Νικολάου: «Ψυχολογικό το πρόβλημα της ΑΕΚ, δεν θα βοηθήσει τώρα μια αλλαγή προπονητή»

Εικόνες από την προπόνηση της ΑΕΚ στο Κιέβο
Photo Credits: INTIME

Οσα είπε ο Λάκης Νικολάου για την ΑΕΚ, για την ήττα από τον Ολυμπιακό και τον Μανόλο Χιμένεθ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Λάκης Νικολάου αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ.

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της, ένας άνθρωπος που βρέθηκε στον προεδρικό θώκο της αγαπημένης του ομάδας και συνάμα ένας επιστήμονας που προσφέρει επί σειρά ετών της υπηρεσίες του στον σύλλογο.

Οι παραπάνω ιδιότητες τον καθιστούν τον πλέον αρμόδιο για να σχολιάσει τις εξελίξεις στην ΑΕΚ μετά το καταστροφικό βράδυ της Κυριακής και κυρίως την επόμενη μέρα της ομάδας.

Ο Λάκης Νικολάου μίλησε αποκλειστικά στα «ΝΕΑ» και εξέφρασε τη δική του άποψη για τα τεκταινόμενα στην Ένωση και το πώς θα πρέπει να πορευτεί η ομάδα τουλάχιστον μέχρι το φινάλε της σεζόν. Η μεγάλη δόξα της ΑΕΚ στάθηκε κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Εκεί όπου εντοπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα των Κιτρινόμαυρων τη δεδομένη στιγμή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νικολάου

«Η ΑΕΚ έχει θέμα ψυχολογίας. Για κάποιον που έχει περάσει από το ποδόσφαιρο δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει. Υπάρχει θέμα στην ψυχολογία της ομάδας. Δεν έχει αυτοπεποίθηση. Δείχνει αδυναμία στο να διαχειριστεί τις δυσκολίες που έχουν προκύψει και αυτό αποτυπώνεται στο γήπεδο. Nομίζω εκεί θα πρέπει να εστιάσουν κυρίως οι άνθρωποι της ομάδας προκειμένου η ΑΕΚ να σηκώσει κεφάλι. Η χρονιά έχει ακόμα δρόμο και υπάρχουν ακόμα στόχοι να διεκδικήσει»

Είναι εύκολο όμως για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ να ξεπεράσει μια τέτοια ήττα, όπως αυτή της Κυριακής;

«Αυτά υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Συμβαίνουν. Για μένα οι πιο σωστή τοποθέτηση ήταν εκείνη του προπονητή του Ολυμπιακού, του Πέδρο Μαρτίνς. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Υπάρχουν βράδια που θα πάνε όλα θετικά για κάποιον και για τον αντίπαλο δεν θα λειτουργεί τίποτα. Αυτό συνέβη την Κυριακή. Και η ΑΕΚ έχει κερδίσει στο παρελθόν με μεγάλα σκορ τον Ολυμπιακό, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να τα ξεπερνάς και να δείχνεις από εκεί και πέρα το πραγματικό σου πρόσωπο».

Πιστεύετε πως μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να αντιστρέψει την κατάσταση; Από το βράδυ της Κυριακής βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής…

«Για μένα δεν θα βοηθούσε τώρα μια αλλαγή προπονητή. Όποιος και να ερχόταν δεν θα μπορούσε μέσα σε τόσο λίγο διάστημα να παρουσιάσει έργο. Δεν γίνεται. Είμαι αντίθετος με την άποψη πως μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, πρέπει να την πληρώνει ο προπονητής. Η ΑΕΚ βρίσκεται στο φινάλε της χρονιάς. Δεν θα την ευνοούσε να πάει τώρα σε μια προσωρινή λύση. Προφανώς και ενόψει καλοκαιριού θα πρέπει να διορθώσει πολλά. Δεν πιστεύω πως η ΑΕΚ που βλέπουμε τώρα, θα έχει σχέση με την ΑΕΚ που θα μπει τη νέα στο σεζόν στο νέο γήπεδο. Αυτό που προέχει όμως αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα να βρει την ηρεμία της. Έχει μπροστά της έναν ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Ένα ματς που αν το κερδίσει και δείξει ένα άλλο πρόσωπο, θα μπορέσει να ατενίσει με άλλη ψυχολογία το μέλλον της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X