Ενσαλίβα: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο χαρούμενος ήταν ο κόσμος της ΑΕΚ μετά το 4-0 με τον Ολυμπιακό το 2008!»

Ενσαλίβα: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο χαρούμενος ήταν ο κόσμος της ΑΕΚ μετά το 4-0 με τον Ολυμπιακό το 2008!»
Photo Credits: INTIME

Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα θυμάται και μιλάει στο enwsi.gr το... προσκύνημα του «ψευτοπρωταθλητή» Ολυμπιακού με 4-0 από την μεγάλη ΑΕΚ σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα έδωσε συνέντευξη στο enwsi.gr για την μεγάλη βραδιά της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Μία μεγάλη μέρα είναι η σημερινή, καθώς πριν από 13 χρόνια, η ΑΕΚ υπέταξε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2007-08, με 4-0.

Η ιστορία λίγο-πολύ είναι γνωστή σε όλους, ωστόσο αξίζει να την αναφέρουμε για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Ο αγώνας έγινε σε μία εποχή όπου ο Ολυμπιακός είχε πάρει διαφορά τεσσάρων βαθμών επειδή του είχαν χαριστεί στα χαρτιά οι τρεις από αυτούς με την υπόθεση Βάλνερ, ωστόσο η ΑΕΚ του έκανε ό,τι ήθελε με εξευτελιστικό τρόπο και τον «τιμώρησε» για τις πρακτικές του.

Μπορεί να έχουν περάσει 13 χρόνια, αλλά η ιστορία φαντάζει αρκετά πρόσφατη, μιας και είναι από αυτές που δεν ξεχνιούνται.

Η συνέντευξη Ενσαλίβα

Το enwsi.gr, επικοινώνησε με τον Ταμαντανί Ενσαλίβα ο οποίος μίλησε για αυτόν τον θρίαμβο του «Δικέφαλου». Ο Καναδός άσος, μπορεί να έμεινε στον πάγκο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, ωστόσο ήταν μία τρομερή μέρα και για τον ίδιο.

Αρχικά, ο παλαίμαχος άσος και νυν τραγουδιστής, αναφέρθηκε στο τι θυμάται από αυτό το ματς: «Για μένα προσωπικά, θυμάμαι πως ήμουν πολύ αναστατωμένος για το γεγονός πως δεν έπαιξα. Είχα παίξει τα παιχνίδια πριν από αυτό ως βασικός, ωστόσο ο προπονητής της ομάδας (σ.σ. Νίκος Κωστένογλου), άλλαξε την εντεκάδα για το παιχνίδι αυτό, ωστόσο εγώ ήθελα πολύ να παίξω. Θυμάμαι ότι σε μία φάση παραλίγο να τραυματιστεί ο Άκης Ζήκος και πίστεψα ότι θα παίξω. Ωστόσο στο τέλος, θυμάμαι χαρακτηριστικά την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ο καιρός ήταν τέλειος και όλοι πιστεύαμε πως θα παίρναμε το πρωτάθλημα».

Ο 39χρονος πια Ενσαλίβα, έκανε μία εκτενή αναφορά στην τελευταία του πρόταση, για την πίστη που υπήρχε στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά τη λήξη του αγώνα: «Το πιστέψαμε πως μπορούσαμε να το πάρουμε και έγινε ο νούμερο 1 στόχος μας. Όταν τελείωσε η σεζόν και δεν το πήραμε, ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα να βρει ξανά την θέληση να αγωνιστεί και να παίξει στα πλέι οφ. Αν είχαμε λίγο κίνητρο, θα τερματίζαμε πρώτοι στα πλέι οφ εκείνης της σεζόν».

Έπειτα, ο «Ταμ» στάθηκε στο αν η «Ένωση» μπορούσε να βάλει ακόμα περισσότερα γκολ στους Πειραιώτες: «Το να σκοράρεις πολλά γκολ σε ένα ματς είναι πάντα θέμα πιθανοτήτων. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα σε αυτό το ματς. Στο τέλος, το αποτέλεσμα είναι τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν σκέφτηκα ποτέ πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς».

Στη συνέχεια, ο Ενσαλίβα στάθηκε στο πως νιώθει για το ματς ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια: «Είναι μία σπουδαία μνήμη, ωστόσο όπως είπα, ως παίκτης ήμουν αναστατωμένος που δεν έπαιξα. Στο τέλος όμως, αυτά τα παιχνίδια είναι για τους οπαδούς. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν εκεί όταν γράφτηκε η ιστορία».

Όσον αφορά για το ματς, ο Ενσαλίβα έχει γράψει και τραγούδι το οποίο λέγεται «Σκληρά» και αναφέρεται σε εκείνο, για το οποίο υπογράμμισε τα εξής: «Όταν έγραψε το τραγούδι, το έγραψα για τους οπαδούς της ΑΕΚ, για να το χαρούν. Ήξερα πως σημαίνει πολλά για εκείνους αυτό το ματς, πάντα το θυμούνται. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο χαρούμενοι ήταν όλοι στο στάδιο εκείνη την ημέρα».

Για το αν γύριζε τον χρόνο πίσω και θα ήθελε να ζήσει ξανά αυτή την στιγμή, ο Καναδός παλαίμαχος χαφ είπε: «Μόνο αν έπαιζα (γελια). Είμαι χαρούμενος που το… ξαναζώ μέσα από το τραγούδι μου, γιατί ξέρω πόσο το αγαπάνε οι οπαδοί».

Τέλος, ο Καναδός παλαίμαχος άσος στάθηκε στην φετινή ΑΕΚ και που θα μπορέσει να φτάσει: «Η ΑΕΚ είναι ικανή να κάνει τα πάντα και μαθηματικά μπορεί να πετύχει ότι θέλει. Ωστόσο, όλοι ξέρουμε πως είναι δύσκολο. Συνεχώς, όλο και περισσότεροι παίκτες τραυματίζονται και μένουν εκτός, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για τον προπονητή ο οποίος προσπαθεί να πετύχει πολλά αλλά τα γεγονότα τον κρατάνε. Πάντως, η ομάδα είναι πολύ καλή και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Πιστεύω πως όλοι πρέπει να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και πως μπορούν να πετύχουν όλους τους στόχους που έχουν μείνει».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X