Αν έχουν αντιληφθεί στην ΑΕΚ την σοβαρότητα της κατάστασης...

Αν έχουν αντιληφθεί στην ΑΕΚ την σοβαρότητα της κατάστασης...
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος στο blog του σχολιάζει για την ΑΕΚ μπροστά στο φάσμα του... βατερλώ με την Ευρώπη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δυστυχώς η πορεία, η κατάσταση και το κλίμα στην ΑΕΚ δεν μας (μου) επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για πολλά. Δυστυχώς.

Μία ομάδα που ξεκίνησε με όνειρα σε Ελλάδα-Ευρώπη, λύσεις στο ρόστερ της, ποιότητα μεσοεπιθετικά αλλά και «χτυπητά» κενά, στο φινάλε της χρονιάς τρέχει να σώσει το ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Κανέναν δεν τιμά αυτό εδώ που φτάσαμε, αλλά κανείς δεν μπορεί να χαλαρώσει και να κάνει πίσω τώρα. Θα είναι καταστροφή για το κλαμπ και το αγωνιστικό κομμάτι πολυεπίπεδα να μην βρίσκεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση η ΑΕΚ τη νέα χρονιά. Και τώρα που ξεκινά ξανά η διαδικασία των πλέι οφ, η ΑΕΚ πρέπει να αποδείξει ότι τα έβαλε κάτω, τα σκέφτηκε και είναι έτοιμη – με όλα τα προβλήματα της – να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Έστω αποτελεσματικό. Διότι εδώ που φτάσαμε η ΑΕΚ ψάχνει να πάρει το αποτέλεσμα, με κάθε τρόπο. Βαθμούς, έξυπνους βαθμούς και σωστή διαχείριση.

Μπορεί να «ξεκλειδώσει» η ΑΕΚ;

Και θεωρώ ότι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή είναι αυτό που προσφέρει την ευκαιρία να «ξεκλειδώσει» η ΑΕΚ, για να κάνει το καλό φίνις στην σεζόν. Οι 3 βαθμοί με τον Ολυμπιακό θα είναι για την ομάδα «βάλσαμο». Και για την βαθμολογία και για την ψυχολογία της. Επαναλαμβάνω ότι είχα πει προ ημερών, πριν το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, ότι η ΑΕΚ δείχνει συμβιβασμένη με αυτό που βιώνει, την αποτυχία. Και είναι ότι χειρότερο. Αν τα έχει παρατήσει θα βιώσει τα χειρότερα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αν όμως ξεκινήσει τώρα καλά, θεωρώ ότι θα «ξεκλειδώσει».

Μία νίκη κόντρα στον πρωταθλητή και στην καλύτερη ομάδα, θα είναι αυτό που θα πρέπει να ψάχνει όλο το κλαμπ μέρα-νύχτα την τελευταία εβδομάδα. Να έχει γίνει σωστή δουλειά στα Σπάτα, να είναι όλο το κλαμπ πάνω από τους παίκτες και την Κυριακή να πάει προετοιμασμένη για «πόλεμο». Σαν αυτό που ζει και εκτός γηπέδου, με ότι συνέβη και θα συνεχίσει με την Επιτροπή Δεοντολογίας, πάντα με φόντο τις εκλογές στην ΕΠΟ που έχασαν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Μόνο χασούρα

Συνεχίζω να μην αισιοδοξώ μέσα από το ρεπορτάζ στα Σπάτα, αλλά ελπίζω έστω και τώρα να αντιληφθούν άπαντες τι κινδυνεύει να χάσει. Διότι εκτός από την ευρωπαϊκή συμμετοχή, η ΑΕΚ χάνει μαζί και ένα ισχυρού ατού σε συζητήσεις με μεταγραφικούς στόχους. Ακόμη και στο πολύ κομβικό κομμάτι του επόμενου προπονητή. Πάει πίσω όλος ο σχεδιασμός. Κανένα κέρδος, μόνο χασούρα φέρνει η μη έξοδος της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Έστω και στο Conference League που για την ΑΕΚ θα έπρεπε να φαντάζει «ευκαιρία» για κάτι καλό, έως πολύ καλό, του χρόνου.

Αγωνιστικά για το ντέρμπι περιμένω… τα πάντα. Από «καθρέφτη» στο 3-4-3 του Ολυμπιακού, μέχρι και 4-2-3-1 και 4-3-3. Από Σβάρνα δεξί μπακ, μέχρι και Νταντσένκο και… αγωνία για αριστερά στην επίθεση. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι όμως για την ΑΕΚ ο τρόπος που θα μπει στο ματς και η ψυχολογία της. Δηλαδή, αν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης στο κλαμπ. Διότι με τον ΠΑΟΚ δεχόμενη γκολ στο 3ο λεπτό του α’ ημιχρόνου και στα 16 δευτερόλεπτα του δευτέρου, προφανώς και είχε το μυαλό της κάπου αλλού εκτός αγώνα. Αν συνεχίσει να το έχει, αν συνεχίσει ο Μανόλο Χιμένεθ να μην κάνει τα λογικά και να μην προσφέρει ηρεμία στην ομάδα, αν συνεχίσουν οι παίκτες να παίζουν φοβισμένοι και παραδομένοι, τότε η ΑΕΚ δεν έχει να περιμένει κάτι μέχρι 22 Μαΐου.

Διότι με αυτές τις ομάδες στα πλέι οφ, με αυτό το ζευγάρι του ημιτελικού και τον προφανή αντίπαλο από το άλλο ζευγάρι στον τελικό, δεν έχουν κάτι εύκολο στην ΑΕΚ να περιμένουν μέχρι να τελειώσει η χρονιά. Αυτά λογικά τα γνωρίζουν. Αν έχουν αντιληφθεί – επαναλαμβάνω – την σοβαρότητα της κατάστασης…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X