ΑΕΚ: Η δεύτερη μπασκετική ζωή του Χρυσικόπουλου (VIDEO)

ΑΕΚ: Η δεύτερη μπασκετική ζωή του Χρυσικόπουλου (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η δεύτερη μπασκετική ζωή του Λίνου Χρυσικόπουλου μοιάζει ως λύτρωση

Οι δύο ζωές του Λίνου Χρυσικόπουλου! Θαρρείς πως μοιάζει με μία δεύτερη ευκαιρία. Και μπορεί να είναι. Για τον φόργουορντ της ΑΕΚ, τίποτα δεν προσφέρθηκε στο πιάτο. Διεκδίκησε κάθε εκατοστό με μανία.

Πάλεψε, μόχθησε και ξεπέρασε κάθε εμπόδιο. Στην… προηγούμενη ζωή του, ο Χρυσικόπουλος προσπαθούσε να ξεφύγει από το παρελθόν του. Τα αθλητικά προσόντα υπήρχαν, γνώρισε πως να παίξει μπάσκετ. Απουσίαζε η αυτοπεποίθηση. Απόρροια των απανωτών τραυματισμών που υπέστη.

Πέντε σκληρά χρόνια. Πέντε δύσκολα χρόνια. Διάστημα ικανό να κλονίσει κάθε πνευματική ισορροπία. Ο… φόβος μπορεί να φυτευτεί με χίλιους δυο τρόπους. Αργά και σταθερά, ο κατάφερε να τον ξεριζώσει. Και μοιράζεται το χρονικό των δύο ζωών του, αλλά και της άνισης μάχης με τον κορωνοϊό!

Κανονικά, ένας δημοσιογράφος απαγορεύεται να αναφέρει τον εαυτό του. Αλλά η ιστορία που θα διαβάσετε, αποτέλεσε το ερέθισμα γι’ αυτό το θέμα. Η πρώτη φορά που είδα τον Λίνο Χρυσικόπουλο από κοντά, στο παρκέ, ήταν σε ένα ματς της Κηφισιάς με την ΑΕΚ. Στην προθέρμανση ο Λίνος ήταν ένας άνθρωπος που λειτουργούσε σαν να μπορούσε να νικήσει τον καθένα στο παρκέ, συμπαίκτη και αντίπαλο.

Όταν ξεκίνησε το ματς, η έλλειψη αυτοπεποίθησης τον οδηγούσε από το ένα λάθος στο άλλο. Εκείνο το στιγμιότυπο αποτέλεσε την αφορμή γι’ αυτό το θέμα. Με τον Χρυσικόπουλο, μετά από χρόνια, να μην είναι πια χαμένος στο παρκέ, αλλά να αποτελεί βασικό στέλεχος της ΑΕΚ και μέλος της Εθνικής ομάδας. Φέτος, δε, διανύει την πλέον παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Και δεν είναι μία εύκολη σεζόν.

«Στον αθλητισμό υπάρχουν δύο ειδών αθλητές: Αυτοί που έχουν έμφυτη την αυτοπεποίθηση, ο Λαρεντζάκης, ο Αγραβάνης και αυτοί που πρέπει να το δουλέψουν. Εγώ άνηκα στη δεύτερη κατηγορία. Εκείνη την περίοδο στην Κηφισιά, ήταν ουσιαστικά η επιστροφή μου μετά από μία μεγάλη περίοδο απανωτών τραυματισμών», εξήγησε.

Από τότε, ο Χρυσικόπουλος κλήθηκε να δουλέψει στο μυαλό του. Ρωτώντας πρόσωπα που βρίσκονται κοντά του, στην ΑΕΚ, μας είπανε το ίδιο: «Όσο παίζεις, νοιώθεις καλά». Και αυτή είναι η αλήθεια.

