Κωστένογλου: «Δεν θέλω να είμαστε κομπάρσοι -Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν δίψα και διάθεση»

Κωστένογλου: «Δεν θέλω να είμαστε κομπάρσοι -Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν δίψα και διάθεση»
Photo Credits: INTIME

Οσα είπε ο Νίκος Κωστένογλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο προπονητής της εθνικής Κύπρου μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση με τη Σλοβακία.

Δουλειά, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους ζήτησε ο Νίκος Κωστένογλου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αυριανής (24/3, 21:45) πρεμιέρας της εθνικής Κύπρου με τη Σλοβακία στο «ΓΣΠ» για τον 8ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ο Έλληνας προπονητής δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική και στόχος σε κάθε παιχνίδι θα είναι η νίκη ανεξαρτήτως ονόματος του αντιπάλου. Όσο για το αν θα είναι ευχαριστημένος σε περίπτωση που συγκεντρώσει 10 βαθμούς στον όμιλο, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη. «Δεν θέλω να είμαστε κομπάρσοι σε αυτή τη διοργάνωση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, ο Έλληνας προπονητής μίλησε για:

-Το αν μπορεί στο μέλλον η Εθνική Κύπρου να αποκτήσει ταυτότητα και προσωπικότητα:

«Από αυτό που είδα στην πρώτη προπόνηση που κάναμε, το βασικότερο συμπέρασμα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν δίψα και διάθεση. Θα προσφέρουν το μέγιστο δυνατό για να μπορέσει η Εθνική να παρουσιάσει δείγματα βελτίωσης. Τα πρώτα σημάδια είναι αισιόδοξα. Ευελπιστώ να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα».

-Το που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα:

«Έχουμε ικανούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και βήμα-βήμα θα χτίζουμε και θα μπορούμε να ελπίζουμε για το καλύτερο. Επιλέξαμε τους καλύτερους, τουλάχιστον γι’ αυτή την περίοδο».

-Τους μεσοπρόθεσμους στόχους και τη φιλοσοφία:

«Θα πρέπει να αποβλέπουμε στη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν θέλω να συμβιβάζομαι με μεσοβέζικες λύσεις. Θα πρέπει να έχουμε συναίσθηση που βρισκόμαστε. Η σκέψη μου είναι να επιλέγω τους καλύτερους και υπάρχει αυτό το κράμα της εμπειρίας και της νιότης».

-Το αν υπήρχαν κι άλλοι παίκτες που θα ήθελε να συμπεριλάβει στην κλήση:

«Κάναμε μια τηλεδιάσκεψη και υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός παικτών. Όπως είπα, η πόρτα της Εθνικής θα είναι ανοικτή για όποιον δείξει ότι έχει τα δείγματα γραφής να συμμετέχει στην Εθνική. Το πιο σημαντικό είναι να δείχνουν διάθεση».

-Το πως προσεγγίζει την ψυχολογία μετά τα άσχημα αποτελέσματα:

«Αλλάζουμε σελίδα και κεφάλαιο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό για να αλλάξουμε τα δεδομένα. Χρειάζεται κόπος, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεβασμός».

-Το αν θα είναι ευχαριστημένος σε περίπτωση που η εθνική συγκεντρώσει 10 βαθμούς στον όμιλο.

«Σε υποθετικές ερωτήσεις δεν απαντώ, αλλά δεν θέλω να είμαστε κομπάρσοι σε αυτή τη διοργάνωση»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X