Η ΑΕΚ έκανε τη Γιουβέντους να... ψάχνεται, αλλά λύγισε στο φινάλε (VIDEO)

Η ΑΕΚ έκανε τη Γιουβέντους να... ψάχνεται, αλλά λύγισε στο φινάλε (VIDEO)

Η ΑΕΚ κρατούσε το 1-1 στον ημιτελικό του Τορίνο, αλλά όλα γκρεμίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά και ήρθε το φινάλε στην επική ευρωπαϊκή πορεία του 1977

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ιστορία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ βρίθει μεγάλων ευρωπαϊκών βραδιών. Η Ενωση είναι η ομάδα που υπέταξε την Ρεάλ Μαδρίτης, που κλόνισε την Μπαρτσελόνα, που νίκησε Μίλαν και Ιντερ. Ωστόσο, η κορυφαία στιγμή είναι άλλη και γράφτηκε μια μέρα σαν σήμερα του 1977. Ηταν η νύχτα στο Τορίνο, όταν η μεγάλη κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αντιμετώπισε τη μεγάλη κυρία του ευρωπαϊκού φούτμπολ, αγγίζοντας την κορυφή της Ευρώπης.

Ηταν η κορύφωση της απίστευτης και μαγικής πορείας της υπερομάδας του Λουκά Μπάρλου στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ εκείνης της σεζόν. Επειτα από μια σειρά αναμετρήσεων που έκαναν την Ευρώπη να θαμπωθεί, αποκλείοντας δύο αγγλικές ομάδες, θέτοντας εκτός σπουδαίες και παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά στη Γιουβέντους. Και όσοι έχουν γνώση για εκείνο το παιχνίδι, πιστεύουν πως η Ενωση είχε τύχη ακόμα και τότε.

Όταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στο ημίωρο της αναμέτρησης ισοφάρισε το γκολ που είχε σημειώσει ο μεγάλος Κουκουρέντου, οι Ιταλοί πάγωσαν. Οι ιαχές των Ελλήνων στο «Ντέλε Αλπι» ηχούσαν μέχρι την Αθήνα για τον Μπάρλο, τον Φάντροκ και τα παιδιά τους. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν άντεξε στην πίεση των Ιταλών, που με δύο γκολ του Μπέτεγκα και ένα από τον Καούζιο πήραν προβάδισμα για την πρόκριση.

Οι διπλές αναμετρήσεις με την Γιουβέντους μπορεί να στέρησαν από την ΑΕΚ τη συμμετοχή σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά δε μείωσαν σε τίποτε τη λάμψη εκείνης της επιτυχίας. Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί η ομάδα που επιλέχθηκε από τον Φράντισεκ Φάντροκ σε εκείνο το ματς: Στεργιούδας, Θεοδωρίδης, Τόσκας, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Παπαδόπουλος (74’ Τάσος), Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X