Οι ηρωικές ΑΕΚ, ο βρώμικος πόλεμος που θα φέρει την Ενωση και τα μηνύματα της σπουδαίας επετείου

Οι ηρωικές ΑΕΚ, ο βρώμικος πόλεμος που θα φέρει την Ενωση και τα μηνύματα της σπουδαίας επετείου
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για όλους και για όλα που αφορούν στην ΑΕΚ ενώ δεν ξεχνάει και τα μηνύματα της σπουδαίας μέρας που ξημερώνει...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα βράδυ μετά τη φυσιολογική ήττα της ΑΕΚ από την Στρασμπούρ στη Γαλλία, ένα βράδυ πριν από την επόμενη δύσκολη μάχη με την Νίζνι στη Ρωσία.

Ένα βράδυ πριν από την πρώτη μάχη των Πρωταθλητών Ελλάδας στο χάντμπολ και δύο βράδια πριν από την δεύτερη μάχη, με την Νέβα.

Η ΑΕΚ σε μπάσκετ και χάντμπολ δίνει μάχες ευρωπαϊκές και μάλιστα άνισες. Στο μπάσκετ γράφει ιστορία, αφού όπως είπε και ο σπίκερ της ΕΡΤ στο ματς με την Στρασμπούρ, δεν θυμάται κανείς ποτέ ελληνική ομάδα στην ιστορία, να έχει τόσες απουσίες, να παίζει χωρίς μια ολόκληρη ομάδα, επί της ουσίας να προσπαθεί δηλαδή για το ακατόρθωτο κόντρα στη φυσιολογική κατάσταση του αθλήματος.

Κι όμως, είδαμε και στη Γαλλία, παρά τη φυσιολογική στο τέλος ήττα, όποιοι παίκτες έχουν απομείνει στον Ηλία Παπαθεοδώρου, μερικοί μάλιστα να παίζουν ανέτοιμοι και κουτσαίνοντας, να τα δίνουν όλα. Και παρά την άνιση κατάσταση, είδαμε και το πόσο … (βάλτε τον χαρακτηρισμό της αρεσκείας σας) μπορούν να γίνουν κάποιοι διαιτητές, που ενώ βλέπουν μια ομάδα να παλεύει άνισα και να είναι «μισή», κάνουν και ότι μπορούν για να την… σφάξουν.

Θα προκριθεί και στο μπάσκετ και στο χάντμπολ!

Στο χάντμπολ, η ανισότητα των ευρωπαϊκών μαχών που δίνει η ΑΕΚ, έγκειται στο ότι είναι η μοναδική ομάδα που πάει σε αυτές τις μάχες, χωρίς να έχει ρυθμό λόγω της διακοπής των εγχώριων διοργανώσεων επί τόσους μήνες.

Και μέσα σε όλα, έχει από την αρχή της σεζόν, εκτός ομάδας τη μεγαλύτερη μεταγραφή που έχει γίνει ποτέ στο άθλημα στην Ελλάδα (βλέπε Ουγκάλντε) κι ενώ τώρα έχασε για το υπόλοιπο της σεζόν και τον μεγάλο αρχηγό της, τον Πλάθα Χιμένεθ, που όπως μας έλεγε ο Δημήτρης Δημητρούλιας στην πρόσφατη διαδικτυακή εκπομπή που είχαμε κάνει με τον Σταύρο, είναι πραγματικός ηγέτης και πολύ θετικά επιδραστικός για όλη την ομάδα.

Να δούμε, λοιπόν, τι θα βγάλουν αυτές οι άνισες ευρωπαϊκές μάχες της ΑΕΚ, σε μπάσκετ και σε χάντμπολ. Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι και η ομάδα μπάσκετ θα προκριθεί στο Final-8 του BCL, αλλά και η ομάδα χάντμπολ θα περάσει (και) το εμπόδιο της Νέβα και θα προκριθεί στους «4» της Ευρώπης.

Ο Μανόλο… ξέμεινε με Τάνκοβιτς και Νταντσένκο!

