Η ΑΕΚ έχασε αλλά πρέπει να είναι «όρθια» την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία

Στρασμπούρ-ΑΕΚ (LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ΑΕΚ που λύγισε στην Γαλλία και γιατί το πιο κρίσιμο ματς είναι της επόμενης εβδομάδας στην Τουρκία

Εύκολη ήττα για την ΑΕΚ στο χθεσινό ματς απέναντι στην Στρασμπούργκ, που έπαιζε την τελευταία ζαριά της για να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης. Δεδομένα ήταν πολύ δύσκολη η αποστολή της Ένωσης που δεν άντεξε και λύγισε στο τρίτο δεκάλεπτο που κρίθηκαν όλα.

Έσπασε κάθε ρεκόρ

Τι να πεις για την προσπάθεια αυτών των παικτών που πραγματικά τα έχουν δώσει όλα αλλά βλέπουν συνεχώς την τύχη να τους γυρνάει την πλάτη. Χθες μπήκε η ομάδα και επίσημα στο ρεκόρ Γκίνες ατυχίας, με το μοναδικό φαινόμενο να έχει τέσσερις σέντερ και να είναι και οι τέσσερις τραυματίες, ο τελευταίος, ο Μαυροειδής, στο ζέσταμα του αγώνα. Δεν μπορείς να πεις ότι ήταν κάτι αναπάντεχο πάντως, αφού τις τελευταίες εβδομάδες, ο αρχηγός της ΑΕΚ κλήθηκε μόνος του να καλύψει την θέση του σέντερ, παίζοντας λεπτά που δεν έπαιζε όταν ακόμα ήταν τριάντα χρονών, οπότε οι ενοχλήσεις στην μέση δεν ήταν έκπληξη.

Αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ, αφού οι Γάλλοι έβαλαν την μπάλα στο καλάθι και σκόραραν με χαρακτηριστική ευκολία λόγω υπεροχής στα μεγέθη, ενώ πήραν κατά κράτος και την μάχη των ριμπάουντ όσο φιλότιμα και να προσπαθούσαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Το βασικό πρόβλημα δεν ήταν στην πρώτη εκτέλεση που έκαναν , στην οποία έβγαινε ο ψηλός της ΑΕΚ, αλλά στο επιθετικό ριμπάουντ που έπαιρναν, αφού δεν υπήρχε άλλος από πίσω να μαζέψει την μπάλα. Φυσικά το εύκολο ριμπάουντ, έφερνε και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, όπου η ΑΕΚ δέχτηκε 24 πόντους αδυνατώντας να ακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να παίξει καλή άμυνα, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να βάζουν εύκολους πόντους και να προηγούνται στο ημίχρονο. Παρόλο όμως που η ΑΕΚ ήταν κοντά, μπορούσε κάποιος να καταλάβει ότι κάνουν υπερπροσπάθεια για να βρίσκονται κοντά στο σκορ και ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα κλατάρουν. Αυτό έγινε στο 3ο δεκάλεπτο και το παιχνίδι ξέφυγε, όπως και η διαφορά.

Είχαμε τονίσει και στις προηγούμενες υπερβατικές νίκες, ότι οι συνεχείς υπερβάσεις είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβαίνει συστηματικά στο μπάσκετ. Οι παίκτες της ΑΕΚ εδώ και δύο εβδομάδες έχουν συσσωρευμένη κούραση, έπαιξαν παράταση το Σάββατο και αυτήν την εβδομάδα θα είναι μέσα σε ένα αεροπλάνο γυρνώντας την Ευρώπη. Έβλεπες ότι τα όποια αποθέματα ενέργειας μειώνονταν από νωρίς και απλά περίμενες το μοιραίο.

Απλά ακόμα και σε αυτό στάθηκε άτυχη η ΑΕΚ, αφού την δυσκολότερη εβδομάδα της χρονιάς, την βρίσκει με τα περισσότερα προβλήματα που θα μπορούσε να έχει.

