Λυμπερόπουλος: «Υπάρχει συγκεκριμένη οικονομική πολιτική στην ΑΕΚ, αργούσαμε αρκετά στις αποφάσεις μας»

Λυμπερόπουλος: «Υπάρχει συγκεκριμένη οικονομική πολιτική στην ΑΕΚ, αργούσαμε αρκετά στις αποφάσεις μας»
Photo Credits: INTIME

Οι δηλώσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου για την περίοδο του τεχνικού διευθυντή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μίλησε για την περίοδο που ήταν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ!

Συγκεκριμένα, το πρώην στέλεχος της Ενωσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη του συνέντευξη για την περίοδο που ήταν τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ, αλλά και την οικονομική πολιτική που τηρούσε τότε ο Δικέφαλος. Μάλιστα, ο ανέφερε πως τότε αυτή ήταν συγκεκριμένη. Ωστόσο, ανέλαβε και τις ευθύνες για κάποιες κινήσεις που είχαν γίνει τότε αναφέροντας πως «αργούσαμε αρκετά στις αποφάσεις μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου

Για το τι άλλαξε και επέστρεψε στην ΑΕΚ το 2017 ανέφερε: Έχει αλλάξει το ότι εγώ ήμουν πιο ώριμος. Αυτοί οι 6-7 μήνες στον Παναθηναϊκό μου δίδαξαν κάποια πράγματα. Δούλευα και ως μάνατζερ, οπότε είχα ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία να μιλήσω με παίκτες και παράγοντες. Καθαρά όμως ήταν το μικρόβιο. Επίσης πίστευα πως θα μπορούσα να βάλω μια πινελιά. Να βοηθήσω στην όλη προσπάθεια που γίνεται.

Για το αν του υποσχέθηκε ο Μελισσανίδης πως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά: Όχι δεν υποσχέθηκε τίποτα ο πρόεδρος. Συζητήσαμε και του είπα πως κάποια πράγματα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν. Συμφωνήσαμε εκεί. Όπως ήταν η επάνδρωση του ιατρικού τιμ με έναν άνθρωπο όπως είναι ο Χρήστος Καρβουνίδης. Για εμένα το θέμα της αποθεραπείας είναι πολύ σημαντικό. Είπαμε πως ενδεχομένως αυτή τη φορά η συνεργασία να έχει καλύτερη λειτουργεία.

Για τον Μανόλο Χιμένεθ ανέφερε: Καταρχάς ο Μανόλο είναι ένας άνθρωπος που έχω πάρει μαζί του τον μοναδικό τίτλο της καριέρας μου. Τον εκτιμώ και τον σέβομαι, γιατί είναι ένας άνθρωπος με πάθος, που ζει το ποδόσφαιρο με «τα μπούνια». Δουλεύει πολύ και είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με τη δουλειά του. Είναι στυλ Σιμεόνε. Όμως η ομάδα πρέπει να έχει ταυτότητα. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, επειδή έχω δουλέψει σε αυτές τις ομάδες, σημαίνει επίθεση.

Για το αν ο Χιμένεθ είναι περισσότερο παθιασμένος μερικές φορές και λέει πράγματα που δεν θέλει να πει: Ακριβώς. Είναι πολύ αυθόρμητος και δρα με το συναίσθημα, για αυτό πολλές φορές ξεφεύγει. Όποιος δεν τον γνωρίζει παρεξηγείται.

Για το αν η ΑΕΚ έκανε κακώς που έφερε δύο φορές ξανά τον Χιμένεθ μετά: Όχι δεν έκανε κακώς. Η ταυτότητα της ομάδας ορίζεται από τη διοίκηση. Πως τη θέλουμε την ομάδα να τη δούμε. Σιμεόνε ή Γκουαρδιόλα. Για εμένα η δομή της ομάδας είναι πολύ ξεκάθαρη στο μυαλό μου. Ήταν είναι και θα είναι.

Για το αν πρότεινε αυτός τον Ουζουνίδη μετά την αποχώρηση του Χιμένεθ ανέφερε: Νομίζω ο πρόεδρος εκείνο το διάστημα είχε κατασταλάξει στον Ουζουνίδη. Εγώ με τον Μαρίνο στον Παναθηναϊκό είχαμε διαφωνίες όχι αγωνιστικής σκέψης. Απλώς ο Ουζουνίδης ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να έχει αυτός τον απόλυτο έλεγχο σε όλα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Όταν όμως μία διοίκηση θέλει να το δώσει αυτό στον προπονητή, δεν χρειάζεται τεχνικό διευθυντή.

Για το πως κινήθηκε μεταγραφικά η ΑΕΚ πριν την είσοδο στο Champions League: Για εμένα πρέπει ξεκάθαρα ο ιδιοκτήτης να ξεκαθαρίζει το πως λειτουργεί η ομάδα. Εκείνο το καλοκαίρι έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και το είχα καταλάβει από τον Παναθηναϊκό, θέλει να κάνει πολλές μεταγραφές. Η διαφωνία μας ήταν αυτή.

Για το γεγονός πως είχε αναφέρει ο Ουζουνίδη πως ήθελε έναν χαφ με κάποια χαρακτηριστικά και του πρότεινε άλλον: Ξαναλέω. Τους στόχους τους θέτει η διοίκηση και τους μεταγραφικούς στόχους. Οι μεταγραφικοί στόχοι είναι σύμφωνα με τη φιλοσοφία που έχει η ομάδα και με τα οικονομικά παράλληλα. Σύμφωνα με το μπάτζετ που έχεις για ένα χαφ, υπάρχει το τμήμα σκάουτινγκ που φέρνει τέσσερις επιλογές π.χ, έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί η ομάδα. Δεν τσακωθήκαμε ποτέ με τον Ουζουνίδη. Δεν ήμασταν ποτέ φίλοι, υπάρχει σεβασμός και δεν υπάρχει περίπτωση να τσακωθούμε.

