Η ιστορική ταπείνωση απαιτεί πράξεις και όχι λόγια!

Η ιστορική ταπείνωση απαιτεί πράξεις και όχι λόγια!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το mea culpa του Μελισσανίδη, την απόφαση για σαρωτικές αλλαγές και την επόμενη μέρα...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκινάω από τα βασικά. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ του συνονθυλεύματος που παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής και της φετινής ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ, είναι του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ. Τις οριστικές αποφάσεις για το πως θα πορευτεί το club τις παίρνει ο ίδιος, όποιος και αν είναι από κάτω Τεχνικός Διευθυντής, ή προπονητής, ή ότι άλλο υπάρχει στο οργανόγραμμα της ΑΕΚ. Ή μάλλον αντικατοπτρίζονται στο δικό του πρόσωπο, βάσει των επιλογών που έχει κάνει στη στελέχωση του club. Την ευθύνη την ανέλαβε εξ ολοκλήρου στη σημερινή ομιλία του στο ξενοδοχείο. Αμφιβάλω όμως αν υπάρχει κάποιος οπαδός της ΑΕΚ που να νιώθει ανακουφισμένος μόνο από αυτό.

Η αλήθεια είναι πως αν ήμουν εγώ στη θέση του Μελισσανίδη, θεωρώ πως όλα αυτά που είπε θα τα έλεγα στο ημίχρονο. Επίσης τις αποφάσεις που επίσης είπε ότι έχει ήδη πάρει θα τις υλοποιούσα με τη λήξη του ματς! Όχι στο τέλος της σεζόν. Άλλωστε αν είναι να βλέπω αυτούς τους «επαγγελματίες», ας δω τον Μιτάι και τον κάθε όμοιό του (τυχαίο το παράδειγμα), να τα τρώει. Και αν είναι να μη βγει η ομάδα στην Ευρώπη (που με την εικόνα που έχει δεν μπορεί να βγει), ας δω τι μπορούν να κάνουν κάποια παιδιά και όχι ο κάθε Ολιβέιρα, Μάνταλος, Αλμπάνης, Χνιντ, Λόπες, Νεντελτσιάρου κ.ο.κ.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ όμως, δεν είμαι εγώ στο τιμόνι. Διότι η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν πρέπει να σκέφτονται ΜΟΝΟ οπαδικά. Πρέπει να σκεφτούν και το σήμερα. Και η ΑΕΚ με μία λέξη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μη βγει Ευρώπη. Πρέπει να σωθεί το μίνιμουμ της χρονιάς. Θα μου πείτε τι σας λέω / γράφω τώρα. Το γράφω μπας και το… πιστέψω και εγώ μετά από έναν τέτοιο ΔΙΑΣΥΡΜΟ!

Προσωπικά θεωρώ πως σήμερα θα έπρεπε να έχουν ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ από την ΑΕΚ πολλοί. Είτε να έχουν απολυθεί, είτε να έχουν παραιτηθεί. Δε γίνεται μετά από έναν τέτοιο διασυρμό να μην έχει ένας την ευθιξία να αναλάβει την όποια ευθύνη του αναλογεί. Αν εγώ είχα πάθει τέτοιο κάζο στη δουλειά μου, δε θα είχα μούτρα να πάω στο γραφείο. Αν για παράδειγμα αντέγραφα έναν non paper και έβγαινε αυτούσιο, ή αν υπήρχε μία μεταγραφή από το απόγευμα και εγώ δεν την είχα την άλλη μέρα στην εφημερίδα θα δήλωνα παραίτηση λόγω ανικανότητας. Ή θα με καλούσαν να υπογράψω την απόλυσή μου για τον ίδιο λόγο. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Στην ΑΕΚ είναι απλά Δευτέρα και ξημερώνει Τρίτη.

Φταίει ο Μανόλο;

Κάποτε ο αείμνηστος Παθιακάκης απολύθηκε πριν ανέβει καν στο πούλμαν μετά από ένα αποτέλεσμα ανάλογο για το οποίο ευθύνη έφερε και η τότε διοίκηση! Και ας μην είναι ο Μανόλο Χιμένεθ απόλυτα υπεύθυνος για τον διασυρμό. Δηλαδή φταίει ο Μανόλο που ο Χνιντ αποφάσισε να βάλει το κεφάλι του και άλλαξε την πορεία της μπάλας για να καταλήξει στα δίχτυα το σουτ του Καμαρά που πήγαινε απλά προς την εστία; Φταίει ο Μανόλο που ο Νταντσένκο τακτικά δεν υπάρχει στο χάρτη; Φταίει που ο… Λόπες είπε στον Ελ Αραμπί πάρε και βάλε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας σου; Όχι. Φταίει όμως γιατί δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την συνολική εικόνα της ομάδας στο ελάχιστο. Φταίει γιατί έχει χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια και όπως συνέβαινε με τον Καρέρα, υπάρχουν παίκτες που δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν. Φταίει γιατί για παράδειγμα έβαλε από την ίδια πλευρά να παίξουν ο Χνιντ και ο Νταντσένκο που τακτικά δεν ξέρουν ούτε την ΑΒ και δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε στη… νοηματική!

