ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΤΕ!

ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΤΕ!
Photo Credits: INTIME

Νύχτα ντροπής, κηλίδα στην ιστορία της ΑΕΚ, διασυρμός μέσα στο ΟΑΚΑ στο «κιτρινόμαυρο» συνονθύλευμα με 1-5 από τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ντροπή! Η ΑΕΚ διασύρθηκε από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και έχασε με 1-5 στην πιο μαύρη νύχτα της νεότερης ιστορίας της. Το «κιτρινόμαυρο» συνονθύλευμα, μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, δίχως ψυχολογία και αγωνιστικό προσανατολισμό, έγινε έρμαιο στις ορέξεις του Ολυμπιακού και υπέστη ήττα σοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η θλιβερή εικόνα της ΑΕΚ, που πλέον δεν δείχνει πως μπορεί να σώσει την Ευρώπη.

Αν και τις προηγούμενες ημέρες, ο Χιμένεθ δοκίμαζε έντονα σχήμα με τρία στόπερ – όπως δηλαδή παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός – τελικά επέλεξε να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Επέλεξε για παρτενέρ του Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας τον Χνιντ, που επέστρεψε έπειτα από καιρό στο ψυγείο, έβαλε Σιμάνσκι, Κρίστισιτς στο κέντρο και έδωσε την ευκαιρία στον Τάνκοβιτς για να παίξει στο αριστερό άκρο, με τον Μάνταλο επιτελικό χαφ.

Θλιβερή εικόνα και κατάρρευση

Ωστόσο, όσα πρόσωπα και τακτικές και αν δουλεύτηκαν, αυτό που δεν υπήρχε στο γήπεδο, ήταν ψυχολογική προετοιμασία, συγκέντρωση και σχέδιο για το πώς θα κυριαρχήσει η ΑΕΚ. Αν και με παίκτη παραπάνω στη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ έχασε πλήρως το κέντρο, έδειξε θλιβερά αργές αντιδράσεις στην άμυνα και μετατράπηκε σε έρμαιο στις διαθέσεις του Ολυμπιακού. Εχοντας απίστευτα ποσοστά ευστοχίας, σκοράροντας σε κάθε φάση που του έδινε απλόχερα το σκορποχώρι της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, ο Ολυμπιακός μυρίστηκε αίμα και άρχισε ο όλεθρος.

Η ΑΕΚ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο Καμαρά σούταρε και ο Χνιντ έκανε μακροβούτι με κεφαλιά, αλλάζοντας την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για να ξεκινήσει η κατάρρευση. Ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε αλλάξει κάτι, εάν στη μοναδική οργανωμένη επιθετική προσπάθεια της ΑΕΚ ο Μάνταλος τελείωνε σωστά τη φάση και δεν ανάγκαζε τον Τάνκοβιτς σε παρέμβαση, που ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Αλλά με τα αν δεν γράφεται ιστορία.

Ο Χνιντ ήταν απών και στο δεύτερο γκολ, όπου ο Νταντσένκο έχασε τελείως τον Μασούρα και εκείνος νίκησε τον Αθανασιάδη στην κλειστή γωνία. Η ΑΕΚ παρέπαιε πλέον μέσα στο γήπεδο. Ο Λόπες με κωμική αντίδραση σέρβιρε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού από τον Ελ Αραμπί, που με τρομερή ασίστ εξέθεσε την άμυνα της ΑΕΚ που είχε θράσος να ανέβει ψηλά στη μεσαία γραμμή και ο Μασούρας σε ανοιχτό γήπεδο προκάλεσε ακόμα ένα βαρύ χτύπημα πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Μαυρίλα

Ο Μελισσανίδης αποχώρησε εκνευρισμένος από το γήπεδο, ο κόσμος που βρισκόταν στο ΟΑΚΑ αποδοκίμαζε άγρια Χιμένεθ και παίκτες και η ΑΕΚ έψαξε κάπου για να πιαστεί στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ισπανός επέλεξε να παίξει με 4-4-2, έβαλε Ανσαριφάρντ και Αλμπάνη. Η ΑΕΚ έδειξε περισσότερη διάθεση, ο Ολυμπιακός κατέβασε ρυθμό, αλλά τίποτε περισσότερο. Με την είσοδο του Γαλανόπουλου η ΑΕΚ κέρδισε κάποιες φάσεις στη μεσαία γραμμή, αλλά και πάλι απόλυτο μηδέν.

Σαν σε προπόνηση, με θλιβερές αντιδράσεις στην άμυνα, η ΑΕΚ δέχτηκε και πέμπτο γκολ από τον Φορτούνη. Το μόνο που κατάφερε η Ενωση ήταν να πετύχει γκολ με τον Ανσαριφάρντ στο φινάλε του ματς, αλλά αυτό δεν μπορεί να κρύψει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν.

Ηταν η ολοκλήρωση μιας νύχτας ντροπής, που αποτελεί την πιο μαύρη στιγμή στη νεότερη ιστορία της ΑΕΚ και ένα τεράστιο μήνυμα, για το πόσο βαθιά πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές για να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά. Πρώτιστα, σε θέματα στρατηγικής, νοοτροπίας και έπειτα προσώπων.

 

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr, πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Χνιντ (64’ Νεντελτσεάρου), Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι (46’ Ανσαριφάρντ), Κρίστισιτς, Γκαρσία (78’ Μαχαίρας), Μάνταλος (64’ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (46’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς, 3-4-3): Σα, Σεμέντο, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά (63’ Μπουχαλάκης), Χολέμπας (75’ Ντρέγκερ), Μπρούμα (58’ Φορτούνης), Μασούρας (75’ Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (64’ Χασάν)

Ο Σέρβος Γιοβάνονιτς χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ολιβέιρα (45’+) – Μπρούμα (36’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X