τους οποίους μπορεί να κτιστεί η ΑΕΚ της νέας χρονιάς. Για να συμβεί αυτό σωστά και αποτελεσματικά, θα πρέπει να  μην «καούν» φέτος. Και σε κάθε παιχνίδι γίνεται όλο και πιο καθαρό, πως κάποιοι ποδοσφαιριστές ήδη κινδυνεύουν να το πάθουν.

Ο Λιβάι

Ξεκινώ από τον Λιβάι. Το παιδί αυτό είναι μακράν ότι καλύτερο είχε να δείξει φέτος η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο. Έβαλε γκολ και έδωσε ασίστ σε σημαντικά ματς και ήταν γενικώς ο επιδραστικότερος παίκτης στο παιχνίδι της ομάδας. Πλην όμως, δεν είναι θαυματοποιός. Το πάρε την μπάλα, πέρνα πέντε και βάλε γκολ ή δώσε ασίστ, είναι ένα αντιποδοσφαιρικό σχέδιο. Δεν μπορεί πρακτικά να βγει και είναι εύκολα διαχειρίσιμο από κάθε αντίπαλο. Η ΑΕΚ που είναι αδούλευτη στο τακτικό κομμάτι και που ο καλύτερος τρόπος για να την αντιμετωπίσεις είναι να της δώσεις την μπάλα καθώς δεν ξέρει τι να την κάνει, αυτό το σχέδιο εφαρμόζει εδώ και πολύ καιρό.

Το αποτέλεσμα είναι ο Λιβάι να έχει εξουθενωθεί και σωματικά και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Δεν θα βάλω στην συζήτηση την διαπίστωση πως πλέον δείχνει περισσότερο ξενερωμένος απ’ ότι χαρούμενος. Αυτό το ακούω, το μετράω, αλλά δεν το δέχομαι. Όλοι μας έχουμε πάει στις δουλειές μας ξενερωμένοι και όχι μόνο μια φορά. Και παίρνουμε 500 ευρώ τον μήνα και όχι την μέρα. Όμως όταν έναν παίκτη όχι μόνο δεν μπορεί να τον αξιοποιήσεις, αλλά συνειδητά τον στέλνεις πάνω στον εγκλωβισμό, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα τον «κάψεις». Και όποιος είδε την εικόνα του Λιβάι στα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αντιλαμβάνεται πως ο Γκαρσία βαδίζει προς τα εκεί ολοταχώς. Πάμε παρακάτω.

Ο Τάνκοβιτς

Ο Τάνκοβιτς ήρθε στην ΑΕΚ με αριθμούς γκολ και ασίστ που ζάλιζαν. Και που για εξτρέμ ήταν εντυπωσιακά. Σχεδόν εννέα μήνες μετά, ο ίδιος παίκτης μπαίνει στην περιοχή και προσπαθώντας να σουτάρει μπλέκει τα πόδια του και πέφτει μόνος του κάτω. Είναι ωστόσο λογικό να συμβεί, όταν ανά πέντε λεπτά γυρίζει στον πάγκο για να δει πότε θα γίνει αλλαγή. Διότι έχει εμπεδώσει, πως αυτός θα είναι ο πρώτος που βγαίνει από το γήπεδο. Όπως συνέβη και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, παρόλο που ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες της ΑΕΚ.

Και μάλιστα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, συνέβη και το ακόμα χειρότερο. Επί 30 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, ο Τάνκοβιτς ταλαιπωρούσε τον Βιεϊρίνια και όλοι λέγαμε πόσο σωστό διάβασμα έχει γίνει με το «σημάδι» πάνω στον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Και ξαφνικά ο Χιμένεθ αλλάζει πτέρυγα τον Σουηδό με τον Λιβάι, ο οποίος έχει παίξει ελάχιστα αριστερά. Σαν να στέλνει δηλαδή το μήνυμα στον Τάνκοβιτς, φύγε τώρα εσύ από εκεί, για να έρθει ο καλός μπας και τα κάνει καλύτερα από σένα. Και μετά σε κάνω και πρώτη αλλαγή, για να δέσει το γλυκό. Αν αυτό δεν είναι «κάψιμο» για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θυμίζω πως εδώ και δυο μήνες είναι μεταξύ πάγκου και ενδεκάδας, τι άραγε μπορεί να είναι; Και πάμε και ακόμα παρακάτω.

Ο Καρίμ και ο Γαλανόπουλος

Την ΑΕΚ την παρέλαβε ο Χιμένεθ με τον Καρίμ πρώτος σκόρερ. Με τον Ισπανό τεχνικό, ο Ανσαριφάρντ έχει πετύχει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, τέσσερα γκολ. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Ούτε φυσικά μπορεί να είναι λογικό το γεγονός, πως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που ήδη από το βράδυ της Κυριακής έδειξε με την ομιλία του στα αποδυτήρια πως τσιγκλίστηκε ο εγωισμός του από την πεντάρα, να μένει στον πάγκο στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Ειδικά από την στιγμή, που έγινε και κουβέντα με τον παίκτη και τον προπονητή, για να λυθεί η όποια παρεξήγηση για το πώς εννοούσε όταν έλεγε πως «όποιος δεν μπορεί να είναι εδώ και να βοηθάει την ομάδα, θα πρέπει να φύγει».

Άφησα τελευταίο τον Γαλανόπουλο. Αν η ΑΕΚ παρουσίασε ένα βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ, το έκανε χάρη στην πρώτη παρουσία του «Γαλανό» στην ενδεκάδα, μετά τον τραυματισμό του. Είχε φανεί με τις εμφανίσεις του και πριν κτυπήσει, πως έχει και τις προδιαγραφές και τα προσόντα και τα α….ντερα για να είναι αρχηγός στην ΑΕΚ. Όμως επέστρεψε από μια ταλαιπωρία δυο μηνών με σπάσιμο στην ωμοπλάτη. Με τον ΠΑΟΚ έφτασε οριακά να αντέξει στο γήπεδο, όσο άντεξε. Θα είναι εντελώς παράλογο, για να μην χρησιμοποιήσω κάτι πιο βαρύ, να ρισκαριστεί να καεί και εγώ δεν ξέρω για πόσο, προκειμένου να μπορέσει να συμμαζέψει αγωνιστικά τα ασυμμάζευτα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X