Η ΑΕΚ βουλιάζει!

Η ΑΕΚ βουλιάζει!
Photo Credits: INTIME

Τρύπια άμυνα η ΑΕΚ έχασε με 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έμπλεξε!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ζει το δικό της Τιτανικό και βουλιάζει αύτανδρη, θέτοντας πλέον σε σοβαρό κίνδυνο την ευρωπαϊκή της προοπτική για την επόμενη σεζόν. Στην πρεμιέρα των πλέι οφ, η ΑΕΚ ηττήθηκε εύκολα από τον ΠΑΟΚ με 3-1 στην Τούμπα και έβαλε πλέον πολύ δύσκολα στον εαυτό της για τη συνέχεια της διαδικασίας. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, με τρύπια άμυνα και δίχως κανένα πλάνο στην επίθεση, η ΑΕΚ ήταν χαμένη πριν καν ξεκινήσει το ματς.

Δέχτηκε δύο γκολ στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, δεχόταν φάσεις με χαρακτηριστική ευκολία και με πλήρη αδυναμία να δείξει μια αξιοπρεπή αμυντική συμπεριφορά, έκανε την πρώτη τελική προσπάθεια στο 41’. Όλα δείχνουν στραβά και ανάποδα και χρειάζεται να γίνουν πολλά και άμεσα, ώστε να μην έρθουν χειρότερα που θα κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο προβληματική για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Ρίσκο που δεν βγήκε

Ο Χιμένεθ επέλεξε να παίξει στην Τούμπα με διάταξη 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας τον Ολιβέιρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Θέλησε να έχει το ύψος και το δυναμισμό του Πορτογάλου, αλλά και να κλείσει τα ανεβάσματα που επιχειρεί ο Ροντρίγκο. Ο Γκαρσία από την άλλη πλευρά, ενίσχυσε το κέντρο επαναφέροντας από το «ψυγείο» τον Αουγκούστο και άλλαξε πλευρές τους Ζίβκοβιτς και Τζόλη, ώστε να βάλει το Σέρβο στα αριστερά και να βοηθά τον Μπάμπα στο μαρκάρισμα του Λιβάι.

Πάντως, ότι και αν είχε στο μυαλό του ο Χιμένεθ, δεν θα μάθουμε ποτέ πως θα μπορούσε να λειτουργήσει μέσα στο γήπεδο. Αυτό που έγινε φανερό είναι πως η ΑΕΚ μπήκε απροετοίμαστη μέσα στο γήπεδο, έδωσε χώρο και στατικές μπάλες στον ΠΑΟΚ και βρέθηκε πίσω στο σκορ δίχως καλά καλά να καταλάβει πως συνέβη. Η σταθερή αδυναμία των «κιτρινόμαυρων» στις στατικές φάσεις, άλλαξαν τις ισορροπίες του ματς.

Ισοφάριση με την κλάση της

Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε καν να βάλει κάτω την μπάλα και να προσπαθήσει να παίξει ορθολογικά. Η ΑΕΚ έδειχνε πνιγμένη στο άγχος της, είχε τεράστιο πρόβλημα να κρατήσει την μπάλα, να τη βγάλει σωστά από την άμυνα της και βέβαια ούτε λόγος για δημιουργία. Πολλές φορές η ΑΕΚ φαινόταν πως έπαιζε στην τύχη και έβγαζε ανισορροπίες. Το πράγμα θα μπορούσε να στραβώσει επικίνδυνα με το γκολ που σημείωσε ο Σβιντέρσκι, αλλά ευτυχώς η σωστή χρήση του VAR από τον Μαυροβούνιο διαιτητή κράτησε την ΑΕΚ στο ματς (30’).

Το πρόβλημα εντοπιζόταν κυρίως στη μεσαία γραμμή, όπου ήταν εξαφανισμένος ο Σιμάνσκι και με με λάθη ο Κρίστιτσιτς. Σταδιακά, μετά το ημίωρο η ΑΕΚ άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να δείχνει πόσα μπορεί να κάνει. Ετσι ήρθε η πρώτη τελική από τον Ολιβέιρα και βέβαια το γκολ της ισοφάρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μάνταλος με μαγική κάθετη πάσα ξεκλείδωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Ολιβέιρα με την κλάση του τελείωσε ιδανικά τη φάση.

Κατέρρευσε στα 17 δευτερόλεπτα

Η ΑΕΚ έκλεισε ιδανικά το ημίχρονο και έδειχνε πως είχε πάρει ψυχολογία. Αλλά αυτή η θετική αύρα κράτησε μόνο για 17 δευτερόλεπτα. Οσα χρειάστηκε δηλαδή για να αποδιοργανωθεί πλήρως η άμυνα της ΑΕΚ και να δεχθεί δεύτερο γκολ στο παιχνίδι, όντας σε πλήρη αποσύνθεση. Οσα μπορεί να είχε ξανά στο μυαλό του ο Χιμένεθ για να μαζέψει την κατάσταση δίχως να έχει το άγχος να γυρίσει το σκορ, πήγαν στράφι.

Η πρώτη κίνηση του Ισπανού ήρθε με την είσοδο του Σάκχοφ αντί του ανύπαρκτου Σιμάνσκι, ώστε να αποκτήσει οντότητα η μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ άρχισε να κερδίζει μέτρα, ο ΠΑΟΚ βολευόταν να περιμένει και να ψάχνει κόντρες με μεγάλα κενά στο γήπεδο. Η ΑΕΚ γλίτωσε τα χειρότερα με τον Αθανασιάδη να κρατά όποτε απαιτήθηκε, αλλά δεν έβρισκε λύσεις για την ισοφάριση. Η μετάθεση του Λιβάι στην αριστερή πλευρά, ανακάτωσε λίγο το παιχνίδι, αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα.

Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Αλμπάνη, επαναφέροντας τον Λιβάι στη δεξιά πλευρά και έχοντας πλέον τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Η άμυνα της ΑΕΚ συνέχισε να μπάζει και οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαζαν ευκαιρίες, όπως το τετ α τετ του Κρμέντσικ στο 80’. Ο Ισπανός αποφάσισε να παίξει με δύο φορ και χρησιμοποίησε το νεαρό Κοσίδη, χρησιμοποιώντας τον Μάνταλο ως κεντρικό χαφ δίπλα στον Σάκχοφ. Την ώρα που όλη η ΑΕΚ είχε βγει στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ με αντεπίθεση τελείωσε το ματς με τον Ζίβκοβιτς (89’).

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία, 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ινγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (88’ Μιχαηλίδης), Τζόλης (68’ Μουργκ), Σφιντέρσκι (75’ Κρμέντσικ)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Μπακάκης (81’ Νταντσένκο), Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι (58’ Σάκχοφ), Κρίστισιτς (81’ Κοσίδης), Μάνταλος, Γκαρσία, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (68’ Αλμπάνης)

Ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ροντρίγκο (17’), Σβαμπ (23’), Ελ Καντουρί (87’), Πασχαλάκη (90’+) – Σιμάνσκι (45’), Σάκχοφ (79’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X