ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Έφυγε ο Μελισσανίδης από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο!
Photo Credits: INTIME

Μετά το σοκ της συντριβής, ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για το πώς θα βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι χειρότεροι εφιάλτες γίνονται πράξεις. Σε μία παράφραση του περίφημου ρητού, όταν αγνοείς κάτι πολύ, τότε το σύμπαν θα κάνει τα πάντα για να σε κάνει να πονέσεις περισσότερο. Η ΑΕΚ λειτούργησε αντιποδοσφαιρικά, πέταξε λευκή πετσέτα πάρα πολύ νωρίς, δεν ενισχύθηκε μεταγραφικά και έφερε ένα προπονητή που απλά πίστευε, ότι θα μπορούσε να πάει καλύτερα και να λειτουργήσει ως καμικάζι, όπως έκανε άλλες φορές στο παρελθόν.

Σας είχα πει και άλλες φορές, πώς δυστυχώς η έρημος είναι πολύ μεγάλη και θα χρειαστεί να είναι όλοι οπλισμένοι με πάρα πολλές προμήθειες για να αντέξουν σε όσα θα συμβούν. Αναλογιστείτε μόνο πώς την ώρα που οι περισσότεροι θα ήθελαν με ένα μαγικό τρόπο να πάταγαν ένα κουμπί και να τελείωνε τώρα η χρονιά, η ΑΕΚ έχει ακόμα να δώσει τουλάχιστον δέκα παιχνίδια μπροστά της, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Προφανώς και σε πιάνει τρέμουλο αν σκεφτείς, ότι μεθαύριο έρχεται το ματς με τον ΠΑΟΚ και μεγάλη αγωνία για το τι μπορεί να προκύψει την Κυριακή που η ΑΕΚ πάει στο Χαριλάου. Επειτα από τη θλιβερή βράδια της Κυριακής, κάνεις δεν εξαιρείται από την κριτική και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Ολοι ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει περισσότερο και ποιος λιγότερο σε αυτή την ιστορία, αλλά νομίζω πως σε αυτή τη συγκυρία δεν έχει καμία σημασία πλέον να καθόμαστε να κυνηγάμε την ουρά μας.

Στο μυαλό του Μελισσανίδη

Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Πώς θα μπορέσει να σώσει τουλάχιστον την Ευρώπη, που είναι άκρως σημαντική για την επόμενη σεζόν. Και κυρίως, πώς θα μπορέσει να βρει τη δικλείδα ασφαλείας για να γίνει μία ομάδα ανταγωνιστική που θα μπορεί να διεκδικήσει πραγματικά τίτλους την επόμενη περίοδο. Για να συμβούν όλα αυτά, ο δρόμος είναι μόνο ένας και αφορά τις βουλές του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Εκείνος είναι που πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να χαράξει στρατηγική και να επιλέξει εκείνους που θα εμπιστεύεται, θα είναι ικανοί και θα μπορούν να οδηγήσουν την ΑΕΚ εκεί που πραγματικά αξίζει. Με πασαλείμματα και με ευχολόγια δεν γίνεται δουλειά και αυτό πλέον αποδείχτηκε με πολύ οδυνηρό τρόπο για την ΑΕΚ. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, απαιτούνται ριζικές αλλαγές στη νοοτροπία πρώτα από όλα και στη λογική πάνω στην οποία λειτουργεί αυτή η ομάδα.

Σε αντίθεση με την περυσινή σεζόν, επιμένω να θεωρώ πως το υλικό δεν είναι τόσο κακό. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ΑΕΚ είναι νομοτελειακό πως σε λίγο θα κάψει όλο αυτό τον κόσμο που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ τώρα είναι ένα άμεσο ηλεκτροσόκ. Δυστυχώς, μέσα στα πολλά λάθη στη λειτουργία της ΑΕΚ περιλαμβάνεται και η αδυναμία να υπάρχουν γύρω από το περιβάλλον της ομάδας άνθρωποι που θα μπορούσαν να μπουν μπροστά στη δύσκολη στιγμή.

Να έρθει τώρα προπονητής

Η ΑΕΚ στο πρόσφατο παρελθόν «έκαψε» προσωπικότητες όπως είναι ο Μανωλάς, όπως είναι ο Κωστένογλου και δεν υπάρχει κανείς από αυτούς γύρω από την ΑΕΚ να μπει και να βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ισως όμως αυτό να έχει και θετική χροιά, διότι μπορεί απλά να έδινε χρόνο και να αποπροσανατόλιζε από το πρόβλημα. Δεν είναι ψέμα, ότι εδώ και καιρό η ΑΕΚ διερευνά την αγορά για να βρει προπονητές.

Κάποιοι εξ αυτών είναι ελεύθεροι, οπότε θα είναι σημαντικό για την ΑΕΚ να πάει από τώρα να τελειώσει με αυτόν που είναι ο εκλεκτός της και να τον καλέσει άμεσα να μπει και να τραβήξει το καράβι για να βγει από τα βράχια. Ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πιο κάτω. Αυτό που είναι τώρα σημαντικό είναι να αρχίσει η ΑΕΚ να μπαίνει σε σειρά. Ενας προπονητής που λέει, ότι οι παίκτες δεν μπορούν, που με τους περισσότερους από τους μισούς δεν λέει καλά καλά ούτε καλημέρα, δεν μπορεί να έχει θέση στην ΑΕΚ.

Παίκτες που είναι συμβιβασμένοι με την ήττα δεν μπορούν να έχουν θέση στην ΑΕΚ. Ολα αυτά όμως, πρέπει να είναι ξεκάθαρες αποφάσεις με βάση τη στρατηγική που θα οριστεί από τη διοίκηση. Ειδάλλως θα είναι πάλι κινήσεις φωτοβολίδες, που δεν έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο. Η ΑΕΚ έχει πολύ δρόμο μπροστά πολλά και σημαντικά παιχνίδια σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να πάθει πολύ μεγαλύτερες ζημιές, από τα λίγα κέρδη που μπορεί να έχει σε αυτή την ιστορία.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X