Σε αποφάσεις που κρίνουν τη μοίρα σου δεν κάνεις εκπτώσεις

Σε αποφάσεις που κρίνουν τη μοίρα σου δεν κάνεις εκπτώσεις
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για την επιλογή του προπονητή που θα φτιάξει τη νέα ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ βρίσκεται στη φάση που έχει μπροστά της 2 βασικούς στόχους. Και σε κανέναν από τους 2 δεν έχει το πάνω χέρι. Αυτή είναι η… μαύρη αλήθεια της.

Οπως πάει η φετινή χρονιά δεν θα είναι έκπληξη να τους χάσει και τους 2. Πιο πιθανό μοιάζει να τους χάσει, παρά να τους κερδίσει. Διότι η ψυχολογία της ομάδας δείχνει ευθεία για… γκρεμό. Σας το είχα αναφέρει στο βίντεο-σχόλιο της ημέρας πριν το ματς της Τούμπας. Η ΑΕΚ μοιάζει συμβιβασμένη με αυτό που βιώνει. Και δεν βλέπω, μέσα από το ρεπορτάζ, πως θα το αλλάξει στα επόμενα ματς που είναι όλα… φωτιά και απαιτητικά.

Εχασε τα αποδυτήρια

Εν ολίγοις, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν «έχει» τα αποδυτήρια μαζί του. Έχει χάσει αρκετούς παίκτες και στην πλειοψηφία αυτών, είναι ο υπεύθυνος. Κρίμα για το πως φτάσαμε εδώ, ενώ περιμέναμε τέλη Δεκέμβρη να κάνει τα αυτονόητα που θα αρκούσαν στην ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής δεν τα κάνει και για αυτό η ομάδα όπου και να παίξει δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να βιώσει το χειρότερο σενάριο…

Η προσωπική επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη να επαναφέρει τον Μανόλο για ακόμη μία φορά, με ότι χαρακτηριστικά και αν έγινε, δεν δείχνει να μην πιάνει μέχρι στιγμής. Ευχής έργον να δούμε κάτι… άλλο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μακάρι αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ να ήταν να «καθαρίσει» το μυαλό στη διακοπή. Γιατί μόνο αυτό γίνεται, αφού πώς να δουλέψεις με 11 παίκτες και 4 τερματοφύλακες στα Σπάτα…

Πάντως ακόμη και στην απόλυτη επιτυχία στους στόχους που έχει ο Χιμένεθ με την ΑΕΚ μπροστά του, δηλαδή κατάκτηση Κυπέλλου και 2η θέση, αμφιβάλλω πολύ αν ο Μελισσανίδης και ο οργανισμός θα του εμπιστευτεί την ΑΕΚ της «Αγιάς Σοφιάς». Η ΑΕΚ ήδη ψάχνεται και καλώς πράττει. Πρέπει να είναι έτοιμη και άμεσα, για κάθε περίπτωση και σε οποιοδήποτε σενάριο.

Προπονητής σημείο αναφοράς

Από πέρυσι το καλοκαίρι η ΑΕΚ άλλαξε πολλά στο ρόστερ της. Σε άλλα πέτυχε, σε άλλα όχι. Έχει να κάνει και φέτος πολλά. Είναι δύσκολη η δουλειά να διορθώνεις και να διορθώνεις και να διορθώνεις. Ομως η ΑΕΚ φτάνει σε αυτό το σημείο διότι δεν «ακουμπά» κάπου στο αγωνιστικό κομμάτι της. Ο επικεφαλής του αγωνιστικού, πρέπει να είναι σημείο αναφοράς. Με λίγα λόγια να είναι ο καλύτερος της ΑΕΚ. Να ξέρουν όλοι στο κλαμπ ότι είναι αυτός που κάνει κουμάντο, αποφασίζει, δουλεύει και χαίρει της εμπιστοσύνης όλων στο κλαμπ. Οχι ένας αναλώσιμος, μέχρι να έρθει ο επόμενος.

Και σε αυτή την θέση η ΑΕΚ πρέπει να ξοδέψει ναι. Δεν με ενδιαφέρει πόσα προφανώς. Με ενδιαφέρει πρωτίστως να αποφασίσει η ίδια τι θέλει, να απαντήσει στα ερωτήματα που υπάρχουν για το μέλλον της και να επιλέξει έναν άνθρωπο με προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά για αυτό που ζητάει.

Και περιμένω από τον Μελισσανίδη, σε αποφάσεις που κρίνουν την μοίρα του κλαμπ να μην κάνει εκπτώσεις.

Ο προπονητής πρέπει να είναι το Νο1 στην ΑΕΚ. Να δίνει λύσεις στα προβλήματα. Να μην γίνεται μέρος του ίδιου του προβλήματος. Αυτό έγινε ο Μανόλο. Μέρος του προβλήματος και ας έχει το μικρότερο μερίδιο για ότι συμβαίνει φέτος. Για αυτό όσο και αν εκτιμώ και σέβομαι τον Χιμένεθ, δεν θεωρώ ότι μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ αυτό που θέλει. Αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ για την επόμενη ημέρα είναι ένα φρέσκο πρόσωπο, άφθαρτο στην κοινωνία της, με εμπειρία και γνώσεις και πάνω από όλα φιλοδοξία.

Να θέλει να πετύχει στην ΑΕΚ και να κάνει τα πάντα για να το πετύχει αυτό. Για αυτό και χρειάζεται μία πολύ έξυπνη επιλογή η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι. Ίσως η πιο δύσκολη απόφαση της.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X