Και φυσικά φταίνε οι παίκτες και ο περίγυρός τους εντός του συλλόγου, που ενώ βλέπουν το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δεν κάνουν τίποτα για να την αλλάξουν. Φταίνε γιατί λειτουργούν -και το έχω γράψει από τον περασμένο Νοέμβριο με τη λογική των Δημοσίων Υπαλλήλων. Έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να καταλάβουν -αν το έχουν καταλάβει τελικά- τι συμβαίνει. Τώρα όμως είναι αργά για δάκρυα. Και το 1-5 θα τους στιγματίζει για το υπόλοιπο της καριέρας τους. Βεβαίως αύριο πολλοί από αυτούς δε θα είναι εδώ θα φοράνε άλλη φανέλα και αυτός που θα πονάει στο τέλος της ημέρας θα είναι και πάλι ο οπαδός.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα πως: «Ο πρώτος φυσικά που φταίει για όλο αυτό είμαι εγώ. Γνωρίζω πολύ καλά όλα τα λάθη που έχουν γίνει και θα τα διορθώσω άμεσα. Θα τα αλλάξω όλα για να ξαναγίνει η ΑΕΚ πρώτη και αν χρειαστεί θα σας αλλάξω και όλους! Δεν θα μείνει τίποτα ίδιο, καταλάβετέ το. Το καλοκαίρι θα αλλάξουν όλα!».

Ο οπαδός της ΑΕΚ δεν πείθεται πλέον

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο οπαδός της ΑΕΚ δεν πείθεται πλέον. Διότι τον περασμένο χειμώνα ο ίδιος ο Τίγρης έλεγε στους παίκτες πως ο Καρέρα θα φύγει τελευταίος, και τελικά έφυγε πρώτος! Αν ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης», θέλει να δώσει όραμα και ελπίδα στον κόσμο, θα πρέπει να κάνει κάτι πολύ απλό. Τις επόμενες μέρες ανακοινώνεις για παράδειγμα τη μεταγραφή του επόμενου τερματοφύλακα. Ή του στόπερ ηγέτη. Υποτίθεται ότι έχουν κάνει ήδη προεργασία.

Δεν είναι η ΑΕΚ σε θέση να ανακοινώσει μεταγραφή; Ανακοίνωσε ένα… διαζύγιο. Για να δείξεις ότι δεν είναι μόνο λόγια όλα αυτά. Δε γίνεται να βλέπεις τον Χνιντ να φοράει αυτή τη φανέλα. Ο συγκεκριμένος δε θα έπαιζε -βάσει των εμφανίσεών του και των κιλών του- ούτε στο πρωτάθλημα Τύπου! Εύκολο; Δύσκολο; Δεν με απασχολεί. Κάνεις μία επιλογή, μία κίνηση που δείχνει ότι (θα) τα αλλάζεις όλα. Για τον οπαδό της ΑΕΚ δεν υπάρχουν πλέον τα λόγια. Υπάρχουν μόνο οι πράξεις.

ΥΓ: Στο ποδόσφαιρο μπορεί να έρθει και ο διασυρμός. Έχει συμβεί στους πάντες. Θυμίζω τι έχει συμβεί πέρσι και φέτος: Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 2-8, Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 7-2, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 1-6. Ολόκληρη εθνική Γερμανίας διασύρθηκε από την αντίστοιχη της Ισπανίας με 6-0 και πρόσφατα ηττήθηκε και από τα Σκόπια.

Η Λίβερπουλ που προαναφέραμε για παράδειγμα, πήρε πέρσι το πρωτάθλημα, φέτος είναι στο -25 από την κορυφή, στην 6η θέση (εκτός Ευρώπης δηλαδή) και έφαγε 7 από τους «χωριάτες». Ή η Ντόρτμουντ. Το 2018 έφαγε 6 από τη Μπάγερν. Το 2019 έφαγε 5! Πέρσι 4. Φέτος πάλι 4. Φέτος ηττήθηκε και με 1-5 από τη Στουτγάρδη…

Προσέξτε όμως μία βασική διαφορά. Αυτά τα club λειτουργούν με μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και δεν βαδίζουν στο άγνωστο με βάρκα την… τυφλή ελπίδα!

ΥΓ 2: Σε ό,τι αφορά στην κίνηση των οπαδών να μιλήσουν με τους παίκτες, μετά το διασυρμό, εγώ έχω να πω ότι δεν με ενόχλησε καθόλου. Φυσιολογικό είναι και συμβαίνει παντού! Στα μεγάλα πρωταθλήματα και στα μεγάλα club του εξωτερικού.

Μπήκε στην άκρη του γηπέδου μία αντιπροσωπεία (δύο ή τριών) οπαδών, μίλησε έντονα στους «κιτρινόμαυρους» και δεν συνέβη το παραμικρό. Δεν τους ακούμπησαν, δεν τους πήραν κυνήγι, δεν τους έκαναν το παραμικρό. Τους ΜΙΛΗΣΑΝ!

Το ποδόσφαιρο είναι πάθος. Οι οπαδοί αγαπάνε παθολογικά την ομάδα τους. Αν είχαν γίνει επεισόδια, αν τους την είχαν πέσει, πρώτος εγώ θα έλεγα ότι είναι λάθος. Όμως δεν έκαναν τίποτα μεμπτό. Σε αντίθεση με αυτούς που φορούσαν τη φανέλα και τη «λέκιασαν». Είτε αυτοί είναι παίκτες, είτε προπονητές, είτε διοικούντες.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X