ΚΑΕ ΑΕΚ: «53 χρόνια από το έπος του 1968 -Το θαύμα των θαυμάτων» (ΦΩΤΟ)

ΚΑΕ ΑΕΚ: «53 χρόνια από το έπος του 1968 -Το θαύμα των θαυμάτων» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Μια ημέρα σαν και σήμερα το 1968 η ΑΕΚ γινόταν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτούσε ευρωπαϊκό τίτλο

Ιστορική ημέρα η σημερινή για την ΑΕΚ και το ελληνικό μπάσκετ.

Σήμερα συμπληρώνονται 53 χρόνια από την βραδιά της 4ης Απριλίου του 1968 όταν και επικράτησε της Σλάβια Πράγας στο -κατάμεστο με 80.000 κόσμο- Καλλιμάρμαρο με 89-82 και κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατακτούσε στα χρονικά ελληνική ομάδα, βγάζοντας στους δρόμους όλη τη χώρα!

Η ομάδα του αείμνηστου Νίκου Μήλα, με έναν αμιγώς ελληνικό κορμό και παίκτες-σύμβολα όπως ο Γιώργος Αμερικάνος, ο Γιώργος Τρόντζος, ο Χρήστος Ζούπας, o Αινείας Λαρεντζάκης, ο Αντώνης Χρηστέας, ο Λάκης Τσάβας, αλλά και οι υπόλοιποι που φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα, σήκωσαν την Ελλάδα στα ουράνια, γράφοντας μια από τις πιο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία τόσο της ομάδας, όσο και του ελληνικού αθλητισμού.

Η ανάρτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ

Στην ανάρτησή της, η ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

4Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1968: Το «έπος» της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης ενώπιον 80.000 θεατών, στο Καλλιμάρμαρο. Το θαύμα των θαυμάτων. Η μεγαλύτερη επιτυχία της ΑΕΚ και της Ελλάδας.

Αιώνια δόξα στους Γιώργο Αμερικάνο, Γιώργο Τρόντζο, Χρήστο Ζούπα, Στέλιο Βασιλειάδη, Αίαντα Λαρεντζάκη, Λάκη Τσάβα, Αντώνη Χρηστέα, Πέτρο Πετράκη, Ανδρέα Δημητριάδη, Νίκο Νεσιάδη, στον κόουτς Νίκο Μήλα, στον μεγάλο απόντα των αγώνων, τον αδικοχαμένο Γιώργο Μόσχο, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν στα θαύματα της δεκαετίας του ’60.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X