Λυμπερόπουλος: «Γιατί παραιτήθηκα από την ΑΕΚ το 2014, δεν προχωρούσαν οι αλλαγές»

Λυμπερόπουλος: «Γιατί παραιτήθηκα από την ΑΕΚ το 2014, δεν προχωρούσαν οι αλλαγές»
Photo Credits: INTIME

Το λόγο για τον οποίο παραιτήθηκε από την ΑΕΚ το 2014 αποκάλυψε ο Νίκος Λυμπερόπουλος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεγάλη συνέντευξη παρέθεσε ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο παραιτήθηκε από την Ενωση το 2014, από την θέση του τεχνικού διευθυντή.

Οπως χαρακτηριστικά είπε «δεν προχωρούσαν οι αλλαγές» και τόνισε ότι είχε αρκετές διαφωνίες με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και έβλεπε ότι δεν προχωρούσε το σχέδιο έτσι όπως ήθελε και πίστευε αυτός.

Οι δηλώσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην ΑΕΚ το 2010 και αν του χτύπησε την πόρτα ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει εκεί είπε: «Όχι, ποτέ δεν έκανε κίνηση ο Παναθηναϊκός. Δεν ξεχνάμε πως εγώ ήμουν πλέον 35, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το πρωτάθλημα, είχε βάλει πολλά λεφτά και είχε φέρει μεγάλους παίκτες. Οπότε ο σχεδιασμός τους ήθελε διαφορετικά πράγματα. Με την ΑΕΚ τώρα έγινε ένα ραντεβού στην Φρανκφούρτη, μιλήσαμε σε πολύ καλό επίπεδο. Εγώ σκεφτόμουν να σταματήσω το ποδόσφαιρο τότε στα 35 μου. Αλλά μου ανέλυσαν ένα πλάνο, η ομάδα βρισκόταν σε ένα δύσκολο σημείο. Ήθελαν παίκτες που να έχουν προσωπικότητα, να είναι παράδειγμα προς τους υπόλοιπους. Τότε μιλούσα και με τον Σάντος στην εθνική, να έχω και έναν ρόλο στην εθνική, γιατί ρόλος ήταν, σκεφτόμουν να τελειώσω την καριέρα μου ψηλά. Στην ΑΕΚ και στην εθνική».

Για τον τελικό κυπέλλου το 2011 ανέφερε: «Δεν ήταν τα άσχημα γεγονότα που συνέβησαν μόνο στο φινάλε. Εγώ στα 36 μου αισθανόμουν άσχημα για το ποδόσφαιρο και αυτό που γινόταν πιο πριν. Στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου κερδίσαμε με 0-1 με γκολ του Δέλλα, καθόμαστε σε ένα καμαράκι με τον Σαλπιγγίδη, τον Δέλλα, Τον Τσιρίλο, τον Ίβιτς, τον Χαλκιά, παίκτες που ήμασταν συμπαίκτες. Πόσο μπορώ να χαρώ που εγώ πέρασα στον τελικό και οι συμπαίκτες μου, με τον κουμπάρο μου ανάμεσα, θα φύγουν από την Τούμπα στις 3 τα ξημερώματα. Από την άλλη χαιρόμουν γιατί δεν θα συνέβαινε σε εμένα. Είναι αυτό ποδόσφαιρο;»

Για το αν είχε καταλάβει πως η ΑΕΚ θα έπεφτε κατηγορία: «Σίγουρα είχα καταλάβει πως υπήρξαν πολλές δυσκολίες. Είχα μιλήσει και με τον κύριο Αδαμίδη, είχαμε πει πως ήταν τα πράγματα πολύ δύσκολα. Αλλά πάλι επειδή είχαμε δημιουργήσει μία παρέα, προσπαθούσαμε να ισορροπήσουμε κάπως τα πράγματα. Φαινόταν πως αν δεν βρεθεί μια ριζική λύση η ομάδα μπορεί να βίωνε πιο δύσκολες καταστάσεις. Δεν περίμενα πως θα πάει στην Γ’ Εθνική. Αλλά πως θα περάσει δύσκολα το ήξερα».

Για το γεγονός πως δεν τον επέλεξε ο Ρεχάγκελ για το Euro 2004: «Πάρα πολύ μεγάλη πίκρα. Δεν το συζητάμε. Δεν πήγαινε στην εθνική ομάδα ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και στην πρώτη μου χρονιά στην ΑΕΚ το 2003-04 σε 20 συμμετοχές είχα 13 γκολ. Δεν μου είπαν ποτέ γιατί δεν με πήραν. Θεωρούσα πως θα μπορούσα να είμαι ένα κομμάτι του ρόστερ. Από ένα σημείο και μετά προσπάθησα να το ξεπεράσω. Είπα πως είμαι ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που δεν αρέσει στον προπονητή, όμως όλα αυτά γκρεμίστηκαν όταν μετά τo Euro ξεκίνησε να με παίρνει».

Στο γιατί παραιτήθηκε από την ΑΕΚ το 2013-14: «Ο κύριος Μελισσανίδης ήταν ο άνθρωπος που με πήγε ως ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ και ήταν ο άνθρωπος που με έκανε τεχνικό διευθυντή και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω με τίποτα άσχημα για αυτόν. Στον χρόνο επάνω βλέποντας πως κάποια πράγματα δεν είναι όπως τα σκεφτόμουν και τα ήθελα, για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας όπως λέμε και ενώ η ομάδα είχε χτιστεί για την Β’ Εθνική θεώρησα πως η καλύτερη λύση ήταν να απομακρυνθώ σαν φίλος».

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη-ποταμό του Νίκου Λυμπερόπουλου στο Sdna: 

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X