Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ 0-1: Διπλό τίτλου (VIDEO)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ 0-1: Διπλό τίτλου (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δίχως να έχει γευτεί τη νίκη στο «Παρκ Ντε Πρενς» από το 1996, η εκπληκτική Λιλ ξόρκισε τους Παριζιάνους της δαίμονες και πήρε σπουδαίο διπλό στο ντέρμπι κορυφής (0-1), αφήνοντας πίσω της την Παρί στο -3, επτά στροφές πριν από το φινάλε. Αποβολή για Νεϊμάρ στο 90’.

Οι υποστηρικτές, οι ίδιοι οι άνθρωποι της Λιλ είχαν ξεχάσει από πότε η ομάδα τους είχε να φύγει με το διπλό από την πρωτεύουσα και την έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν. Η απάντηση ήταν από τη σεζόν 1995/96. Ένα αδιανόητο σερί 24 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (16-8-0) είχε μετατρέψει τις «μάχες» τους σε μια στοιχειωμένη δυναστεία των Παριζιάνων. Αν υπήρχε, όμως, μια χρονική περίοδος που μπορούσε να σπάσει η κατάρα για τους Λιλουά, αυτή αφορούσε το τώρα. Τώρα που η ομάδα του Κριστόφ Γκατιέ διεκδικεί με τις πιο ικανές αξιώσεις το πρωτάθλημα. Αφού οι Μαρσέιγ και Λυών έδωσαν τέλος στα δικά τους αρνητικά σερί 10ετίας στο «Παρκ Ντε Πρενς» νωρίτερα στη σεζόν, η Λιλ έκανε το κακό να τριτώσει για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και μάλιστα, με το ίδιο σκορ (0-1), αφήνοντάς την ξανά πίσω στη μάχη του τίτλου σε απόσταση τριπόντου.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν τις (πολύ) περισσότερες ευκαιρίες, αλλά η εικόνα του ματς δικαιώνει τους Λιλουά, οι οποίοι βρήκαν από νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Τζόναθαν Ντέιβιντ (20’, έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 35’) κι έκτοτε κατάφεραν να εξουδετερώσουν με επιτυχία τις ατομικές εκλάμψεις των γηπεδούχων. Η πιο… ανόητη εξ αυτών πιστώθηκε στον Νεϊμάρ, ο οποίος στην επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα αποβλήθηκε, αντικρίζοντας κίτρινη για «σφαλιάρα» στο 46’ και μια δεύτερη στο 90’, σε εντελώς αχρείαστη σπρωξιά σε αντίπαλο. Ο Τζαλό ανταπέδωσε για λογαριασμό της Λιλ στην ίδια φάση, αλλά το πρόσημο του ματς δεν άλλαξε, με την Παρί να χάνει για τρίτο σερί ματς εντός έδρας για πρώτη φορά μετά το 2007 και να προβληματίζει εκ νέου, ενόψει και της αναμέτρησης με τη Μπάγερν για τους «8» του Champions League (7/4, 22:00).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X