Ειδικά στα τελευταία ματς της «Βασίλισσας», με το λειψό ρόστερ, ο 28χρονος φόργουορντ έχει ανεβάσει επίπεδο. Στα τρία τελευταία ματς, απέναντι σε ΠΑΟΚ, Στρασμπούρ και Ηρακλή μετράει 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 66.6% στα τρίποντα (8/12)! Με τα μακρινά σουτ να είναι άλλη μία… νίκη που έχει πάρει στο παρκέ, ξεκινώντας, κάποτε από 25% και φτάνοντας φέτος στο 46.15%! Εξάλλου, όσον αφορά την Basket League, αυτή είναι η πλέον παραγωγική σεζόν του!

«Στον ΠΑΟΚ είχα δουλέψει αρκετά καλά. Ήμουν σε καλή κατάσταση και λόγω κάποιον τραυματισμών βρέθηκα να παίζω. Και μέσα στο γήπεδο άρχιζα να το χτίζω. Όσο παίζεις, δυναμώνεις», τόνισε ο Χρυσικόπουλος.

Και συνέχισε: «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσω. Στον αθλητισμό πρέπει να πεισμώνεις. Και αυτό έκανα, αλλιώς με τα προσόντα που έχω, θα μπορούσα να είμαι σε μια άλλη ομάδα και να φυτοζωώ. Θα μπορούσα, ωστόσο, να ήμουν και σε ανώτερο επίπεδο απ’ αυτό που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή. Με την πρώτη επιλογή, πάντως, δεν θα ήμουν ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. Γνώριζα τον λόγο που δεν μπορούσα να παίζω αυτό που μπορώ. Ήταν οι τραυματισμοί. Και ο πιο απλός τραυματισμός θέλει καλή και σωστή επανένταξη. Στον αθλητισμό δεν είναι τίποτα τυχαίο. Ο καλός αθλητής φαίνεται στη διάρκεια».

Ο Λίνος και ο Ηλίας!

Η πορεία του Λίνου Χρυσικόπουλου στην Basket League είναι απόλυτα συνυφασμένη με εκείνη του Ηλία Παπαθεοδώρου. Μαζί στην Κηφισιά, μαζί στον ΠΑΟΚ (εκτός από μία σεζόν, όπου ο προπονητής της ΑΕΚ ήταν τότε στην Αστάνα), μαζί στην ΑΕΚ.

«Ο κόουτς με έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια, με τον τρόπο του, με βοήθησε στο ψυχολογικό κομμάτι, με έμαθε πως να είμαι σκληρός αθλητής. Κάθε παίκτης είναι ξεχωριστός και θέλει ξεχωριστή μεταχείριση. Κάναμε αρκετές συζητήσεις με θέμα την μπασκετική ψυχολογία», εξήγησε ο Χρυσικόπουλος για τη σχέση του με τον Παπαθεοδώρου.

Όπως κάθε ισχυρός δεσμός, έτσι και αυτός, είχε τις… μπόρες του. Μία στον ΠΑΟΚ και μία φέτος στην ΑΕΚ.

Με τον Χρυσικόπουλο να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός από τη «Βασίλισσα». Μα όταν επέστρεψε ήταν κομβικός. Όπως και τότε στον ΠΑΟΚ.

Λίγο πριν τη φετινή… καταιγίδα, ο Χρυσικόπουλος κλήθηκε να αντιμετωπίσει και άλλη μία αντιξοότητα. Τον κορωνοϊό! «Ήμουν 18 ημέρες ασυμπττωματικός, επέστρεψα έκανα προπονήσεις, έπαιξα σε ματς και οδηγήθηκα στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα. Τη φετινή σεζόν είσαι συμφιλιωμένος με την ιδέα ότι κάποια στιγμή θα έρθει ο κορονοϊός», εξήγησε.

Το ερώτημα υπάρχει. Και θα συνεχίσει να υπάρχει. «Είσαι ευχαριστημένος με το σήμερα ή περίμενες και άλλα;».

«Αν αναλογιστώ τα προσόντα μου, με είχα φανταστεί να παίζω ψηλότερα. Αλλά είμαι περήφανος με όσα έχω καταφέρει», ήταν η απάντηση του Χρυσικόπουλου.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X