Χρέη εκατομμυρίων για τον όμιλο Grecotel

Χρέη εκατομμυρίων για τον όμιλο Grecotel

Πηγές και ορκωτοί λογιστές αποτυπώνουν την μελανή εικόνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βυθισμένη στα χρέη είναι η Grecotel, καθώς η ξενοδοχειακή αλυσίδα οφείλει εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες, προμηθευτές, εφορία και ταμεία.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της εσωτερικής εικόνας, χωρίς το υφιστάμενο μορατόριουμ για δάνεια και οφειλές προς το Δημόσιο λόγω πανδημίας, τα ξενοδοχεία της Grecotel θα είχαν πιθανότατα ήδη βγει στο σφυρί.

Ενδεικτικό της απελπιστικής κατάστασης είναι η απουσία των ισολογισμών των τελευταίων ετών από την εταιρική ιστοσελίδα, με τον πιο πρόσφατο να είναι από το μακρινό 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ίδιο ρεπορτάζ, μόνο οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας σε προμηθευτές, τράπεζες, εφορία και δημόσιο ανέρχονται σε 103.548.234 ευρώ και το ποσό αυτό αποτελεί ένα μικρό τμήμα των πραγματικών χρεών, αφού κάθε ξενοδοχείο του ομίλου είναι φορτωμένο με τα δικά του τραπεζικά χρέη και υποθήκες.

Η Grecotel δεν έχει δημοσιεύσει καν τα οικονομικά στοιχεία του 2019 και του 2020, αλλά τα δεδομένα από το 2018 είναι άκρως δυσοίωνα με ορισμένους να σχολιάζουν ότι σε μεγάλο βαθμό για τα οικονομικά ευθύνεται η διαχείριση της Μ. Δασκαλαντωνάκη.

Τα χρέη προς το Δημόσιο «μιλούν» από μόνα τους. Στο τέλος του 2018 η εταιρεία πλήρωνε ρυθμισμένες οφειλές ύψους 965.752 ευρώ ενώ οι αντίστοιχες υποχρεώσεις προς ασφαλιστικούς οργανισμούς ανέρχονταν στα 652.364 ευρώ. Και όλα αυτά αφορούν φυσικά μόνο τη μητρική εταιρεία με 180 υπαλλήλους – 85 μόνιμους και 95 εποχικούς.

Ορκωτοί λογιστές αναφέρουν πως οι φορολογικές δηλώσεις της εταιρείας για τις χρήσεις 2013-2018 δεν έχουν εξετασθεί από τις φορολογικές αρχές, «με συνέπεια να υπάρχει το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων κατά το χρόνο που θα εξετασθούν και οριστικοποιηθούν οι χρήσεις αυτές», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιβολή προστίμων.

Ένα τεράστιο χρηματικό ποσό φαίνεται πως αφορά απαιτήσεις αλλά και υποχρεώσεις της εταιρείας έναντι άλλων εταιρειών της οικογένειας. Οι απαιτήσεις άγγιξαν τα 67.164.354 ευρώ και οι υποχρεώσεις τα 21.700.541 ευρώ με φόντο δαιδαλώδεις συναλλαγές που προκαλούν ερωτήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X