Η χειρότερη εμφάνιση της ΑΕΚ και η λεπτή γραμμή από εδώ και πέρα

Η χειρότερη εμφάνιση της ΑΕΚ και η λεπτή γραμμή από εδώ και πέρα
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος αναλύει τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Ευρώπη και επισημαίνει τι πρέπει να προσέξει από εδώ και πέρα για να μην χαθούν όλα

Οδυνηρό βράδυ για την ΑΕΚ στην Τουρκία, όπου έχασε το παιχνίδι αλλά και την διαφορά των 9 πόντων που είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ.

Το κακό βράδυ ολοκληρώθηκε με την νίκη της Στρασμπούργκ στην Ρωσία που οδήγησε στον αποκλεισμό από το Φάιναλ-8. Μια ΑΕΚ αγνώριστη, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να πάρει τον έλεγχο και έχασε δίκαια.

Κακό βράδυ για όλους στην ΑΕΚ

Συνήθως στις ήττες όταν ξαναβλέπεις το παιχνίδι εντοπίζεις τα στοιχεία εκείνα που δεν έκανε καλά η ομάδα και λες αυτά έφταιξαν. Στο χθεσινό παιχνίδι πραγματικά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις αφού όλα μα όλα έγιναν λάθος. Από την απόδοση των παικτών μέχρι την διαχείριση από τον πάγκο. Η Ένωση, εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο που μπόρεσε να σταθεί υποτυπωδώς στο ματς, βρισκόταν συνέχεια πίσω στο σκορ και όσο περνούσε ο χρόνος έδειχνε ότι και τρεις μέρες να παίζανε δεν θα το γύριζε το ματς.

Στο ημίχρονο θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι να βρίσκεται τρεις πόντους πίσω, με τους Λάνγκφορντ-Μέικον άφαντους από το παιχνίδι, την ομάδα τρομερά άστοχη και τους Τούρκους να μην κάνουν τίποτα ιδιαίτερο, θα μπορούσε με λίγη βελτίωση στην απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο να γυρίσει το ματς.

Η πραγματικότητα όμως ήταν ακόμα χειρότερη, αφού η Ένωση όσο περνούσε η ώρα σταμάτησε να παίζει μπάσκετ και επιδόθηκε σε ένα άναρχο παιχνίδι πρωτοβουλίας που ουσιαστικά μεγάλωσε την διαφορά.

Η πίεση που έβαλαν οι κοντοί της Τουρκικής ομάδας στους γκαρντ της ΑΕΚ εμποδίζοντας την πρώτη πάσα για να ξεκινήσουν τα συστήματα, αποδιοργάνωσε την Ένωση που δεν είχε την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό να ψάξει ορθολογικές επιθέσεις και απλά έδινε την μπάλα είτε στον Μέικον είτε στον Λάνγκφορντ για να αποφασίσουν εκείνοι.

Δυστυχώς όμως ήταν σε κακή μέρα και αυτοί, παρόλο που ο Μέικον προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά απέναντι στην εξαιρετική άμυνα του Νικ Τζόνσον τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

Εκτός αυτού ακόμα και όταν η ΑΕΚ έπαιζε καλή άμυνα και θα είχε ευκαιρίες να μειώσει το σκορ, οι Τούρκοι έπαιρναν σωρηδόν τα επιθετικά ριμπάουντ (16), έχοντας δεύτερες ευκαιρίες και σκοράροντας 13 πόντους από αυτά, που στοίχησαν στην προσπάθεια της ομάδας να γυρίσει το παιχνίδι.

Ακόμα και όταν μείωσε στα επίπεδα της διαφοράς του πρώτου αγώνα έγιναν πάλι λάθη είτε από λάθος πάσα του Μέικον, είτε από την απόφαση για τρίποντο του Μόουζες, με αποτέλεσμα να ξεφύγει πάλι το σκορ και να χάσει τα πάντα.

