Ολα στραβά και ανάποδα για την ΑΕΚ, «πιστολιά» στο φινάλε από τον ΠΑΟΚ (0-1)!

Ολα στραβά και ανάποδα για την ΑΕΚ, «πιστολιά» στο φινάλε από τον ΠΑΟΚ (0-1)!
Photo Credits: INTIME

Απίστευτο και όμως πραγματικό: η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες, δεν δέχτηκε φάση από τον ΠΑΟΚ, αλλά δέχτηκε γκολ από φάουλ στην τελευταία φάση και χάνει και το Κύπελλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Καταραμένη» είναι η φετινή ΑΕΚ. Σε ματς που έπαιζε όπως η γάτα με το ποντίκι τον ΠΑΟΚ, ήταν καλύτερη και είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες, τελικά…κατάφερε να χάσει με «πιστολιά» στις καθυστερήσεις με 0-1. Είναι απίστευτο, πως σε παιχνίδι που η ΑΕΚ δεν δέχτηκε ούτε φάση από τον αντίπαλο της, από μια στημένη μπάλα – φάουλ που αμφισβήτησαν έντονα στην ΑΕΚ – και την εκτέλεση του Μουργκ, ηττήθηκε στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου και πλέον χάνεται και αυτός ο στόχος.

Η ΑΕΚ βρισκόταν υπό ασφυκτική πίεση πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Χιμένεθ με τους παίκτες του, έδειξαν σαφώς πιο αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι συγκριτικά με την εικόνα συνονθυλεύματος της Κυριακής. Ο Ισπανός προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε πρόσωπα (Τσιντώτας, Νεντελτσεάρου και Γαλανόπουλος, αντί των Αθανασιάδη, Χνιντ και Σιμάνσκι), αλλά η εικόνα της ΑΕΚ ήταν σαφώς βελτιωμένη και με μεγαλύτερη θέληση.

Πήρε το κέντρο

Από το ξεκίνημα του ματς, η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τη μεσαία γραμμή, παρά την αριθμητική υπεροπλία που είχε ο ΠΑΟΚ στο κέντρο. Είχε τον Γαλανόπουλο να δίνει νεύρο και ένταση, να παίζει επιθετική άμυνα και δίπλα του τον Κρίστισιτς με ηρεμία και καθαρό μυαλό να μοιράζει σωστά την μπάλα. Το άλλο σημείο που έκανε τη διαφορά, αφορούσε την ισορροπία στην επίθεση της ΑΕΚ και την εντολή να κάνει πολύ παιχνίδι από τα αριστερά.

Με τον αργό Βιεϊρίνια, ο Τάνκοβιτς βρήκε την ευκαιρία να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα. Από τα πόδια του Σουηδού δημιουργήθηκαν πολλές καλές στιγμές για την ΑΕΚ, ενώ ο Ολιβέιρα ήταν κεφάτος και απασχολούσε συνεχώς το κεντρικό δίδυμο του ΠΑΟΚ. Το κακό για την ΑΕΚ ήταν, πως σε όλο το πρώτο 45λεπτο και παρά τις καθαρές φάσεις που δημιούργησε, δεν είχε την τύχη ή το καθαρό μυαλό να τις τελειώσει και να πάρει προβάδισμα.

Ηταν σημαντικό πάντως, πως το σκορποχώρι της αμυντικής λειτουργίας της Κυριακής, μετατράπηκε σε ένα συμπαγές σύνολο που μπορούσε να διαχειριστεί εύκολα κάθε προσπάθεια πίεσης του ΠΑΟΚ. Βέβαια, από τη στιγμή που βγήκε το καλό διάστημα της ΑΕΚ δίχως να σκοράρει και με δεδομένο το έλλειμμα αυτοπεποίθησης της ομάδας και την κούραση που υπάρχει, όσο περνούσε η ώρα, ατονούσε η πίεση και δεν υπήρχε ανάλογη κυριαρχία μέσα στο γήπεδο.

Χωρίς ρυθμό

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, δεν υπήρχε ρυθμός και ένταση στο παιχνίδι. Ο Χιμένεθ προσπάθησε να αντιδράσει «φρεσκάροντας» την Ενωση με την είσοδο των Σιμάνσκι, Αλμπάνη και μετά από λίγο του Ανσαριφάρντ. Ωστόσο και ο Γκαρσία από την πλευρά του έπραξε το ίδιο με την είσοδο παικτών που είχαν δυνάμεις για να ελέγξει τη μεσαία γραμμή. Αποτέλεσμα ήταν και από τις δύο ομάδες να μην υπάρχουν φάσεις και να γίνεται παιχνίδι κέντρου δίχως τίποτε ουσιαστικό.

Οσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός έπεφτε συνεχώς. Ηταν φανερό, πως ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη και κανείς δεν ήθελε να πάρει κάποιο ρίσκο που θα μπορούσε να ταράξει τις ισορροπίες ενόψει και του επαναληπτικού της Τούμπας. Μόνο οι στατικές φάσεις θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του ματς και αυτό συνέβη με οδυνηρό τρόπο για την ΑΕΚ στο φινάλε. Μια εκτέλεση φάουλ του Μουργκ, έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ και σόκαρε όλη την ΑΕΚ.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ. 4-2-3-1): Τσιντώτας, Νταντσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Γκαρσία, Μάνταλος (88’ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (63’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (68’ Ανσαριφάρντ)

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία, 4-3-3): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (64’ Ροντρίγκο), Ινγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64’ Ουάρντα), Ζίβκοβιτς, Τζόλης (90’+ Μουργκ), Κρμέντσικ (74’ Σφιντέρσκι)

Ο Καμπάκοφ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ολιβέιρα (19’), Μάνταλο (48’), Γκαρσία (80’) – Ζίβκοβιτς (20’), Βιεϊρίνια (45’+), Ελ Καντουρί (57’), ενώ έδωσε κάρτα και στον γυμναστή της ΑΕΚ, Σέμπα Μπασκόν (83’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X