Δεν μπορεί ρε γαμώτο να μην έχει σπίθα μέσα της…

Δεν μπορεί ρε γαμώτο να μην έχει σπίθα μέσα της…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, αναρωτιέται πως γίνεται να μην βγάλει η ΑΕΚ τη σπίθα του DNA της, όσο κι αν την κρύβει φέτος, πολύ βαθιά μέσα της…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κατάσταση στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα της Super League, έτσι όπως τη διαμόρφωσαν οι ομάδες με την αγωνιστική τους εικόνα, έχει καταστήσει στο μυαλό πολλών, τον ΟΣΦΠ κάτι σαν… Μπάγερν Μονάχου και την ΑΕΚ κάτι σαν… (βάλτε όποια ομάδα σας έρχεται στο μυαλό).

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι ο φετινός ΟΣΦΠ, ούτε ανίκητος είναι, ούτε καμιά υπερομάδα. Εξίσου αλήθεια όμως είναι πως οι ανταγωνιστές του είναι φέτος ανύπαρκτοι, ασόβαροι και πραγματικά ακόμα και πολύ πιο χάλια να ήταν ο ΟΣΦΠ, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να τον απειλήσουν.

Αναφέρομαι κυρίως στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ και στον ΠΑΟ, αφού ο Άρης μπορεί να ζει το… όνειρό του φέτος και να έχει μια καλή ομάδα, αλλά πάντα στο πλαίσιο των δικών του δεδομένων, μέσα στα οποία δεν μπορεί να θεωρείται ανταγωνιστής για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Η πιο απογοητευτική των τελευταίων ετών, αλλά…

Αν εστιάσουμε αποκλειστικά στην ΑΕΚ, που μας ενδιαφέρει εμάς, νομίζω ότι πρόκειται για τη χειρότερη αγωνιστική σεζόν από την ημέρα της επιστροφής της στην κανονικότητα, σύμφωνα με αυτό που βγάζει στο γήπεδο, αλλά και σε συνάρτηση πάντα με τις προσδοκίες που υπήρχαν στις αρχές της σεζόν, με τις μεταγραφικές κινήσεις που είχαν γίνει και με την εικόνα που είχε δείξει η ομάδα, ειδικά στο ματς με την Βόλφσμπουργκ.

Κοινώς, η φετινή είναι η πιο απογοητευτική ΑΕΚ των τελευταίων ετών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εμπνεύσει με αισιοδοξία τον φίλαθλο κόσμο της, για το κατά πόσον είναι εφικτό να αλλάξει τα δεδομένα και την αγωνιστική της εικόνα, μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο.

Μοιραία και στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, από θεωρητικής πλευράς, έχεις μια ΑΕΚ που πάει με όλα τα δεδομένα εις βάρος της και με τον κόσμο της, όπως έγραφα και πριν από λίγες μέρες, να κάνει τον… σταυρό του και να μονολογεί: «ωχ Παναγίτσα μου, τι να μας περιμένει πάλι…».

Σε όλες τις… ΑΕΚ

Για κάποιον… αδιευκρίνιστο και παράλογο (ομολογώ) λόγο, δεν παύω να έχω μια πεποίθηση ότι θα πάει καλά την Κυριακή η ΑΕΚ, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα πάρουμε και το Κύπελλο, οπότε αν κάποιος δεν με παίρνει στα σοβαρά και δεν ενστερνίζεται την αισιοδοξία μου, ειδικά για φέτος, δεν τον παρεξηγώ!

Σε όλες τις… ΑΕΚ που θυμάμαι πάντως, ακόμα και στις χειρότερες της ιστορίας της, κάποια στιγμή έβγαζε την πραγματική ΑΕΚ, όσο βαθιά κι αν την έκρυβε λόγω των όποιων ανυπέρβλητων προβλημάτων της. Έστω και για λίγα μόνο ματς, κι ας επέστρεφε μετά σε αυτά τα προβλήματα.

Ακόμα και στην πιο μαύρη σεζόν της ιστορίας της, με την ομάδα που έπεσε, η πραγματικότητα που τότε αρνούμασταν να δούμε κατάματα, είναι πως εκείνη η ΑΕΚ με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, ήταν θαύμα ακόμα και ότι έφτανε με το πούλμαν στο γήπεδο για να παίξει! Και έχοντας ένα ρόστερ κατηγορίας… τοπικού, είχε πάρει οχτώ νίκες στο πρωτάθλημα και έπαιρνε ισοπαλίες σε ματς όπως με τον ΠΑΟΚ που εκείνη τη σεζόν είχε βγει δεύτερος. Ανατρίχιασα και μόνο που σκέφτηκα εκείνη τη σεζόν και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που τη θύμισα και σε σας.

Την κρυμμένη σπίθα που έχει στο DNA της…

Αλλά θέλω να καταδείξω ότι δεν μπορεί ρε γαμώτο, αυτή η ΑΕΚ, που ουδεμία σχέση έχει σε ποιότητα ρόστερ με τις όποιες τραγικές αγωνιστικά ομάδες του παρελθόντος, να μην βγάλει την κρυμμένη σπίθα που έχει στο DNA της.

Δεν μπορεί να μην έχει απομείνει τίποτα όρθιο από την ομάδα που είχε θαυμάσει όλος ο κόσμος, στην πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ, κι ας έχουν μεσολαβήσει από τότε, προβλήματα, εσωστρέφεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Οι παίκτες δεν παύουν να είναι οι ίδιοι και οι περισσότεροι από αυτούς είναι και καλοί παίκτες.

Υ.Γ.: Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην δείχνει εφικτό για να δει κάποιος… φως (και) στην μπασκετική ΑΕΚ, αλλά το να τα… βάφουμε μαύρα για την ήττα από το Λαύριο και την πιθανότατη απώλεια της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο, θεωρώ ότι είναι εντελώς ανώφελο. Είναι και λίγο αστείο να μιλάμε για το πλεονέκτημα έδρας στα φετινά play offs. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι αγωνιστικό, το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι να τελειώνει αυτό το μαρτύριο με τις συνεχόμενες απουσίες. Να επιστρέψουν όλοι, να προπονηθούν, να ξανανιώσουν ομάδα, να τα δώσουν όλα στο υπόλοιπο της σεζόν και το καλοκαίρι να γίνουν οι (αρκετές) διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται.

Υ.Γ.2.: Καλά να είμαστε, αλλά προβλέπω ότι θα γραφτεί στην ιστορία, η φετινή ΑΕΚ που έχει δημιουργήσει στο χάντμπολ, ο Σταμάτης Παπασταμάτης! Όχι μόνο επειδή θα κατακτήσει το νταμπλ και θα διεκδικήσει και το ευρωπαϊκό. Αλλά και επειδή έχει τρομοκρατήσει τόσο πολύ τον ΟΣΦΠ, που υπό το φόβο των συντριβών που θα υποστεί, θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X