ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Απελπιστική εικόνα, αλλά χρειάζεται και... άστρο»

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Απελπιστική εικόνα, αλλά χρειάζεται και... άστρο»
Photo Credits: INTIME

Το σχόλιο των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έκανε κάκιστο ξεκίνημα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και βρέθηκε να χάνει μόλις στο 3ο λεπτό μετά από λάθος αντίδραση στην άμυνα της Ενωσης.

Οι παίκτες του Χιμένεθ δεν απείλησαν πολύ την εστία του Πασχαλάκη, αλλά λίγο πριν την ανάπαυλα ο Ολιβέιρα με ωραίο πλασέ ισοφάρισε για την Ενωση και πλέον θα μπει με άλλη ψυχολογία στο δεύτερο ημίχρονο.

Διαβάστε το σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ: Η αδυναμία της ΑΕΚ στον αέρα «τιμωρήθηκε» στο πρώτο στημένο, όπου και τα μαρκαρίσματα είναι λάθος με δύο διπλά (Σβάρνας-Ολιβέιρα και Γκαρσία-Κρίστιτσιτς) και τον Μπακάκη ανάμεσα σε Ζίβκοβιτς-Κρέσπο. Το γκολ αυτό τσάκισε την ψυχολογία της ΑΕΚ που με την μπάλα στα πόδια αδυνατεί να φτιάξει γρήγορα και σωστά κάτι καλό για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο της. Και έτσι η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία αμύνεται σχετικά εύκολα κόντρα σε μία αργή ΑΕΚ. Ο Γκαρσία μάλιστα θυσίασε τον Τζόλη δεξιά, για να έχει τον Ζίβκοβιτς δεξιά και κοντά στον Λιβάι, όπως ζητά και από τον Σβαμπ. Ο ΠΑΟΚ είναι 1 ταχύτητα πάνω από την ΑΕΚ και δημιουργεί εύκολα υπεραριθμίες απέναντι στην ΑΕΚ που κάνει εύκολα λάθη και δίνει έξτρα επιθέσεις. Από μία τέτοια έγινε και το γκολ του Σβιντέφσκι που ακυρώθηκε. Η ΑΕΚ όταν αποφάσισε να παίξει ορθολογικά έφτασε εύκολα στην εστία του Πασχαλάκη. Ένα δύο άτσαλα σουτ με Ολιβέιρα-Σιμάνσκι και ο Μάνταλος όταν βρήκε την τρύπα πέρασε την ασίστ στον Ολιβέιρα που άφησε πίσω του τον Ροντρίγκο για το 1-1. Ένα γκολ που δίνει ελπίδες και ψυχολογία στην ΑΕΚ. Διότι αγωνιστικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του 45λεπτου ήταν πολύ μέτρια και ακίνδυνη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΟΓΛΟΥ: Απελπιστική εικόνα, απροετοίμαστη η ΑΕΚ για ένα τέτοιο ματς. Αλλά καμιά φορά, χρειάζεται να έχεις άστρο. Ο Χιμένεθ έπεσε από την Τούμπα και στέκεται όρθιος στο φινάλε του ημιχρόνου. Ας δούμε τι υπάρχει για το δεύτερο μέρος.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ: «Το πρώτο πράγμα που θα έχω να θυμάμαι στο μέλλον (υγεία να έχουμε) όταν θα με ρωτάει κανείς ή όταν θα ανατρέχω τη μνήμη μου στο πρωτάθλημα της σεζόν της πανδημίας, θα είναι η τραγική άμυνα της ΑΕΚ. Κι ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι άνθρωποι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, είδαν από τον Νοέμβρη μήνα το πρόβλημα, το είδαν σε βαθμό τραγικό τον Δεκέμβριο και αποφάσισαν ενόψει της μεταγραφικής περιόδου τον Γενάρη, να μην αλλάξουν τίποτα! Πρώτο φάουλ του αντιπάλου, πρώτο γκολ. Μέσα στα πρώτα έξι λεπτά, ο Σβάρνας χάνει την κεφαλιά από τον Ίνγκασον (σκύβει κιόλας), ο Λάτσι κάνει το φάουλ από το οποίο προέρχεται το γκολ και έχει και δύο εύκολα “τσαφ”. Ο ΠΑΟΚ που έχει ψυχολογικό πρόβλημα στο να σκοράρει, πέτυχε σήμερα το πιο γρήγορο γκολ του στη σεζόν. Η ΑΕΚ ισοφάρισε με την ασίστ του Μάνταλου και το γκολ του Ολιβέιρα, οπότε πάμε για το δεύτερο ημίχρονο και τις προσευχές για να αντέξει η άμυνα».

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ: Ό,τι και να είχε στο μυαλό του ο Μανόλο με τη διάταξη που παρουσίασε δεν μπορείς να κρίνεις από την στιγμή που δέχθηκες το γκολ τόσο νωρίς, ίδιο ακριβώς με αυτό στην Λεωφόρο. Χωρίς να έχει αντίπαλο που να μπορεί να τη βάλει κάτω και να την ταράξει, η ΑΕΚ μέχρι την τελική ευθεία και με το άγχος να παίξει και μπροστά, έπαιζε στην τύχη και έβγαζε ανισορροπίες. Φυσικά είναι κλειδί ως τώρα η σωστή χρήση του VAR από τον Μαυροβούνιο διαιτητή, αφού εκεί λογικά τελείωνε το ματς. Κλειδί μετά η κάθετη του Μάνταλου και η κλάση του Ολιβέιρα. Πάντως πρέπει να αλλάξουν πολλά για να έχεις τύχη, ωστόσο ο Χιμένεθ χωρίς πια το άγχος να γυρίσει σκορ, να σκεφτεί κάτι για να το μαζέψει.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ: Σχεδόν για 40 λεπτά, η ΑΕΚ ήταν εκτός παιχνιδιού, κυρίως διότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθόλου καλά στην μεσαία γραμμή. Εξαφανισμένος εντελώς ο Σιμάνσκι, με λάθη ο Κρίστιτσιτς, χωρίς να παίρνει μπάλες ο Μάνταλος. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου αυτό άλλαξε, η εικόνα της ΑΕΚ άλλαξε και ήρθε και το γκολ. Η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει το κέντρο στο δεύτερο ημίχρονο, γι αυτό και σύντομα θεωρώ πως θα αλλάξει ο Χιμένεθ τον σχηματισμό που αρχικά επέλεξε. Και παρόλο που ο Ολιβέιρα έβαλε το γκολ, δεν βγήκε η επιλογή να τον βάλει αριστερό εξτρέμ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X