Ο Μελισσανίδης πέτυχε τους 2 από τους 3 στόχους που φάνταζαν αδύνατοι, θα... μασήσει στον τρίτο;

Ο Μελισσανίδης πέτυχε τους 2 από τους 3 στόχους που φάνταζαν αδύνατοι, θα... μασήσει στον τρίτο;
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, καταγράφει δεδομένα και ζητούμενα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΟ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν πριν από 7, 8, 10, 15, 17 χρόνια, έτσι όπως ήταν διαμορφωμένη η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με την ΑΕΚ, όχι απλά ξεσπιτωμένη, αλλά χωρίς την παραμικρή ελπίδα και προοπτική να φτιάξει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ερχόταν κάποιος και μας έλεγε, ότι και η ομάδα μας θα φτιάξει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα θα το κατακτά αυτός που το αξίζει, θα του ρίχναμε… φατούρο, γιατί θα τον περνάγαμε για τον «τρελό του χωριού».

Σήμερα το μεσημέρι, ξεκίνησε το πρωτάθλημα και στην Football League και το Αιγάλεω νίκησε μέσα στη Νέα Ιωνία Βόλου, την ιστορική Νίκη με 2-1. Το Αιγάλεω, όπως και όλες οι ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα στη νίκη, αλλά οι εποχές της «παράγκας Νο1», της «παράγκας Νο2» και του «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να… κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ…ουν», έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το πρωτάθλημα το κερδίζει ο καλύτερος, κι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Λάθη θα γίνονται πάντα, αλλά θα είναι ανθρώπινα και όχι πάντα υπέρ του ενός, όπως συνέβαινε επί δύο δεκαετίες.

Δεν τους… πέρασε!

Κουμάντο στο ποδόσφαιρο δεν θα ξανακάνει κανένας, κι αυτό πιστοποιήθηκε και με το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΠΟ. Ούτε η λύσσα ορισμένων για να γυρίσει πίσω το… ποτάμι πέρασε, ούτε τα ψέματα, οι συκοφαντίες και ο βρώμικος πόλεμος.

Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη, πρωτοστάτησε για να επέλθει η πραγματική εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες, ακόμα κι εκείνοι που δεν τους αρέσει, γιατί είχαν μάθει αλλιώς και αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν μια πραγματικά καλή ομάδα την τελευταία διετία για να… ξεμάθουν, αφού κανείς δεν τους εγγυάται πλέον ότι θα φτάνουν στην επιτυχία με… διορισμό!

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, θυμάμαι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε βάλει χρονικά προτεραιότητες σε αυτά που ήθελε να πετύχει, μπαίνοντας μπροστάρης για την αναγέννηση της ΑΕΚ.

Οι τρεις προτεραιότητες

«Πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα, να φτιάξουμε το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, γιατί χωρίς το σπίτι μας, η ΑΕΚ δεν μπορεί να μεγαλουργήσει», ήταν το πρώτο που είχε βάλει στόχο. Και το έκανε κόντρα σε Θεούς και Δαίμονες. Βασικά, για να ξέρουμε τι λέμε, κόντρα σε πρόσωπα, σε εμπόδια και σε καταστάσεις, που δεν πρέπει να έχει συναντήσει παγκοσμίως, κανένας σύλλογος που ήθελε να φτιάξει το γήπεδό του σε δικό του μάλιστα οικόπεδο!

«Δεύτερον, να αλλάξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, να έχουν όλοι δικαίωμα στη νίκη, να απαλλαχτούμε από τις… γκρανκάσες», ήταν η δεύτερη προτεραιότητά του. Και το έκανε! Και δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε και να αναλύσουμε, πόσο όχι απλά δύσκολο, αλλά απίθανο φάνταζε κάτι τέτοιο, όταν υπήρχε εδραιωμένο και βαθιά ριζωμένο στο ποδόσφαιρο, ένα Κατεστημένο είκοσι ετών. Θυμηθείτε απλά όπως έγραψα και στον πρόλογο, πως ήταν η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ΑΕΚ πριν από 8-10 χρόνια.

Η τρίτη χρονικά προτεραιότητα που είχε θέσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν φυσικά η δημιουργίας μιας ομάδας αντάξιας της ιστορίας και του ονόματος της ΑΕΚ. Μιας ομάδας αντάξιας δηλαδή για να μπει στην «Αγια-Σοφιά», αλλά και σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον, που θα μπορεί να διεκδικεί τους αγωνιστικούς της στόχους.

Δεν το έχει καταφέρει ακόμα, κι ας πέτυχε πολλά!

Δεν το έχει καταφέρει ακόμα, αλλά θυμίζω ότι ήταν η τρίτη του χρονικά, στόχευση. Και προσέξτε! Λέμε ότι δεν το έχει καταφέρει ακόμα, να δημιουργήσει δηλαδή την ομάδα που θέλει ο ίδιος, αλλά και οι απανταχού «Ενωσίτες», κι ας πήρε Κύπελλο, κι ας πήρε πρωτάθλημα, κι ας… γλεντούσε για μια διετία τον ΟΣΦΠ όπου τον πετύχαινε, κι ας επέστρεψε η ΑΕΚ σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, κι ας έκανε καλή ευρωπαϊκή πορεία με πρόκριση από όμιλο Europa League.

Όλα αυτά, η ΑΕΚ τα πέτυχε αγωνιστικά χωρίς να έχει φτιάξει ο Μελισσανίδης την ομάδα των ονείρων μας, με εξαίρεση τη σεζόν 2017-2018, όπου πραγματικά η ΑΕΚ ήταν ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Τώρα λοιπόν, που η γηπεδάρα στη Νέα Φιλαδέλφεια τελειώνει, τώρα λοιπόν που όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα στη νίκη, στην επιτυχία και στους τίτλους, ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί και η ΑΕΚ που ονειρεύονται οι απανταχού πιστοί της, η ΑΕΚ που θα αρμόζει να μπει στην «Αγια-Σοφιά» και σε ένα καθαρό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Και δεν νομίζω ότι για τον Μελισσανίδη, θα είναι πιο δύσκολο αυτό, από τις δύο αρχικές του προτεραιότητες. Αυτές ντε, για τις οποίες θα ρίχναμε φατούρο στον «τρελό του χωριού», αν μας έλεγε ότι θα γίνονταν κάποια μέρα…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X