Ο Μαύρος έκανε «πελάτη» και τον Παναθηναϊκό και έφερε θρίαμβο για την ΑΕΚ (VIDEO)

Ο Μαύρος έκανε «πελάτη» και τον Παναθηναϊκό και έφερε θρίαμβο για την ΑΕΚ (VIDEO)

Η πιο μεγάλη έως τότε νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, με τον Θωμά Μαύρο να σημειώνει τρία γκολ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κατά τη δεκαετία του ’80, το σύστημα ήταν «καταπράσινο». Η πανίσχυρη οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε αλώσει τα πάντα (στην πορεία και την ΑΕΚ, αποκτώντας Βλάχο, Γεωργαμλή και Εστερχάζι) και είχε εγκαθιδρύσει τη δική της κυριαρχία. Ωστόσο, παρόντος του μεγάλου Θωμά Μαύρου και ειδικά μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είχαν καμία τύχη. Ετσι μια μέρα σαν σήμερα του 1983, η Ενωση διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 4-1, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή (ποιόν άλλο;) τον Μαύρο τον Θεό.

Η ΑΕΚ είχε πάρει τον αέρα των «πράσινων» εκείνη τη σεζόν (στην οποία κατέκτησε και το κύπελλο), επικρατώντας μέσα στην Λεωφόρο. Ωστόσο, η ρεβάνς αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Θωμάς ξεκίνησε από νωρίς. Πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα, απέφυγε δύο αντιπάλους του και πάσαρε στον Ράντονιτς. Περίμενε τη μπάλα και έστω αν αυτή του ήρθε στα πόδια από κόντρα, νίκησε τον Κωνσταντίνου για πρώτη φορά. Ο Χρήστος Αρδίζογλου με υπέροχη ατομική προσπάθεια διπλασίασε τα «κιτρινόμαυρα» τέρματα πριν κλείσει το ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Δημόπουλο, αλλά η ΑΕΚ είχε Μαύρο. Στα τελευταία λεπτά, μετατρέπει την απλή νίκη σε θρίαμβο. Αρχικά με υπέροχη γυριστή κεφαλιά, έστω και αν απαιτήθηκε να συγκρουστεί με το δοκάρι και να τραυματιστεί. Σηκώθηκε όμως γρήγορα και χτύπησε ξανά. Ο Βλάχος του πέρασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και εκείνος την έστειλε με όμορφο διαγώνιο πλασέ στα δίχτυα του Κωνσταντίνου. Αξίζει να σημειωθεί, πως εκείνο το ματς ήταν το τελευταίο του διεθνή τερματοφύλακα με τον Παναθηναϊκό. Ο Μαύρος του…έκλεισε την καριέρα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X