Μακρόν: «Πιθανή παρέμβαση Ερντογάν στις εκλογές του 2022» (VIDEO)

Μακρόν: «Πιθανή παρέμβαση Ερντογάν στις εκλογές του 2022» (VIDEO)

Συνέντευξη του Γαλλου προέδρου στο France 5

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προειδοποίησε ότι η Τουρκία μπορεί να προσπαθήσει να παρέμβει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές το 2022.

Ερωτηθείς εάν η Άγκυρα θα προσπαθήσει να αναμιχθεί στις επόμενες εκλογές, ο Μακρόν δήλωσε στο κανάλι France 5: «Φυσικά, είναι γραμμένο, οι απειλές δεν καλύπτονται. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να είμαστε πολύ ξακάθαροι. Νομίζω ότι αυτό είναι αφόρητο».

«Δεν επιθυμώ να ξαναεμπλακώ σε μια ειρηνική σχέση εάν υπάρχουν τέτοιοι ελιγμοί από πίσω», πρόσθεσε ο Μακρόν. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, είχε κατηγορηθεί προηγουμένως ότι έχει παρέμβει στις γερμανικές εκλογές του 2017, όταν ζήτησε από τους Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής να ψηφίσουν κατά του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.

Τα σχόλια του Μακρόν έρχονται καθώς οι διμερείς σχέσεις Άγκυρας-Παρισιού έφθασαν σε νέο χαμηλό τους τελευταίους μήνες.

Το περασμένο φθινόπωρο ο Ερντογάν κάλεσε για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, εν μέσω εν μέσω μιας αυξανόμενης διαμάχης για τη στάση του Γάλλου προέδρου έναντι του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X