Η ΑΕΚ πρώτη ελληνική ομάδα σε F4 Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το έπος του Γιώργου Μόσχου (VIDEO)

Η ΑΕΚ πρώτη ελληνική ομάδα σε F4 Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το έπος του Γιώργου Μόσχου (VIDEO)

Η ΑΕΚ έχασε από την Σλάβια Πράγας στον ημιτελικό και ο Γιώργος Μόσχος που πάσχει ήδη από καρκίνο δεν άντεξε να παίξει στον μικρό τελικό και επέστρεψε Αθήνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σημερινή ημέρα κρύβει πολλές ιδιαιτερότητες για τη μπασκετική ΑΕΚ και το παρελθόν της. Βλέπετε, μια μέρα σαν σήμερα στο μακρινό 1966, η Ενωση έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιξε σε φάιναλ φορ κυπέλλου πρωταθλητριών. Ο πρώτος σύλλογος που δόξασε την Ελλάδα στην Ευρώπη και έδειξε πως προετοίμαζε το έπος του ’68. Ωστόσο, εκείνη η συμμετοχή επισκιάστηκε από ένα γεγονός μεγάλης ανδρείας, αλλά και απίστευτης στεναχώριας.

Το ματς της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας και η ήττα με 103-73 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, σηματοδοτεί το τέλος της καριέρας του Γιώργου Μόσχου. Χτυπημένος από τον καρκίνο, ο μεγάλος άσος της Ενωσης αναχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα και δεν άντεξε να αγωνιστεί στον μικρό τελικό. Λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς, ο Μόσχος θα φύγει για τους ουρανούς. Το άστρο του όμως, φώτιζε πάντα την ΑΕΚ.

Τρία χρόνια έπειτα, με νωπές ακόμα τις δάφνες από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου, είχαν έρθει τα πρώτα σημάδια της πτώσης. Μια μέρα σαν σήμερα του 1969 η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 85-80 σε αγώνα μπαράζ στο Παναθηναϊκό στάδιο και έχασε το πρωτάθλημα. Ηταν φανερό, πως η ομάδα του Αμερικάνου, του Τρόντζου και των υπολοίπων έπρεπε να ανανεωθεί. Πήρε ένα πρωτάθλημα ακόμα, αλλά έπειτα ήρθαν τα πέτρινα χρόνια της «μαρμαρωμένης Βασίλισσας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X