Το φιάσκο της Καρδίτσας - Πως επιχείρησαν να στήσουν την ΑΕΚ με καθοδηγούμενη προσφυγή

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια για όσα συνέβησαν στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας και το ανύπαρκτο σωματείο λαγός

Χθες η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώθηκε ότι παραπέμπεται στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας για μία καταγγελία από ένα ανύπαρκτο σωματείο «Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας», όπως αποδείχθηκε ακράδαντα.

Η ΠΑΕ παρουσιάζει τις δύο αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την νομιμότητα των εκλογών στην ΕΠΣ Καρδίτσας και προειδοποιεί για ενέργειες εναντίον όσων θεωρεί πως ενέχονται στην υπόθεση της παραπομπής.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ τονίζει το γεγονός πως το κύρος των εκλογών της ΕΠΣ Καρδίτσας, έχει κριθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές έχει δύο υπέρ της αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Κι αυτό γιατί είχε κερδίσει και απόφαση πριν από τις εκλογές, όταν η τότε διοίκηση είχε επιχειρήσει να την αποκλείσει από τις εκλογές. «Κέρδισε την πρώτη απόφαση του Διαιτητικού και έγιναν οι εκλογές με τη συμμετοχή της και στη συνέχεια η ηττημένη παράταξη κατήγγειλε παρατυπίες και ατασθαλίες και προσέφυγε εκείνη στο Διαιτητικό για αντίστοιχες καταγγελίες για τις οποίες έχει γίνει και η τωρινή παραπομπή μας από την Επιτροπή Δεοντολογίας», τονίζεται από πλευράς ΑΕΚ.

Το κύρος των εκλογών στην ΕΠΣ Καρδίτσας κρίθηκε από το Διαιτητικό και η προσφυγή της ηττημένης παράταξης είχε απορριφθεί. Στο σκεπτικό, που έδωσε και στην δημοσιότητα η ΠΑΕ ΑΕΚ,  αναφέρονται όλες οι καταγγελίες της ηττημένης παράταξης και αποφάνθηκε το Διαιτητικό γι’ αυτές.

Χαρακτηριστικά στο σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

«Όλες αυτές οι εκφράσεις και οι αντίστοιχες συμπεριφορές είναι ασφαλώς απρεπείς, ηθικά και κοινωνικά επιλήψιμες και κατακριτέες. Δεν θα μπορούσαν όμως να χαρακτηριστούν ως βίαιες και απειλητικές, ως ικανές δηλαδή να προκαλέσουν τρόμο και ανησυχία σε ένα μέσο και έμφρονα άνθρωπο, αν επιπρόσθετα ληφθεί υπ’ όψη ότι εκδηλώθηκαν σε δημόσιο χώρο, παρουσία πολλών προσώπων, περιλαμβανομένης της δικηγόρου / προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, που ασφαλώς θα βεβαίωνε οποιαδήποτε παραβίαση των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας, πράγμα το οποίο δεν έπραξε εν προκειμένω.

Ενισχυτικό της απόψεως αυτής είναι και το γεγονός ότι ο καθ’ ομολογία των προσφυγόντων ευρισκόμενος κατά τον κρίσιμο εν προκειμένω χρόνο στο γραφείο του πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας Γεώργιος Ντενίσης του Λάμπρου δηλώνει ενυπογράφως με την από 12.02.2019 έγγραφη δήλωσή του ότι “… περί ώρα 10.00 π.μ. της 2-2-2019, ημερομηνία των διενεργηθεισών εκλογών της ΕΠΣΚ, μετέβηκα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, προκειμένου να παραδώσω αυτή στους υπεύθυνους για τη διενέργεια των εκλογών.

Κατόπιν παρέμεινα στο γραφείο μου, εντός του χώρου του Επιμελητηρίου, για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια αποχώρησα. Κατά το χρονικό διάστημα που ευρισκόμουν εκεί ουδέν έκτροπο ή αξιόποινη πράξη υπέπεσε στην αντίληψή μου. Αντιθέτως, όλοι οι εμπλεκόμενοι στις εκλογές συνδιαλέγονταν σε ήπιους τόνους, εντός και εκτός του γραφείου μου, για τα διαδικαστικά θέματα των εκλογών, χωρίς εγώ να δώσω καμία σημασία στο περιεχόμενο των συζητήσεων τους, καθ’ όσον δεν με αφορούσε».

Για αυτές τις εκλογές στην ΕΠΣ Καρδίτσας που έχουν κριθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, γίνεται παραπομπή της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας από ανώνυμη καταγγελία ενός ανύπαρκτου σωματείου που φυσικά δεν είχε καμία σχέση ή εμπλοκή στις εκλογές αφού δεν υπάρχει καν στα μητρώα της ΕΠΣ Καρδίτσας ούτε της ΕΠΟ όπως πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλους.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X