Στο ποδόσφαιρο, τα Σπάτα είναι… μισοάδεια, με τον Μανόλο να προσπαθεί από την πλευρά του να τα δει… μισογεμάτα και να δουλέψει με όσους έχει. Για κάποιον λόγο που δεν έχω καταλάβει, οι άνθρωποι της ΑΕΚ επένδυσαν πολύ σε αυτή τη διακοπή και μάλιστα το έλεγαν και το ξαναέλεγαν πριν καν το ματς στην Τούμπα.

Πολύ περίεργο γιατί ήταν δεδομένο ότι ο Χιμένεθ σε αυτή τη διακοπή δεν θα είχε έντεκα διεθνείς (Μάνταλος, Μπακάκης, Σβάρνας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Κρίστιτσιτς, Νεντελτσιάρου, Μιτάι, Σαρδέλης, Μαχαίρας και Χριστόπουλος), τον Σιμόες που είναι off για φέτος και είναι στην Πορτογαλία, τον Σάκχοφ που έπαθε θλάση και πήγε Ουκρανία, τον Γαλανόπουλο που θα μπει την άλλη εβδομάδα και τον Τσιγκρίνσκι (ουδέν σχόλιο).

Του λείπουν δηλαδή 15 παίκτες εκ των οποίων για τους 14 ήξερε ότι θα του λείπουν, συν τον Σάκχοφ που του προέκυψε. Και προετοιμάζει μια ομάδα 19 παικτών, από τους οποίους οι 4 είναι τερματοφύλακες και οι 3 πιτσιρικάδες χωρίς λεπτό συμμετοχής στην ομάδα. Ας ελπίσουμε, τώρα που ξέμεινε με τους… Τάνκοβιτς και Νταντσένκο, να δουλέψει περισσότερο μαζί τους, να τους… μάθει και καλύτερα για να τους «βλέπει» κιόλας στη συνέχεια.

Ούτε ο Γκαρσία, ούτε ο Μπόλονι, αισθάνονται σίγουροι

Ο Χιμένεθ θα παίξει πολύ κομβικό ρόλο στη συνέχεια. Κι αυτό που πρέπει να καταλάβει είναι το εξής πολύ απλό. Αν η ΑΕΚ πετύχει, δηλαδή κατακτήσει το Κύπελλο και βγει Ευρώπη (που αν κατακτήσει το Κύπελλο, βγαίνει αυτομάτως Ευρώπη), θα πιστωθεί και δικαίως το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας. Αν η ΑΕΚ αποτύχει, θα χρεωθεί το μεγαλύτερο μέρος της (αγωνιστικής πάντα) αποτυχίας.

Το τελικό αποτέλεσμα και μόνον αυτό, θα κρίνει το αν θα μπει θετικό ή αρνητικό πρόσημο από την τέταρτη θητεία του Μανόλο στην ΑΕΚ και όχι το τι γράφει ο κάθε… Λούπος ή το τι λέει ο κάθε οπαδός της ομάδας. Το αν θα μείνει ή όχι, είναι άλλη κουβέντα και απόφαση καθαρά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Αλλά για να ξέρουμε τι λέμε, δεν νομίζω ότι ο Πάμπλο Γκαρσία αισθάνεται σίγουρος ότι θα μείνει στον πάγκο του ΠΑΟΚ και του χρόνου, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Μπόλονι στον ΠΑΟ.

Αν πάρει το Κύπελλο, θα είναι πετυχημένος (και) στην 4η θητεία του

Όπως έγραψα και στην «ΩΡΑ», αυτό που έμεινε από την πρώτη θητεία του Χιμένεθ στην ΑΕΚ ήταν ότι κατέκτησε το Κύπελλο του 2011, αυτό που έμεινε από την δεύτερη θητεία του ήταν ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχασε το Κύπελλο στον τελικό και έκανε αξιοθαύμαστη πορεία στο Europa League, αυτό που έμεινε από την τρίτη του θητεία στην ΑΕΚ ήταν ότι έχασε το Κύπελλο στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Σε όλες του τις θητείες, όπως ισχύει για κάθε προπονητή, υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές, αλλά αυτό που μένει και το πρόσημο που μπαίνει, εξαρτάται από το αν πετυχαίνει η ομάδα τον τελικό της στόχο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής της ΑΕΚ, από τη μέρα της αναγέννησής της και γενικότερα στη σύγχρονη εποχή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο τιμόνι της διοικητικής ηγεσίας. Αυτό θα αλλάξει μόνο όταν τον ξεπεράσει ο όποιος επόμενος προπονητής θα έχει μεγαλύτερες επιτυχίες και μεγαλύτερη διάρκεια.

