Εθνική Ελλάδας: Το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εθνική Ελλάδας: Το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν 7 Απριλίου του 1929, όταν η εθνική Ελλάδας υποδέχθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την Β’ Ιταλίας από την οποία γνώρισε την ήττα με 4-1.

Το παιχνίδι αυτό θεωρείται σύμφωνα με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία είχε ιδρυθεί το 1926, το πρώτο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Το γκολ της εθνικής σημείωσε ο Αλβέρτος Ναμίας (Αλμπερτ Ναχμία), Ελληνας Εβραίος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος αγωνιζόταν στον Ηρακλή και εκτός από πολύ καλός επιθετικός στο ποδόσφαιρο ήταν και κορυφαίος δρομέας των 100 μέτρων, 400 μέτρων με εμπόδια και σκυταλοδρομίας 4Χ100.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της ιστορίας της εθνικής ομάδας πολέμησε κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου στο αλβανικό μέτωπο, όπου τραυματίστηκε, ενώ το 1942 συνελήφθη από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη Θεσσαλονίκη λόγω της εβραϊκής του καταγωγής και πέθανε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X