Οι θλιβεροί αριθμοί στα ντέρμπι απαιτούν… ΣΚΟΥΠΑ!

Οι θλιβεροί αριθμοί στα ντέρμπι απαιτούν… ΣΚΟΥΠΑ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, καταγράφει την οικτρή πραγματικότητα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά και το ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου η ΑΕΚ έπαιξε υποφερτά καλά, κι αν μη τι άλλο σοβαρά, αλλά ηττήθηκε από μία ομάδα που δεν έκανε ούτε υποψία ευκαιρίας (σ.σ. κατόρθωμα αυτό να το πετύχεις κόντρα στη συγκεκριμένη ΑΕΚ), δεν είναι και πολύ απλή υπόθεση για την ομάδα να σηκώσει κεφάλι.

Εδώ εμείς που βλέπαμε το παιχνίδι ως θεατές και στο γκολ του Μουργκ, σκεφτήκαμε… «εντάξει παιδιά, δεν γίνεται φέτος, δεν μπορούμε, δεν μας θέλει κιόλας, ας το πάρουμε απόφαση».

Άμα δεις και τις αντιδράσεις των παικτών της ΑΕΚ, τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στον πάγκο, τη στιγμή της επίτευξης του γκολ του Μουργκ, καταλαβαίνεις πόσο πολύ τους έχει πάρει από… κάτω. Δεν τους δικαιολογώ, μην παρεξηγηθώ, αλλά καταγράφω μια πραγματικότητα. Γιατί η ψυχολογία στον αθλητισμό, παίζει τεράστιο ρόλο. Και η ΑΕΚ εδώ και καιρό είναι σε… κατάθλιψη.

Ο ΠΑΟΚ λέει… «ευτυχώς που υπάρχει και η ΑΕΚ» κι έχει δίκιο!

Πραγματικότητα βέβαια ήταν και η βελτίωση της ΑΕΚ, στο βαθμό βέβαια που μπορεί να βελτιωθεί μια αδούλευτη ομάδα που έχει την πιο τραγική άμυνα ever, αλλά πλέον εδώ και καιρό και μια επίθεση χωρίς κανένα πλάνο και με παίκτες που τους έχει παρασύρει κι αυτούς η μετριότητα προς τα κάτω. Το ξέραμε, το βλέπαμε μπροστά μας να έρχεται και θυμάστε ότι έγραφα από τον Ιανουάριο πως ακόμα και ο Λιβάι με μαθηματική ακρίβεια, θα πέσει και αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Πραγματικότητα είναι επίσης και μάλιστα πολύ πικρή αυτό που διάβασα από έναν συνάδελφο που αρθρογραφεί κυρίως για τον ΠΑΟΚ, που επισήμανε ο άνθρωπος ότι «ευτυχώς που υπάρχει και η ΑΕΚ», εννοώντας αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε, ότι δηλαδή μέσα στο φετινό του χάλι, ο ΠΑΟΚ έχει βρει τουλάχιστον μια μεγάλη ομάδα που έχει χειρότερα χάλια από τα δικά του, τη νικάει και παίρνει και καμιά ανάσα! Εμείς πάλι… όχι! Ούτε ανάσα μπορούμε να πάρουμε, ούτε να πούμε «ευτυχώς που υπάρχει και ο… οιοσδήποτε».

Προπονητής, φιλοσοφία, παίκτες που να υπηρετούν το πλάνο

Η κατάσταση με τους αριθμούς της ΑΕΚ στα συνολικά ντέρμπι της τελευταίας τριετίας, δεν είναι απλά απογοητευτική, αλλά είναι τραγική και θλιβερή. Και αλίμονο αν καθόμαστε πλέον και λέμε… πάλι καλά που βελτιώθηκε η ομάδα ή αν πούμε σε κάποιο ή σε κάποια από τα επόμενα ματς που ενδεχομένως να κερδίσει η «Ένωση»… «ρε μήπως τελικά και δεν είμαστε τόσο χάλια».

Τα δεδομένα πρέπει να έχουν ήδη διαμορφωθεί προ πολλού και να γίνει πράξη αυτό που είπε πρόσφατα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, προαναγγέλλοντας… σκούπα! Την απόφαση για προπονητή υψηλού επιπέδου, που θα πάρει τα «κλειδιά» και θα αναλάβει την ευθύνη για να χτίσει μια κανονική, μεγάλη και πραγματικά ανταγωνιστική ΑΕΚ, την έχει ήδη πάρει.

Μαζί με αυτή την απόφαση, πάει και η φιλοσοφία για το τι ομάδα θα είναι αυτή και τι ποδόσφαιρο θα θέλει να παίζει. Άρα αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσει, είναι να αποκτηθούν και παίκτες με προσωπικότητα, αλλά και παίκτες με ικανότητα και συγκεκριμένα αγωνιστικά στοιχεία, που θα μπορούν να υπηρετήσουν το πλάνο και τη φιλοσοφία του προπονητή.

Εκεί δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις και δεν γίνεται να μείνουν κενά, όπως συνέβη στις μεταγραφικές περιόδους μετά το πρωτάθλημα του 2018. Ύστερα από μια τριετία, που πονάνε και οι ψυχές και τα μάτια μας από αυτό που μας… προσφέρει η ΑΕΚ, είναι προφανές ότι αυτό το πράγμα δεν παλεύεται άλλο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X