Επειδή όμως προφανώς κανένας προπονητής δεν μπορεί να μένει στις δάφνες προηγούμενων επιτυχιών και διακρίσεων, θα κριθεί είτε ως πετυχημένος, είτε ως αποτυχημένος, από το τι θα κάνει τώρα η ΑΕΚ και κυρίως από το αν θα κατακτήσει το Κύπελλο.

Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που θα πρέπει να τον απασχολεί και το τι θα κάνει για να το πετύχει και όχι να ασχολείται με το τι πιστεύει ο καθένας για εκείνον ή με το αν αδικείται με την κριτική οποιουδήποτε. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό που θέλουν ακόμα και όσοι του ασκούν κριτική και αγαπάνε την ΑΕΚ, είναι να πετύχει, να σηκώσει τρόπαιο και να πει στο τέλος: «Με κρίνατε βιαστικά και άδικα, αλλά σε μια ομάδα με τόσα προβλήματα, εγώ πήρα Κύπελλο». Ποιος δεν το θέλει αυτό;

Δεν… υπάρχει η γελοιότητά τους, αλλά δεν υπάρχει και η «Κίνηση Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας»

Την Τετάρτη παρακολουθήσαμε κι όλη αυτή τη γελοιότητα με την «Κίνηση Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας». Είναι τέτοιο το μέγεθος της γελοιότητας που όπως συνηθίζουμε να λέμε μεταφορικά… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, η «Κίνηση Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας» δεν υπάρχει κυριολεκτικά!

Αυτό που υπάρχει πάντα, αλλά κάποιες στιγμές το ξεχνάμε, είναι ο βρώμικος και ύπουλος πόλεμος εναντίον της ΑΕΚ. Τον έχουμε ζήσει σε όλες του τις εκδοχές, τον ζήσαμε και με το γήπεδο, τον βλέπουμε και τώρα, με αφορμή τις εκλογές της ΕΠΟ. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι στην προσπάθειά τους να εκβιάσουν την ΑΕΚ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενώνουν όλες τις δυνάμεις της και να συσπειρώνουν τον κόσμο της. Και είναι κάτι που το χρειαζόμαστε τώρα, αυτή την ΕΝΩΣΗ, με την ποδοσφαιρική ομάδα, αγωνιστικά, να μας είχε ρίξει στην εσωστρέφεια.

Να είναι καλά λοιπόν οι εμπνευστές αυτής της αστείας καταγγελίας, γιατί αφενός όργισαν και ξύπνησαν την ΑΕΚ που θα τους ξεσκεπάσει, αλλά και αφετέρου, μας έκαναν όλους να… θυμηθούμε ποιοι είναι οι εχθροί, ποιοι είναι οι απέναντι, πόσο βρώμικα και ύπουλα έχουν μάθει να πολεμάνε και ποιος τους… τσούζει και τους πονάει.

Αιώνια τιμή και δόξα…

Κλείνω με τη σπουδαία μέρα που ξημερώνει. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε όλο τον ελληνισμό στα πέρατα της γης! Τιμή και δόξα στους ήρωες και τις ηρωίδες του 1821! Είθε να μην ξεχνάμε ποτέ τα πραγματικά και πάντα επίκαιρα μηνύματα της Επανάστασης του 1821. «Το ηθικόν σύνορον της Ελευθερίας είναι τούτο το ρητόν: Μη κάμης εις τον άλλον εκείνο οπού δεν θέλεις να σε κάμουν», ανέφερε ο Ρήγας Φεραίος στα Δίκαια του Ανθρώπου.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X