Η ΑΕΚ ζει το δικό της Τιτανικό
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει την ΑΕΚ να βουλιάζει αύτανδρη και την μπάντα συνεχίζει να παίζει ακόμα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φαινόταν το πράγμα. Το είχα πει πριν από καιρό, ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλη έρημο να διαβούμε και καλό θα είναι να προμηθευτούμε με νερό και ότι άλλο χρειάζεται για να αντέξουμε. Φοβάμαι, ότι όσο περνάει το πράγμα η κατάσταση θα χειροτερεύει και η ΑΕΚ θα μπλέκει ακόμα περισσότερο. Εχουν συμβεί πολλά το τελευταίο διάστημα και τώρα γίνονται ακόμα περισσότερα που δείχνουν, ότι το καράβι έχει πέσει σε παγόβουνο.

Η ΑΕΚ βιώνει το δικό της Τιτανικό και το ζήτημα είναι πόσες απώλειες θα καταμετρηθούν σε αυτή τη διαδικασία. Είναι δεδομένο και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ότι υπήρξε σειρά λαθών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ: η ακατανόητη επιμονή στον Καρέρα, η λάθος – όπως αποδεικνύεται – επιλογή του Χιμένεθ, η παντελώς παράλογη απόφαση να μην υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη παρά μόνο με έναν ποδοσφαιριστή, που φαίνεται πως για διάφορους λόγους δεν είναι αυτή τη στιγμή αυτός που θα μπορούσε να αντέξει στην κατάσταση.

Η ΑΕΚ αποδυναμώθηκε. Η ΑΕΚ πληγώνεται ακόμα περισσότερο και θαρρείς και βρίσκεται σε μία κρίση μαζοχισμού, κάθεται και βλέπει όσα συμβαίνουν. Σα να περιμένει να δει μέχρι πού φτάνουν τα όρια της, μέχρι που μπορεί να αντέξει στον πόνο και στη μαυρίλα. Δεν ξέρω. Δεν έχω σε προσωπικό επίπεδο τέτοιες τάσεις και μου φαντάζει πολύ περίεργο που στην ΑΕΚ, όπου υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προοδεύσει η ομάδα, συναινούν και αποφασίζουν τέτοιες κινήσεις.

Σχέδια στο βρόντο

Οσα είδαμε στην Τούμπα, ήταν απλά μια συνέχεια όσων ζούμε σταθερά το τελευταίο διάστημα. Μία κατάσταση που την αναμέναμε, βλέποντας την εξέλιξη της ΑΕΚ. Είναι φανερό εδώ και πολύ καιρό, πως ο Χιμένεθ αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται. Πως δεν έχει τον έλεγχο της ομάδας, δεν έχει ηρεμία στο μυαλό του και πολλές φορές μπερδεύει τα πράγματα σε βαθμό που δεν μπορούν να ξεμπλέξουν μετά. Δεν μπορώ να μιλήσω για τις επιλογές του στο χθεσινό παιχνίδι.

Γιατί έτσι κι αλλιώς, όταν δέχεσαι γκολ στο τρίτο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και στο 17ο δευτερόλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, έχει πολύ μικρή σημασία αν είχε βάλει τον Ολιβέιρα αριστερό χαφ, αριστερό μπακ η κεντρικό αμυντικό. Ολα τα σχέδια, όλες οι σκέψεις που μπορεί να υπήρχαν, πήγαν στράφι και χάθηκαν μέσα στη διαδικασία μιας ΑΕΚ, η οποία δεν μπορεί να σταθεί με κανονικό τρόπο σε κανένα παιχνίδι, πάνω από αυτά που ονομάζουμε του μέσου όρου.

Τώρα να καθίσουμε να συζητήσουμε για την κωμική αμυντική συμπεριφορά, τα παιδικά λάθη και τις σημαντικές αδυναμίες στην άμυνα είναι το εύκολο σε αυτή τη διαδικασία. Το δύσκολο που πρέπει να δούμε είναι πώς μπορεί να σωθεί αυτή η χρονιά και να υπάρξουν κάποιοι «επιζώντες» από αυτό το ναυάγιο. Κατά τη γνώμη μου, η ΑΕΚ πλέον είναι φάτσα με την μεγίστη των αποτυχιών, δηλαδή τον κίνδυνο να μείνει ακόμα και εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την επόμενη σεζόν.

Η εκδίκηση του ποδοσφαίρου

Δύσκολη εξίσωση. Αλλά αν στο ποδόσφαιρο υπάρχει δικαιοσύνη, όσα συμβαίνουν στη φετινή ΑΕΚ αποδίδονται σε απόλυτο βαθμό. Διότι είναι απόλυτα ξεκάθαρο κατά την κρίση μου, ότι η ΑΕΚ δεν σεβάστηκε το ποδόσφαιρο. Επιχείρησε να βιάσει την ποδοσφαιρική λογική και αυτό τώρα της το επιστρέφει με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Δεν θεωρώ πως γίνομαι μάντης κακών ή βλέπω απλά πολύ καθαρά την αλήθεια.

Ωστόσο, μου φαίνεται εντελώς απίθανο με εννέα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που δεδομένα συνιστούν, ότι καλύτερο υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα, συν δύο μεγάλα ματς θα είναι για τα ημιτελικά του κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, μου φαίνεται σχεδόν εξωπραγματικό να μπορέσει η ΑΕΚ να σταθεί σε κανονικό επίπεδο. Να πάρει αποτελέσματα και να κρατήσει έστω αυτή την 4η θέση που έχει τώρα. Ως πιο πιθανό σενάριο θα μου φαινόταν αυτή τη στιγμή να βρεθεί με ακόμα πιο έντονα ζητήματα και να ρισκάρει την 4η θέση.

Δεν είναι ψέμα επίσης, ότι για το ματς της Τούμπας πόνταρα περισσότερο στην κακή κατάσταση του ΠΑΟΚ, παρά στην καλή κατάσταση της ΑΕΚ. Αυτό από μόνο του νομίζω πως δείχνει πάρα πολλά για το τι πραγματικά συμβαίνει. Ποια είναι τα μηνύματα που σου δίνει αυτή η ομάδα και πώς μπορεί να προχωρήσει για τη συνέχεια. Όπως και για τη συνέχεια, ποντάρεις περισσότερα στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, παρά στις ικανότητες της ΑΕΚ.

Συνήθως, σε τέτοιες καταστάσεις ειδικών συνθηκών, η πιο εύκολη και πιο δοκιμή λύση είναι η αλλαγή προπονητή. Να υπάρξει ένα ηλεκτροσόκ που θα μπορέσει να ταρακουνήσει την ομάδα, να δώσει ένα νέο κίνητρο στους ποδοσφαιριστές, να ταράξει τα δεδομένα. Εάν συνυπολογίσουμε όμως, πως η ΑΕΚ έκαψε το συγκεκριμένο κανονάκι εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα με έναν τρόπο στο παρελθόν είχε αποδειχθεί απόλυτα ικανοποιητικός και τώρα αποδείχτηκε απόλυτα ανεπαρκής, δεν ξέρω αν είναι πραγματικά αυτό η λύση για τα προβλήματα της.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X