«Λύμπε» για Χιμένεθ: «Αν η ΑΕΚ θέλει να παίζει το ποδόσφαιρο του Μανόλο, πρέπει να τον στηρίξει»

«Λύμπε» για Χιμένεθ: «Αν η ΑΕΚ θέλει να παίζει το ποδόσφαιρο του Μανόλο, πρέπει να τον στηρίξει»
Photo Credits: INTIME

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μίλησε για τον Μανόλο Χιμένεθ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Λυμπερόπουλος μίλησε και για το παρελθόν αλλά και το μέλλον του Μανόλο Χιμενέθ στην ΑΕΚ.

Οπως είπε ο Ανδαλουσιανός είναι αυτός με τον οποίο κέρδισε το πρώτο του τίτλο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ενώ, σχετικά με το μέλλον του Χιμένεθ στην ΑΕΚ, ο «Λύμπε» είπε ότι αν η ΑΕΚ θέλει να παίζει το ποδόσφαιρο του Μανόλο, πρέπει να τον στηρίξει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Λυμπερόπουλος για τον Μανόλο Χιμένεθ

Για τον Μανόλο Χιμένεθ ανέφερε: Καταρχάς ο Μανόλο είναι ένας άνθρωπος που έχω πάρει μαζί του τον μοναδικό τίτλο της καριέρας μου. Τον εκτιμώ και τον σέβομαι, γιατί είναι ένας άνθρωπος με πάθος, που ζει το ποδόσφαιρο με «τα μπούνια». Δουλεύει πολύ και είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με τη δουλειά του. Είναι στυλ Σιμεόνε. Όμως η ομάδα πρέπει να έχει ταυτότητα. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, επειδή έχω δουλέψει σε αυτές τις ομάδες, σημαίνει επίθεση.

Για το αν ο Χιμένεθ είναι περισσότερο παθιασμένος μερικές φορές και λέει πράγματα που δεν θέλει να πει: Ακριβώς. Είναι πολύ αυθόρμητος και δρα με το συναίσθημα, για αυτό πολλές φορές ξεφεύγει. Όποιος δεν τον γνωρίζει παρεξηγείται.

Για το αν η ΑΕΚ έκανε κακώς που έφερε δύο φορές ξανά τον Χιμένεθ μετά: Όχι δεν έκανε κακώς. Η ταυτότητα της ομάδας ορίζεται από τη διοίκηση. Πως τη θέλουμε την ομάδα να τη δούμε. Σιμεόνε ή Γκουαρδιόλα. Για εμένα η δομή της ομάδας είναι πολύ ξεκάθαρη στο μυαλό μου. Ήταν είναι και θα είναι.

Για το ότι ενώ η ΑΕΚ είχε μπει στους ομίλους και είχε χρήματα, γιατί δεν έκανε μεταγραφές είπε: Γιατί αυτή ήταν η απόφαση της διοίκησης από οτι φάνηκε. Για εμένα η δομή και ο τρόπος λειτουργείας μιας ομάδας είναι ξεκάθαρος όπως ξανά είπα. Αυτό που με στενοχωρεί είναι πως δεν γίνεται να δίνεις τα κλειδιά στον προπονητή, μετά στον τεχνικό διευθυντή, μετά ξανά στον προπονητή, μετά να έχουμε και τους δύο. Δεν γίνεται εκ των πραγμάτων, κάπου η μαγιά θα χαλάσει. Το δικό μου σκεπτικό είναι πως ο ιδιοκτήτης θα φέρει την φιλοσοφία της ομάδας. Μετά ο τεχνικός διευθυντής και μόνο είναι ο αρμόδιος για να βρει τον προπονητή. Να του εξηγήσει τι θέλει. Το να χτίσεις είναι δύσκολο. Ακούω πολλά σενάρια, ο Μπόλονι να φύγει, ο Χιμένεθ να φύγει. Γιατί να φύγουν; Ξέρουμε τι ποδόσφαιρο παίζουν.

Στο γιατί τον Φεβρουάριο του 2019 κατέληξαν ξανά στον Χιμένεθ: Γιατί ο Μανόλο είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα χρειαζόταν ελάχιστο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί και να βγάλει από τους ποδοσφαιριστές αυτό που μπορούσαν. Ήταν η καλύτερη δυνατή λύση.

Για το αν θεωρεί πως η ΑΕΚ έχει αδικήσει τον Χιμένεθ με το πήγαινε-έλα ανέφερε: Ναι 100% για τον θεσμό του προπονητή. Όπως δεν κατάλαβα γιατί έφυγε ο Μαρίνος. Όπως δεν κατάλαβα γιατί έφυγε ο Γιώργος Δώνης. Από τη στιγμή που που ξέρουμε τι θέλουμε να πρεσβεύουμε.

Για το αν η ΑΕΚ ξέρει τι θέλει να πρεσβεύει: Πιστεύω πως η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Εγώ θέλω να βρει έναν προπονητή. Αν αυτός λέγεται Χιμένεθ πρέπει να τον αφήσει να δουλέψει, πραγματικά όμως. Πάνω σε αυτά που μπορεί να κάνει ο Χιμένεθ, να βγάλει το προφίλ του. Δεν γίνεται να ζητάμε από τον Χιμένεθ να γίνει Γκουαρδιόλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X