Τώρα είναι που η ΑΕΚ θέλει στήριξη και ψυχραιμία για να σηκώσει κεφάλι

Τώρα είναι που η ΑΕΚ θέλει στήριξη και ψυχραιμία για να σηκώσει κεφάλι
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ήττα της ΑΕΚ απο το Λαύριο και τις φυσιολογικές συνέπειες των όσων προηγήθηκαν

Άλλη μια ήττα για την ΑΕΚ που μετά τον στόχο της Ευρώπης, φαίνεται ότι χάνει και τον στόχο της 2η θέσης, μετά την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του Λαυρίου. Τα πράγματα δυσκολεύουν από εδώ και πέρα με την Ένωση να πρέπει να κάνει μεγάλες νίκες αν θέλει να μην βγει 4η στην κανονική περίοδο.

Στο ίδιο έργο θεατές

Δεν έχει κάτι διαφορετικό αυτό το ματς από τα προηγούμενα που έχουμε δει αυτόν τον μήνα. Η ΑΕΚ ήταν καλή για 25-27 λεπτά και ήλεγχε τον αγώνα, πηγαίνοντας τον εκεί που την συμφέρει. Είχε επιβάλλει τον ρυθμό της, είχε κόψει τους πόντους από αιφνιδιασμό, που είναι το μεγάλο όπλο του Λαυρίου και προηγούταν στο σκορ. Κάπου εκεί τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν, χάθηκε η αμυντική συνοχή και οι παίκτες του Λαυρίου τρυπούσαν εύκολα την άμυνα της ΑΕΚ και κατάφεραν με ένα τρομερό 3ο δεκάλεπτο που σκόραραν 28 πόντους να γυρίσουν το ματς.

Είναι φανερό ότι η ΑΕΚ αυτήν την στιγμή και με την καταπόνηση που έχει από τα συνεχόμενα ματς, δεν μπορεί να έχει να ίδια επίπεδα έντασης στην άμυνα για 40 λεπτά και αυτό της στοιχίζει, ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως το Λαύριο που η ενέργεια που βγάζουν στο γήπεδο είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Για αυτό παρότι ο Μωραΐτης τα έκανε όλα λάθος στο δίλεπτο που έπαιξε, ίσως θα ήταν χρήσιμος για να δώσει ανάσες και ενέργεια στην ομάδα.

Εφόσον χάθηκε η ευκαιρία να κερδίσει η ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια του αγώνα με το τρίποντο του Ζήση, ήταν δεδομένο ότι στην παράταση οι πολύ πιο φρέσκοι παίκτες του Λαυρίου θα είχαν το πάνω χέρι. Με 4/4 τρίποντα στην παράταση ήταν πολύ δύσκολο για την ΑΕΚ να επιστρέψει αφού δεν μπορούσε να σταματήσει την επίθεση του Λαυρίου. Ακόμα και ο Μόουζες, που θεωρητικά είναι ο καλύτερος αμυντικός της ΑΕΚ μετά το κόψιμο του Σλότερ, δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να σταματήσει τους γκαρντ του Λαυρίου όταν βρέθηκε αντίπαλος τους μετά τις αλλαγές στα σκριν.

Όλα εξηγούνται μπασκετικά

Όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΑΕΚ αυτήν την στιγμή δεν είναι ούτε μεταφυσικά, ούτε περίεργα για κάποιον που καταλαβαίνει μπασκετικά τις συνθήκες. Έχω ξαναγράψει στο παρελθόν για την αξία της προπόνησης και είναι κάτι που τόνισαν και όλοι οι προπονητές στις δηλώσεις τους χθες.  Η ΑΕΚ εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα δεν προπονείται, είτε λόγω έλλειψης 10 υγιών παικτών, είτε λόγω συνεχόμενων ταξιδιών, η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να δουλέψει σωστά. Οι νίκες στις αρχές του μήνα ήταν υπερβατικές, αλλά ακόμα τότε υπήρχε ενέργεια. Πλέον η επιβάρυνση που έχουν οι παίκτες που παρέμειναν υγιείς είναι μεγάλη και έχουν μια λογική κάμψη στην απόδοση τους (Μέικον) που στοιχίζει στην ομάδα.

Μέσα στον Μάρτιο η ΑΕΚ είχε να παίξει 9 αγώνες, οι πιο πολλοί εξ αυτών ιδιαίτερα σημαντικοί και κατάφερε να κάνει όλες και όλες, δύο κανονικές προπονήσεις. Το Λαύριο μόνο για το χθεσινό ματς έκανε δέκα προπονήσεις ετοιμάζοντας το πλάνο του για αυτόν τον αγώνα. Αυτή είναι η διαφορά που είναι απολύτως μπασκετική και όσο η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να κάνει κανονική προπόνηση, δεν θα μπορέσει να παρουσιάσει βελτίωση στην εικόνα της και την απόδοση της, τόσο απλά. Κάθε ομάδα όπως προπονείται, έτσι παίζει και στους αγώνες, αν δεν το κάνει, δεν θα μπορεί να έχει και καλή εικόνα, στο μπάσκετ έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Είναι οι ίδιοι παίκτες και ο ίδιος προπονητής που πριν 20 μέρες μας συγκίνησαν με την υπερπροσπάθεια τους, απλά τώρα φαίνονται οι συνέπειες όλων αυτών των ατυχιών.

Στην ΑΕΚ πλέον πρέπει να συγκεντρωθούν, να μπορέσουν επιτέλους να δουλέψουν όπως πρέπει και με την ένταξη τον τραυματιών στην ομάδα, για να παρουσιάσουν το πρόσωπο που μπορούν όσο πλησιάζουν τα πλέι οφ. Είναι σημαντικό να μην βγει η ομάδα τέταρτη για να αποφύγει τον Παναθηναϊκό και μετά τα πάντα μπορούν αν γίνουν ακόμα και με μειονέκτημα έδρας αφού ουσιαστικά κόσμος δεν θα υπάρχει.

ΥΓ. Επειδή βλέπω μια αποθέωση και δικαίως για τον κόουτς Σερέλη που φέτος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Λάυριο, να θυμίσω ότι πριν 2 χρόνια το Λαύριο είχε τερματίσει τελευταίο στην βαθμολογία και ήταν να πέσει κατηγορία. Αυτό δεν έγινε για άλλους λόγους, αλλά η διοίκηση του Λαυρίου είχε εμπιστοσύνη στον προπονητή της και τον κράτησε στην ομάδα με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σήμερα αυτήν την εικόνα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X