Για το ότι δεν βρέθηκε χημεία εκείνο το καλοκαίρι ανέφερε: Ναι. Ο Μαρίνος ήθελε κάτι άλλο, το οποίο η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αποκτήσει. Δεν ήταν μόνο οικονομικοί οι λόγοι. Αργούσαμε και στις αποφάσεις μας.

Για το ότι ενώ η ΑΕΚ είχε μπει στους ομίλους και είχε χρήματα, γιατί δεν έκανε μεταγραφές είπε: Γιατί αυτή ήταν η απόφαση της διοίκησης από οτι φάνηκε. Για εμένα η δομή και ο τρόπος λειτουργείας μιας ομάδας είναι ξεκάθαρος όπως ξανά είπα. Αυτό που με στενοχωρεί είναι πως δεν γίνεται να δίνεις τα κλειδιά στον προπονητή, μετά στον τεχνικό διευθυντή, μετά ξανά στον προπονητή, μετά να έχουμε και τους δύο. Δεν γίνεται εκ των πραγμάτων, κάπου η μαγιά θα χαλάσει. Το δικό μου σκεπτικό είναι πως ο ιδιοκτήτης θα φέρει την φιλοσοφία της ομάδας. Μετά ο τεχνικός διευθυντής και μόνο είναι ο αρμόδιος για να βρει τον προπονητή. Να του εξηγήσει τι θέλει. Το να χτίσεις είναι δύσκολο. Ακούω πολλά σενάρια, ο Μπόλονι να φύγει, ο Χιμένεθ να φύγει. Γιατί να φύγουν; Ξέρουμε τι ποδόσφαιρο παίζουν.

Στο γιατί τον Φεβρουάριο του 2019 κατέληξαν ξανά στον Χιμένεθ: Γιατί ο Μανόλο είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα χρειαζόταν ελάχιστο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί και να βγάλει από τους ποδοσφαιριστές αυτό που μπορούσαν. Ήταν η καλύτερη δυνατή λύση.

Για την επιλογή του Καρντόσο ανέφερε: Ήταν δική μου εισήγηση. Αλλά δεν ήταν η μοναδική. Η δική μου τοποθέτηση στον πρόεδρο ήταν πως θέλουμε να βλέπουμε την ΑΕΚ. Όποιον και να ρωτήσεις θα πει θέλω να βλέπω καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε πως θέλουμε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και παιχνιδιού και να πάμε σε έναν νέο προπονητή με μέλλον, με όποια ρίσκα υπάρχουν, έτσι έπεσε το όνομα του κυρίου Καρντόσο στο τραπέζι. Εγώ τον κύριο Καρντόσο τον είχα δει λάιβ σε δύο παιχνίδια. Το ένα με την Μπενφίκα. Έβλεπα λοιπόν την Ρίο Άβε να παίζει την Μπενφίκα και να έχει κατοχή μπάλας. Εμένα αυτό το ποδόσφαιρο μου άρεσε να βλέπω.

Για το αν τον προβλημάτισε το γεγονός πως ο Καρντόσο πριν τη Ρίο Άβε είχε απολυθεί και από την Ναντ και από τη Θέλτα: Με προβλημάτισε το γεγονός πως είχε απολυθεί από τη Ναντ. Αλλά εγώ ο ίδιος είχα κάνει ραντεβού με τον τεχνικό διευθυντή της Θέλτα σε ένα συνέδριο στη Βαρκελώνη και μου είχε πει πως αν περνούσε από το χέρι του δεν θα τον έδιωχνε από τη Θέλτα. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του είχαν να τον κρατήσει, αλλά ήταν επιλογή της διοίκησης. Φέραμε έναν προπονητή νέο, για να παίξει η ομάδα ένα τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο. Ο Καρντόσο είναι ένας προπονητής που η φιλοσοφία του είναι αυτό που ήθελα να βλέπω στην ΑΕΚ.

Για την προετοιμασία του καλοκαιριού, όπου στα παιχνίδια η ΑΕΚ «σερνόταν»: Η ΑΕΚ μπήκε σε ένα παιχνίδι που παίξαμε στην Πολωνία, όπου κερδίσαμε. Μετά δεν παίξαμε καλά και στην Ξάνθη έφυγε. Ήταν πολύ κακό διάστημα σίγουρα. Η ομάδα πήγαινε να περάσει σε κάτι πολύ διαφορετικό. Δεν νομίζω πως είχαμε δει την ΑΕΚ να προσπαθεί να παίξει τη μπάλα από τον τερματοφύλακα.

Για το αν η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει υπομονή και να στηρίξει τον Καρντόσο: Για εμένα όταν παίρνεις έναν προπονητή, πρέπει να ξέρεις γιατί τον παίρνεις. Ακόμη και να φύγει, πρέπει να έρθει ένας προπονητής με την ίδια φιλοσοφία. Όχι η ΑΕΚ μόνο, όλοι πρέπει να δίνουν χρόνο στους προπονητές.

Για το αν έπρεπε η ΑΕΚ να στηρίξει και τον Ουζουνίδη ανέφερε: 100%. Όταν παίρνεις έναν προπονητή δεν γίνεται να τον διώχνεις μετά από έξι μήνες και έναν χρόνο. Απλά δεν γίνεται.

Δείτε όλα όσα είπε ο Νίκος Λυμπερόπουλος:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X