Λείπουν τα balls ενός ορίτζιναλ Μανωλά
Photo Credits: INTIME

Ο Γιάννης Σαντοριναίος εξηγεί στο blog τι έπαθε το... υπερόπλο κι η ΑΕΚ δεν βλεπόταν στην πρεμιέρα των πλέι οφ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το υπερόπλο δεν λειτούργησε στην Τούμπα, έπαθε εμπλοκή! Εξακολουθώ να θεωρώ τον Μανόλο Χιμένεθ μοναδικό παράγοντα αφύπνισης στην ποδοσφαιρική ομάδα αν κι η εικόνα της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη ήταν απογοητευτική και δεν αφήνει περιθώρια για ερμηνείες. Συνέβη ότι ακριβώς φαινόταν πως θα συμβεί…

Έβλεπες την ομάδα να μοιάζει με κινούμενη άμμο που ρουφά και τον προπονητή της. Έβλεπες στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών δάκρυα κατάθλιψης! Βασανίζονται και φαίνεται… Ο Λιβάι Γκαρσία ήρθε με χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά και τώρα παίζει με τα μάτια γουρλωμένα από το μαράζι!

Δυστυχώς ο Χιμένεθ πρόλαβε να γίνει σημαντικό μέρος του συνολικού αγωνιστικού προβλήματος. Σε άλλες εποχές εάν ο προπονητής δήλωνε πως “δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από την μέση και μπροστά”, όταν η ΑΕΚ διαθέτει Γκαρσία, Ολιβέιρα, Καρίμ, Τάνκο και Πέτρο, θα περνούσε άμεσα από το λογιστήριο! Συγγνώμη αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Μία δήλωση που θύμησε την απόγνωση του Βαγγέλη Βλάχου στην αποφράδα χρονιά του 13 όταν παραδεχόταν πως δεν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο. Τουλάχιστον εκείνος, στην πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία της ομάδας, δεν εξαιρούσε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών.

Ο κόσμος έχει δίκιο

Στο διά ταύτα… Ο κόσμος έχει δίκιο. Πονάει και φωνάζει… Αυτό το “πράγμα” που φορά τον περήφανο αετό δεν είναι ΑΕΚ… Δυστυχώς η κατάσταση χειροτερεύει… Οι οπαδοί δεν αντέχουν άλλο και προσπαθούν να αφυπνίσουν τον εγωισμό του ανθρώπου που επανίδρυσε την ΑΕΚ.

Εκείνου που δεν κρύφτηκε στα δύσκολα όταν ανέλαβε την ιστορική ευθύνη με μία σφραγίδα στο χέρι κι ένα πούλμαν στο πάρκινγκ. Η ΑΕΚ αναγεννήθηκε από το όραμα του Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά έχει γίνει ένα στρατηγικό λάθος. Πέρασε σε δεύτερη μοίρα η αρτιότητα της ποδοσφαιρικής ομάδας μετά την κατάκτηση του τίτλου ενώ ο σύλλογος διανύει μία περίοδο γιγάντωσης σε όλα τα άλλα επίπεδα.

Ας μιλήσουμε με ονόματα ώστε το ποδοσφαιρικό παράδειγμα να γίνει κατανοητό.

Το βασικό πρόβλημα είναι η αντίληψη στον σχεδιασμό της διοίκησης πως όλα θα λυθούν στην άμυνα, για παράδειγμα, όταν φύγει ο (κάθε) Χνιντ κι έρθει ο (κάθε) Γούτας, χωρίς να αποτελεί μομφή για τα παιδιά και τις φιλοδοξίες τους. Ενώ το βασικό πρόβλημα είναι η απούσα διαπίστωση πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να ασχολείται με ποδοσφαιριστές από το ανώτερο επίπεδο σε σχέση με την ποιότητα των προαναφερθέντων.

Όπως σημαντικό πρόβλημα αποτελεί ο τρόπος που σχεδιάζεται κάθε φορά η ομάδα. Είναι διαφορετικό να σχηματίζεις την συνολική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου σαν να πρόκειται για παζλ από ποδοσφαιρικές ενώσεις και τελείως άλλες γνώσεις κι οπτική χρειάζεται η απόφαση για τις μεταγραφικές επιλογές! Οι αρμοδιότητες σε αυτόν τον τομέα θυμίζουν κάτι από σαμπουάν δύο (ή τρία) συν ένα! Όλοι θέλουν να έχουν άποψη για διαφορετικά ζητήματα σε σχέση με την εξειδίκευσή τους…

Πρέπει να θυμίσει πάλι Ενωσις

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ χρειάζεται αυτή την στιγμή ένα μήνυμα που να θυμίζει “Ένωσις” προτού να είναι αργά. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος πια πως ο Χιμένεθ θα μπορέσει να ξεφύγει από κολλήματα κι εμμονές για να δει την συνολική εικόνα στην ομάδα και δεν περιμένω ν’ αλλάξει θεαματικά στο διάστημα της διακοπής. Προσωπικά περίμενα να μεταδώσει το πνεύμα μάχης που χαρακτήρισε την ομάδα του 2018 αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει και για τον Ισπανό.

Η ΑΕΚ χρειάζεται να σημάνει συναγερμό και να συσπειρωθεί. Χίλιες φορές να συνέχιζε στον πάγκο με πρόσωπα που αρπάζουν την ιστορία και την ανυψώνουν στα χέρια τους. Θυμάμαι πως η ΑΕΚ κέρδισε τον μοναδικό τελικό κυπέλλου, μετά την επιστροφή, με προπονητή τον τεράστιο Στέλιο Μανωλά! Θα θυμάστε πόσο είχε λιώσει από το άγχος (χρειάστηκε ιατρική φροντίδα) αναγνωρίζοντας την ευθύνη της αποστολής. Μία από τις εμβληματικές προσωπικότητες της ΑΕΚ μπορεί να έσφαλε στην οικογενειακή διαχείριση σύνθετων καταστάσεων αλλά αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο.

Το blog ευτυχώς δεν αποφασίζει για τίποτα. Απλώς εμείς βάζουμε μία υπόθεση εργασίας στο τραπέζι εάν η κατάσταση εκτιμηθεί ως μη αναστρέψιμη για την υπάρχουσα τεχνική ηγεσία. Μία πρόταση που αφορά κι άλλα πρόσωπα με balls για να τρίξουν συθέμελα τ’ αποδυτήρια! Προτού κλείσουν τα σύνορα για την ΑΕΚ…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X