Συντάξεις: Αντιδρούν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ για την εμπλοκή δικηγόρων

Συντάξεις: Αντιδρούν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ για την εμπλοκή δικηγόρων

«Πόλεμος» για τις εκκρεμείς συντάξεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα «χαρακώματα» είναι οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη περί προώθησης νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέπει σε πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές να εμπλακούν στην διαδικασία απονομής των εκκρεμών συντάξεων.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ αναφέρει πως τέτοιους είδους πρωτοβουλίες «είναι τουλάχιστον ανεδαφικές κι επικίνδυνες για την αξιοπιστία του ασφαλιστικού μας συστήματος» και επισημαίνει πως τα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας έχουν δώσει οριστική κι αμετάκλητη λύση σε τέτοιου είδους ζητήματα δημοσίου δικαίου.

«Εκτός κι αν ο Υπουργός, επιθυμεί να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τα οποία διέπραξε πρόσφατα κι ο προκάτοχός του κ. Κατρούγκαλος, που είδε να καταπέφτουν στο ΣτΕ ως αντισυνταγματικές, πολλές από τις κύριες ρυθμίσεις του νόμου του (4387/2016). Φυσικά, είναι δικαίωμά του εφ’ όσον το επιθυμεί, να «πατήσει» στα χνάρια του προκατόχου του και να αδιαφορήσει (κι αυτός) στις αιτιάσεις μας για την αντισυνταγματικότητα των όσων θέλει να υλοποιήσει…όμως, οφείλουμε να τον προειδοποιήσουμε, ότι δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να πειραματίζεται σε βάρος της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης κι όλων αυτών των ανθρώπων, που περιμένουν πώς και πώς, για να λάβουν την σύνταξή τους» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Μάλιστα οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ προειδοποιούν για νομικό τραγέλαφο που θα δημιουργηθεί, από τα τυχόν λάθη που θα προκύψουν κατά τον υπολογισμό των συνταξιοδοτικών αποφάσεων από μη δημοσίους υπαλλήλους. «Ποιος θα φέρει τότε την νομική και ποινική ευθύνη; Ο Υπουργός που έχει «ασυλία» ή μήπως ο λογιστής ή δικηγόρος που θα έχουν υπογράψει την λάθος συνταξιοδοτική απόφαση;»

Η ΠΟΣΕ -ΙΚΑ αναφέρει πως όλα τα προβλήματα στις απονομές αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από το ψηφιακό σύστημα έκδοσης των συντάξεων «ΑΤΛΑΣ», που πρόκειται μέχρι τα τέλη του 2021 να εκδίδει σε άμεσο χρόνο τουλάχιστον το 80% των νέων αιτήσεων που θα υποβάλλονται στις συντάξεις. Κάτι που σημαίνει απλά, ότι δεν θα υπάρχει πλέον καμία συσσώρευση νέων εκκρεμών αιτήσεων στα τμήματα απονομών.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό και με το ότι μέσα στο 2020 κι εν μέσω πανδημίας, έχουν ήδη απονεμηθεί χάρις στην αυτοθυσία των υπαλλήλων του φορέα, 161.771 κύριες συντάξεις, είναι η απόδειξη ότι και ο αριθμός των 153.000 εκκρεμών αιτήσεων που ακόμα δεν έχουν διεκπεραιωθεί, έχουν δρομολογηθεί για να βγουν σε πολύ άμεσο χρονικό διάστημα» καταλήγουν.

Πηγή: insider.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X