Οι παίκτες φαίνονταν «άδειοι»

Η εικόνα σχεδόν όλων των παικτών ήταν κακή, αφού κανένας δεν μπόρεσε να προσφέρει στα στάνταρ του. Ακόμα και ο Μόουζες που πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς μέχρι το τρίποντο, στην άμυνα αλλού πατούσε αλλού βρισκόταν με αποτέλεσμα ο Γούιλτζερ, να μετατραπεί σε Νοβίτσκι.

Ο Ζήσης για άλλο ένα ματς ήταν πολύ κακός, έχει το ελαφρυντικό ότι ερχόταν από απουσία και σίγουρα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά αυτό κάνει περισσότερη αδιανόητη την επιμονή του προπονητή στο πρόσωπο του, ενώ είναι φανερό ότι ο Μωραΐτης αυτήν την περίοδο είναι ο καλύτερος γκαρντ της ΑΕΚ και ήταν ο τρίτος που χρησιμοποιήθηκε μετά τον Κατσίβελη και τον Ζήση, στο ροτέισον. Ο 22χρονος γκαρντ έδωσε την σπίθα που χρειαζόταν η ομάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο και μπόρεσε σε αυτό το διάστημα να μαζέψει την διαφορά.

Από κει και πέρα αν κάτι ήταν φανερό σε αυτόν τον αγώνα, ήταν ότι οι παίκτες είχαν ξεμείνει από ενέργεια. Το είδαμε και στο ματς με τον Άρη αλλά η διαφορά ποιότητας το κάλυψε, όμως απέναντι σε μια ομάδα όπως η Τουρκ δεν γινόταν να κρυφτεί.

Η υπερπροσπάθεια όλου αυτού του μήνα με τις ηρωικές εμφανίσεις όπου οι παίκτες έδιναν παραπάνω από όσο μπορούσαν, φάνηκε να τους «άδειασε». Σε συνδυασμό με την κούραση από τα τέσσερα συνεχόμενα ταξίδια σε 8 μέρες, την επιστροφή των απόντων που ήταν φανερά εκτός ρυθμού (Μορέιρα, Γιάνκοβιτς) και την όλη αναστάτωση από το θέμα του Ρογκαβόπουλου, δημιούργησαν μια εικόνα που οι παίκτες μπορεί να ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν.

Είναι λογικό όταν παίζεις στα κόκκινα για τόσο μεγάλο διάστημα, να μείνεις από βενζίνη, αλλά η εικόνα της ομάδας και το μπάσκετ που (δεν) έπαιξε είναι αυτά που στεναχωρούν.

Η επόμενη μέρα

Πλέον στην ΑΕΚ έχει μείνει μόνο ένας στόχος και αυτός είναι η συμμετοχή στους τελικούς του πρωταθλήματος. Πρέπει να ανασυνταχθεί, να μαζέψει τα κομμάτια της και να το διεκδικήσει μέχρι τέλους. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή μεταξύ της απογοήτευσης που θα τα διαλύσει όλα, όπως πριν δύο χρόνια μετά τον αποκλεισμό από την Μπάμπεργκ που η ομάδα δεν ξανασήκωσε κεφάλι και της συσπείρωσης για τον τελευταίο στόχο της χρονιάς.

Παίκτες, προπονητές αλλά και διοίκηση πρέπει να ξεκαθαρίσουν μερικά πράγματα, να φύγει αυτό το μαύρο σύννεφο των τελευταίων ημερών πάνω από την ομάδα, για να μπορέσει με ηρεμία και απρόσκοπτα να δουλέψει για τα πλέι-οφ. Πλέον οι περισσότεροι παίκτες επέστρεψαν ή θα επιστρέψουν, θα έχουν χρόνο για να βρεθούν στο 100% και με ένα ματς την εβδομάδα θα έχουν τις απαραίτητες μέρες προπόνησης που χρειάζονται. Σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν η ομάδα πρέπει να είναι συμπαγής και ας ελπίσουμε να της χαμογελάσει λίγο η τύχη να μην έχουμε άλλα απρόοπτα.

ΥΓ. Ο τραυματισμός του Λοτζέσκι στο χθεσινό ματς και η επιστροφή του Μορέιρα στην αγωνιστική δράση, ίσως μας προ-ιδεάζει για την τελευταία αλλαγή που έχει δικαίωμα να κάνει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X