Τσίπρας από Ερυθρό Σταυρό: «Εμπόλεμη κατάσταση στα νοσοκομεία» (VIDEO)

Τσίπρας από Ερυθρό Σταυρό: «Εμπόλεμη κατάσταση στα νοσοκομεία» (VIDEO)

Επίσκεψη στον Ερυθρό Σταυρο πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για «εικόνα κατάστασης πολέμου» στα νοσοκομεία της Αττικής και για κυβέρνηση «χωρίς σχέδιο», μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε το ερώτημα: «Τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια;». Ρώτησε γιατί έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν προσέλαβε γιατρούς με τις συγκεκριμένες ειδικότητες και τώρα «τρέχει» να επιτάξει 200 γιατρούς, προσθέτοντας ότι ανακοίνωσε επίταξη ιδιωτών γιατρών στο «και πέντε» και «χωρίς σχέδιο». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει covid free τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια επιλέγοντας να μη συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της Υγείας και πως «όταν κάποιες μικρές μονάδες επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο κάνοντας δώρο -ουσιαστικά- στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η εικόνα, σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, είναι εικόνα κατάστασης πολέμου. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει με αυταπάρνηση, πάνω από τις δυνάμεις της, τις υπηρεσίες στον άνθρωπο, όμως η συσσώρευση ασθενών που έχουν ανάγκη να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και η έλλειψη κλινών δημιουργεί μια κατάσταση πολέμου». Ανέφερε ότι στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πάνω από 100 οι ασθενείς που είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι σε κλινικές Covid και δεν βρίσκουν κλίνη σε ΜΕΘ, «διότι δεν επαρκεί ο αριθμός και την ίδια στιγμή μεγάλα νοσοκομεία, το ένα μετά το άλλο, όπως ο Ερυθρός, μετατρέπονται αποκλειστικά σε νοσοκομεία για κορωνοϊό, με αποτέλεσμα όλες οι υπόλοιπες παθήσεις και ασθένειες να μη μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως θα έπρεπε». Σημείωσε πως είναι ενδεικτικό ότι από τους 120-130 ασθενείς που κάθε φορά είναι στη λίστα αναμονής στο ΕΚΑΒ για να βρουν ΜΕΘ, ένα μεγάλο ποσοστό είναι non Covid περιστατικά. «Η εικόνα είναι πως τα νοσοκομεία μας βρίσκονται, δυστυχώς, πάνω από τον κόκκινο συναγερμό, είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και αν δεν καταρρέουν έχει να κάνει με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X