Ο χορός των «καταραμένων» της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η χρόνια εξελίσσεται για την ΑΕΚ με θλιβερό τρόπο και ο Σταύρος Καζαντζόγλου ψάχνει να βρει τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθούν τα χειρότερα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ζήσαμε και αυτό. Αν ήταν μέσα στα σενάρια που μέχρι τώρα δεν είχαν παίξει, έγινε και αυτό πραγματικότητα. Παιχνίδι που η ΑΕΚ κυριαρχεί, το ελέγχει απόλυτα και καταφέρνει να έχει ένα χαρακτηριστικό για το οποίο βασικά ήρθε ο Χιμένεθ στην ομάδα για ακόμα μία φορά. Δηλαδή, συμπαγή αμυντική λειτουργία, που δεν άφησε τον αντίπαλο να κάνει ούτε φάση. Αντιλαμβάνομαι, πως ορισμένες φορές αυτά δεν μετρούν μέσα στην ένταση και τον εκνευρισμό μιας νέας αποτυχίας.

Είναι αναμενόμενο, ότι όλα ισοπεδώνονται και η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως ο ΠΑΟΚ – δηλαδή μία ομάδα που έχει ικανότητα στην παραγωγή ευκαιριών, καθώς ακόμα και στο ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό που έχασε με 3-0 έκανε σημαντικές φάσεις για να μπορέσει να μπει στο ματς – κόντρα στην ΑΕΚ δεν έκανε ούτε φάση. Και αυτό αναμφίβολα, ήταν ένα σημάδι βελτίωσης της ΑΕΚ σε σχέση με το σκορποχώρι της άμυνας που εμφάνισε την περασμένη Κυριακή.

Μικρό, δεν είναι για να πανηγυρίζεις, αλλά δεν μπορείς να το αγνοείς και να μην το καταγράψεις. Αλλωστε, εδώ που φτάσαμε, μην περιμένει κανείς θαύματα. Ετσι κι αλλιώς, το σημαντικό ήταν να βγάλει η ΑΕΚ αίσθημα αυτοσυντήρησης. Όπως και συνέβη. Η ΑΕΚ μπόρεσε να βάλει λίγο πάθος στο παιχνίδι της, να δείξει πως μπορεί να σταθεί μέσα στο γήπεδο. Πράγματα που έπειτα από όσα είδαμε κόντρα στον Ολυμπιακό είχαν αρχίσει να μη θεωρούνται δεδομένα.

Πρέπει να πάρει ένα μεγάλο ματς

Ακόμα και έτσι όμως, ακόμα και σε ένα παιχνίδι που έχει τη σφραγίδα του προπονητή της ΑΕΚ που έχει τόσο δικαίως αμφισβητηθεί απ’ όλους για το τι μπορεί να κάνει, το πρόβλημα παρέμεινε. Η ΑΕΚ βρήκε έναν απίθανο τρόπο για να χάσει το ματς και πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολος και ο στόχος του κυπέλλου. Βρισκόμαστε στις αρχές Απριλίου νομίζω, ότι έχουμε δει σχεδόν τα πάντα από την ΑΕΚ. Αρα, μιλώντας με ρεαλισμό, ο μοναδικός τρόπος για να μην καταστραφεί απόλυτα η χρονιά είναι να βρεθεί η φόρμουλα ώστε η ΑΕΚ να μη χάσει την ευρωπαϊκή της προοπτική για την επόμενη σεζόν.

Οσο κι αν δεν αρέσει αυτό, όσο κι αν ηχεί άσχημα στα αυτιά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ΑΕΚ έτσι όπως εξελίχθηκε το πράγμα, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, φαίνεται πως χάνει άδοξα και το Κύπελλο, δεν μπορεί να συζητά για τίποτα καλύτερο από την κατάληψη μιας ευρωπαϊκής θέσης. Κλειδί κατά τη γνώμη μου για να επιτευχθεί αυτό είναι ένα να μπορέσει η ΑΕΚ να κερδίσει λίγη αυτοπεποίθηση. Λίγη πίστη στις δυνατότητές της, πως μπορεί να πάρει κάποιο μεγάλο ματς.

Είναι φρικιαστικός ο απολογισμός που έχει η ΑΕΚ στα μεγάλα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια και κορυφώνεται με όσα συμβαίνουν φέτος. Φαίνεται πως υπάρχει μία μοιρολατρική αντιμετώπιση γύρω από την ομάδα και πως όλα οδηγούν στο μηδέν. Δεδομένα, αν η ΑΕΚ δεν μπορέσει να νικήσει κάποιο από τα μεγάλα παιχνίδια που ακολουθούν, τότε θα μείνει εκτός Ευρώπης. Γιατί όσα προβλήματα και αν έχουν οι αντίπαλοι της, σίγουρα καταφέρνουν να νικήσουν στα μεγάλα ματς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΠΑΟΚ. Κόντρα στην ΑΕΚ μέσα σε λίγες εβδομάδες βρήκε δύο φορές σανίδα σωτηρίας και μπόρεσε να πάρει τα πάνω του. Η ΑΕΚ αναζητά τη δική της σανίδα σωτηρίας. Το θέμα είναι πως μπορεί να συμβεί αυτό. Αν δεν συμβεί, είναι νομοτελειακό και δεν χρειάζεται να τετραγωνίσουμε τον κύκλο, η ΑΕΚ θα μείνει εκτός Ευρώπης. Τόσο απλά. Με συνέπειες και με άλλα προβλήματα, τα οποία δεν έχει σημασία να αναλύσουμε αυτή τη στιγμή.

Ποιότητα και εμπειρία

Το σημαντικό είναι να σωθεί η χρονιά και να κλείσει αυτός ο χορός των καταραμένων όσο πιο αναίμακτα γίνεται. Η ΑΕΚ της επόμενης σεζόν πρέπει να είναι πολύ διαφορετική σε νοοτροπία και λογική αντιμετώπισης των αγώνων. Τα πρόσωπα που πρέπει να προστεθούν θα πρέπει να έχουν ηγετικά χαρακτηριστικά που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της ομάδας και θα μπορέσουν την ΑΕΚ να την κάνουν ξανά ΑΕΚ. Ομάδα που θα μπορεί να έχει ταυτότητα στο παιχνίδι της.

Δεν είναι εύκολη διαδικασία. Εχει βαρύνει πάρα πολύ το κλίμα, αλλά νομίζω πως μέσα ακόμα και από αυτή τη θλιβερή κατάσταση που βιώνουμε αυτή τη στιγμή, μπορεί να προκύψει κάτι καλό. Διότι, πάρα πολύ απλά είναι το τέλος των ψευδαισθήσεων. Δεν μπορεί να υπάρχουν πλέον πράγματα τα οποία θα αποδίδονται σε ευχολόγια και η ΑΕΚ πρέπει να βρει έναν προπονητή που θα είναι σημείο αναφοράς και παίκτες με ποιότητα και εμπειρία που θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά. Ολα αυτά, με την ελπίδα πως ό,τι έχουμε να ζήσουμε ακόμα δεν θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή μας σε σχέση με αυτό που περνάμε αυτές τις μέρες.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X