Συγκινητικός Μόουζες

Μακράν ο κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Κίνγκσλεϊ που έκανε τα πάντα σε άμυνα κα επίθεση παίζοντας ουσιαστικά με ένα πόδι και επιστρέφοντας πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Η απουσία του Μαυροειδή τον ανάγκασαν να παίξει πολλά λεπτά (28) και να δούμε πώς θα είναι και αυτός την Πέμπτη.

Ο Λάνγκφορντ ήταν πάλι αποδοτικός, αν και είχε κάποιες τραβηγμένες ενέργειες αλλά το θετικό είναι ότι φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν.

Σε αντίθεση με τον Μέικον που έκανε την χειρότερη του εμφάνιση από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ, όχι γιατί ήταν πολύ άστοχος αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, αλλά επειδή οι προσπάθειες του δεν ήταν ορθολογικές, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει. Σίγουρα η έλλειψη σέντερ που να μπορεί να παίζει πικ εν ρολ τον έχει επηρεάσει αφού με αυτόν τον τρόπο εκτελεί το 41% των επιθέσεων του.  Η Ένωση χρειάζεται τον καλό Μέικον, αν θέλει να κάνει τις νίκες που πρέπει για να περάσει.

Ο Ματ Λοτζέσκι συνεχίζει να είναι αόρατος στα παιχνίδια των τελευταίων εβδομάδων αλλά έχει και αυτό εξήγηση. Όταν λείπουν οι σέντερ, που είναι αυτοί που κάνουν καλά σκριν για να βγει να σουτάρει στην περιφέρεια, είναι λογικό να μην βρίσκει τα απαραίτητα δευτερόλεπτα για να εκτελέσει, ενώ και το παιχνίδι από μέσα προς τα έξω έχει εκλείψει στα τελευταία ματς.

Αυτήν την περίοδο η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να έχει παίκτες που να μην βοηθάνε ο καθένας στον τομέα του την ομάδα, έχουν μείνει λίγοι και όλοι πρέπει να δίνουν το κάτι παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και για τον Κατσίβελη που φαίνεται να έχει στερέψει από ενέργεια και καθαρό μυαλό, αλλά και για τον Ρογκαβόπουλο που πρέπει να είναι πιο ενεργός στα παιχνίδια.

Πάει Ρωσία με το βλέμμα στην Τουρκία

Πλέον η ΑΕΚ πάει στο μακρινό Νόβγκοροβ να παίξει με την τοπική ομάδα που κάνει μέχρι στιγμής εξαιρετικά πλέι οφ. Είναι αήττητη και με νίκη επί της ΑΕΚ σφραγίζει την πρόκριση. Τα πράγματα στα δικά μου μάτια δεν είναι πολύ αισιόδοξα αφού η ΑΕΚ θα έχει έξτρα κούραση από το χθεσινό ματς και θα παίξει απέναντι σε μια ομάδα που βασίζεται στην σκληράδα και στην ενέργεια που βγάζει στο παρκέ. Για να μην κρυβόμαστε το πιο πιθανό είναι να χάσει η ΑΕΚ για αυτό το ματς που πρέπει να σημαδέψει και να δώσει ό,τι έχει για να το πάρει, είναι της επόμενης Τετάρτης με την Τουρκ Τέλεκομ. Οι Τούρκοι μαζί με τους Γάλλους βρίσκονται σε ρεκόρ 1-3, άρα έχουν ταβάνι τις 3 νίκες. Αν υποθέσουμε ότι η ΑΕΚ θα κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ τους αδιάφορους Ρώσους, τότε όλα τα λεφτά είναι το ματς στην Τουρκία.

Η Ένωση με νίκη θα αγκαλιάσει την πρόκριση αλλά ακόμα και σε περίπτωση ήττας, αν κρατήσει την διαφορά θα είναι σε καλό δρόμο αρκεί οι Γάλλοι να κάνουν άλλη μια ήττα. Ίσως την επόμενη εβδομάδα μπορέσουν κάποιοι παίκτες που είναι εκτός τώρα, να βοηθήσουν έστω για κάποια λεπτά για να βγει το ροτέισον.

ΥΓ. Ένα θετικό που βγαίνει από την εικόνα της ομάδας, άσχετα με τον αν κερδίζει ή χάνει, είναι ότι καθαρά μπασκετικά, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X