Γώγος: «Oταν φτάσουμε στα 1.000 κρούσματα μπορούμε να σχεδιάζουμε άνοιγμα του λιανεμπορίου»

Πριν το ολικό lockdown: Αυτό είναι το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Tο ενδεχόμενο να ανέβει κι άλλο ο αριθμός των κρουσμάτων άφησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή με την επιδημιολογική εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας, δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα των καταστημάτων. Υπενθυμίζουμε ότι χθες (23.03) καταγράφηκαν 3.586 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.779 στην Αττική.

Ο καθηγητής εξήγησε στον ΣΚΑΪ πως η διασπορά φαίνεται ότι είναι μεγάλη και είναι δύσκολο να ελεγχθεί τόσο γρήγορα. «Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου ο κ. Γώγος είπε πώς μια τέτοια σκέψη δεν μπορεί να γίνει.

«Αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1.000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε» τόνισε.

Όπως τόνισε για να αρχίσουμε να συζητάμε θα πρέπει να δούμε τη δυναμική της πανδημίας να ελέγχεται. «Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Με τον εμβολιασμό θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων» είπε.

Όπως ανέφερε οι μεταλλάξεις παίζουν μεγάλο ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων, καθώς το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. «Ο δείκτης θετικότητας είναι λίγο πάνω από το 1» ανέφερε ο καθηγητής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα, από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση η οποία μπορεί να αρχίσει να αποτυπώνεται. «Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει πραγματικά», τόνισε.

Για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών ο κ. Γώγος ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, εκτάκτως. «Χρειάζονται προσλήψεις, όμως δεν θα λύσουν το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Η επίταξη δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία» επισήμανε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X