Lockdown: Στις 19:00 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για χαλάρωση των μέτρων

Χαρδαλιάς για φιλάθλους στα γήπεδα: «Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, θα περνούσαμε το λάθος μήνυμα»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 7 το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, εφόσον βέβαια η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί σχετικά. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι μετά το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ με 4.340 κρούσματα, και σήμερα εκτιμάται ότι θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα, γύρω στα 3.500.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, καθώς υπάρχει διχογνωμία για τα αποτελέσματα που μπορεί να αποφέρει στην πορεία της πανδημίας ακόμα κι ένα «δειλό» άνοιγμα της αγοράς. Από τη μια, κάποια μέλη της εκφράζουν τις επιφυλάξεις μήπως αυξηθείθ η κινητικότητα και από την άλλη, κάποιες πιο «ψύχραιμες» φωνές εκτιμούν ότι μια μικρή χαλάρωση των μέτρων, με κανόνες, θα λειτουργήσει θετικά.

Στην παρούσα φάση, πάντως, φαίνεται ότι τελικά από το ερχόμενο Σάββατο 3 Απριλίου θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, οι περισσότεροι λοιμωξιολόγοι τάσσονται υπέρ της επαναλειτουργίας του, από την Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη μέθοδο του click away (παραλαβή έξω από το κατάστημα).

Πολλά μέλη της Επιτροπής θέλουν ένα ξεκίνημα πιο συντηρητικό για την πρώτη εβδομάδα, με αξιολόγηση των νέων δεδομένων που θα έχουν προκύψει, και τη δεύτερη εβδομάδα να αποφασιστεί κάτι πιο δραστικό.

«Δοκιμαζόμαστε από το τρίτο κύμα, όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει… Το ευχάριστο είναι ότι παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες  μια ισορροπία στις εισαγωγές και τα εξιτήρια στα νοσοκομεία της Αττικής» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται ότι ανοιχτό το ενδεχόμενο για άρση των διαδημοτικών μετακινήσεων το Σαββατοκύριακο άφησε νωρίτερα και η Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: skai.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X