Champions League: Τιτανομαχία Ρεάλ - Λίβερπουλ στη Μαδρίτη

Champions League: Τιτανομαχία Ρεάλ - Λίβερπουλ στη Μαδρίτη
Photo Credits: INTIME

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται απόψε την Λίβερπουλ στην πρώτη αναμέτρησή τους για τους «8» του Champions League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H Ρεάλ Μαδρίτης για να κάνει το πρώτο βήμα προς την εξασφάλιση της πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League, ο Ζινεντίν Ζιντάν, περιμένει πολλά από τον Μάρκο Ασένσιο στην αποψινή αναμέτρηση (22:00, Cosmote TV Sport 1) κόντρα στην Λίβερπουλ στο «Εστάδιο Αλφρέδο Ντι Στέφανο».

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, που για καιρό δεν υπολογιζόταν και μάλιστα έμοιαζε εκτός ομάδας με τον σύλλογο να ψάχνει να τον δώσει, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ο πιο αξιόπιστος συμπαραστάτης του Καρίμ Μπενζεμά στη γραμμή κρούσης.

Κυρίαρχος του Champions League η Ρεάλ

Η επιθετική λειτουργία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα από τα σημαντικά της προβλήματα αυτή την σεζόν. Σε άλλες περιόδους είναι αποτελεσματική και σε άλλες όχι. Μόνο ο Γάλλος είναι σταθερός. Ο Ασένσιο, ωστόσο, εδώ και τρία σερί παιχνίδια βρίσκει δίχτυα.

Με την Αταλάντα (νίκη 3-1), με την Θέλτα (νίκη με 3-1) και με την Εϊμπαρ (νίκη με 2-0). Με τον Εντέν Αζάρ να μένει και πάλι εκτός αποστολής, ο Ζιντάν αναμένεται να τον επιλέξει ως βασικό μαζί με τον Μπενζεμά και τον Βινίσιους Ζούνιορ.

Ποντάρει πολλά στην ικανότητα τους στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτό αφού προβλέπει πως οι «κόκκινοι» θα πιέσουν ψηλά και ως εκ τούτου θα αφήσουν κενά στα μετόπισθεν.

Προτού ο Ασένσιο ανεβάσει το επίπεδο της απόδοσής του, η δεύτερη επιλογή της Ρεάλ Μαδρίτης στο σκοράρισμα ήταν ο… Κασεμίρο.

Επιπλέον, ο Ζιντάν εκτιμά πως μπορεί να βοηθήσει και στη δημιουργία τόσο στο πλάι, αλλά και στον άξονα.

Η προαναφερθείσα τριάδα, δε, τα πάει καλά στα ματς που έχει αγωνιστεί μαζί στην τρέχουσα σεζόν.

Σε επτά περιπτώσεις έχουν συνυπάρξει στη βασική 11άδα και οι «μπλάνκος» πανηγύρισαν τη νίκη στις πέντε από αυτές, ενώ ηττήθηκαν μόλις μια φορά.

Στόχος το Champions League για τη Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ ταξίδεψε στη Μαδρίτη γεμάτη αισιοδοξία για το ματς με τη Ρεάλ. Η αλλαγή στη διάθεση των «κόκκινων» οφείλεται στην πολύ καλή εμφάνισή στο 3-0 επί της Αρσεναλ.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έμοιαζε με τον καλό… εαυτό της.

Με τον Καμπάκ και τον Φίλιπς να βρίσκουν τα πατήματά τους ως το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Φαμπίνιο επέστρεψε στη μεσαία γραμμή.

Αυτό έχει «απελευθερώσει» τους ακραίους αμυντικούς ώστε να γίνουν και πάλι πιο επιθετικοί. Με την Αρσεναλ, ο Τρεντ Αλεξάντερ – Αρνολντ θύμισε γιατί πρέπει να λογαριάζεται ως ο καλύτερος δεξιός αμυντικός στον κόσμο.

Δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα κι αυτό το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τόσο ο Ντιόγκο Ζότα (6 γκολ στα τ4 τελευταία παιχνίδια του με την Λίβερπουλ και την Εθνική Πορτογαλίας). Από κοντά, και ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Αιγύπτιος, παρά την απουσία του Σέρχιο Ράμος, έχει ιδιαίτερο κίνητρο για να δείξει στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ποιος είναι.

Αφενός γιατί δεν έχει ξεχάσει τί συνέβη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2018.

Τότε όπου η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 3-1 και εκείνος τραυματίστηκε στον ώμo.

Αφετέρου γιατί ξέρει πως η «βασίλισσα» θα μπορούσε να ενδιαφερθεί το καλοκαίρι.

Πρόσφατα, η αγγλική εφημερίδα «Telegraph» αποκάλυψε πως η Λίβερπουλ του είχε βάλει πωλητήριο το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτό ελπίζοντας η Ρεάλ Μαδρίτης να… τσιμπήσει και να κάνει πρόταση.

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «MARCA» πριν μερικές ημέρες, ο Σαλάχ τόνισε πως θα τον ενδιέφερε να αγωνιστεί κάποια μέρα στην Ισπανία.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X