Γκουαρδιόλα κατά UEFA - FIFA: «Σκότωσαν τους παίκτες, δεν πάει άλλο»

Γκουαρδιόλα: Εφτασε τις 500 νίκες
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη σκιά της πιο συμπυκνωμένης αγωνιστικής περιόδου των τελευταίων δεκαετιών, ελέω πανδημίας και της ανάγκης να ολοκληρωθεί η χρονιά εγκαίρως πριν από το Euro, η Μάντσεστερ Σίτι δεν επηρεάστηκε. Αντιθέτως, προελαύνει στην Premier League, διαγράφει σαρωτική πορεία από τα τέλη του 2020 και θεωρείται δικαίως φαβορί για το φετινό Champions League. Ωστόσο, για τον Πεπ Γκουαρδιόλα η πρόσκαιρη επιτυχία και το εξαιρετικό ρόστερ που διαθέτει δεν αποτελούν δικαιολογία για το ξεχειλωμένο καλεντάρι και τις βεβαρυμμένες υποχρεώσεις παικτών και ομάδων στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν.

Μετά τη νίκη κόντρα στη Λέστερ, ο Καταλανός τεχνικός στάθηκε επ’ αυτού στις δηλώσεις του και ξεσπάθωσε κατά των διοργανώτριων αρχών της UEFA και της FIFA, τις οποίες και κατηγόρησε ευθέως ότι «σκοτώνουν τους παίκτες» με τη διαμόρφωση του προγράμματος στη φετινή σεζόν

«UEFA και FIFA σκότωσαν τους παίκτες. Πάει πολύ. Δεν είχαν ούτε ένα κενό μεσοβδόμαδα από όταν άρχισε η σεζόν, ούτε ένα. Είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά, να είναι έτοιμος κάθε μέρα.

Ο λόγος που κάνω rotation σε κάθε αγώνα με έξι ή επτά παίκτες είναι επειδή όλοι παραμένουν σε καλή φυσική κατάσταση και έχουμε μια εξαιρετική ομάδα, δεν πρόκειται να αφήσω τους ίδιους να παίζουν μέχρι να μην μπορούν άλλο. Κάποιοι θέλουν να παίζουν κάθε μέρα, αλλά είναι αδύνατον να παίζεις σε όλες τις διοργανώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά, λίγες ώρες πριν από την πρώτη «μάχη» με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ για τους «8» του Champions League (6/4, 22:00, Cosmotesports).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X