Ολα τα σενάρια για το άνοιγμα σε εστίαση και λιανεμπόριο

Ολα τα σενάρια για το άνοιγμα σε εστίαση και λιανεμπόριο

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αναζητούν την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ανοίξει λιανεμπόριο και εστίαση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη χρυσή τομή ψάχνουν να βρουν κυβέρνηση και ειδικοί, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα και την ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία, αλλά και να επανεκκινήσουν την οικονομική δραστηριότητα.

Με δεδομένη την κατάσταση, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου θα επανεκκινήσουν τις δραστηριότητές τους τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής και το κυβερνητικό επιτελείο και οι λοιμωξιολόγοι αναζητούν την κατάλληλη χρονική στιγμή προκειμένου να προχωρήσει ο βηματισμός προς το άνοιγμα της αγοράς.

Για την ιδέα του σταδιακού ανοίγματος πολλών κλάδων προς το τέλος Μαρτίου ήδη μίλησε τις προάλλες και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτό εξαρτάται και από τα επιδημιολογικά δεδομένα επομένως η ημερομηνία 29 Μαρτίου δεν είναι απόλυτο ότι θα αποτελέσει την ημερομηνία επανέναρξης του κλάδου του λιανεμπορίου.

Στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο σκεπτικά. Το πρώτο, που εκφράζεται κυρίως από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι, όταν έρθει η ώρα, το λιανεμπόριο να λειτουργήσει κανονικά με μόνους περιορισμούς, την χρήση του 13032 και τον ανώτατο αριθμό ατόμων σε κάθε κατάστημα βάσει τετραγωνικών. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν αποτελεί θέσφατο, καθώς εάν οι επιστήμονες κρίνουν την ερχόμενη ή την επόμενη εβδομάδα πως το λιανεμπόριο θα πρέπει να ανοίξει, για να διασφαλιστεί πως δεν θα έχουμε πισωγύρισμα, τότε θα επιλεγεί ο δοκιμασμένος τρόπος του click away.

Είτε στην μία, πάντως, είτε στην άλλη περίπτωση το 13032 θεωρείται σίγουρο πως θα μπει στην ζωή μας. Οι πολίτες θα στέλνουν SMS και θα έχουν την δυνατότητα να βγουν για τα ψώνια τους μία φορά την ημέρα και για χρονικό διάστημα τριών ωρών.

Τα σενάρια για την εστίαση

Ο στόχος για το άνοιγμα της εστίασης έχει τεθεί για τις 15 Απριλίου και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, εάν μετατεθεί για αργότερα το λιανεμπόριο τότε θα πρέπει αφεθεί χρόνος μεταξύ των δύο ανοιγμάτων. Αυτό θα συμβεί προκειμένου επιστήμονες πριν ανάψουν το «πράσινο φως» να έχουν χειροπιαστά δεδομένα από την επιδημιολογική επιβάρυνση από το λιανεμπόριο. Έτσι, εάν καθυστερήσουν τα καταστήματα, θα καθυστερήσει ανάλογα και η εστίαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X