Αθήνα 1896: Οταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβίωναν στη γενέτειρά τους

Αθήνα 1896: Οταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβίωναν στη γενέτειρά τους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν 6 Απριλίου 1896 με το νέο ημερολόγιο, το Γρηγοριανό (25 Μαρτίου με το παλαιό) και στην Αθήνα των 111.000 κατοίκων, λάμβανε χώρα ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, η Τελετή Εναρξης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι αναβίωναν στη χώρα που τους γέννησε. Σύμφωνα με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στους Αγώνες του 1896 έλαβαν μέρος 241 αθλητές από 14 χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Δανία, Ελβετία, Αυστραλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Χιλή), αν κατά κάποιους οι  συμμετέχουσες χώρες ήταν 13 και κατ’ άλλους 12. Δεν επετράπη η συμμετοχή των γυναικών και για το λόγο αυτό, μία νεαρή Αθηναία, η Σταμάτα Ρεβύθη, λέγεται ότι έτρεξε μόνη της την επομένη του θριάμβου του Σπύρου Λούη στη μαραθώνια διαδρομή σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το απόγευμα της 6ης Απριλίου 1896 οι αποστολές των συμμετεχουσών χωρών παρήλασαν ενώπιον των 80.000 χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Ενα Στάδιο, που ανακαινίσθηκε εκ βάθρων, χάρις στην οικονομική συνεισφορά του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ, αλλά που δεν ήταν 100% έτοιμο για τους Αγώνες!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X