Ο Μάνταλος «πληρώνει» τα δομικά λάθη της ΑΕΚ

Ο Μάνταλος «πληρώνει» τα δομικά λάθη της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την ανανέωση του συμβολαίου του Πέτρου Μάνταλου με την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ επικοινώνησε χθες ότι ο Πέτρος Μάνταλος συμφώνησε για νέο συμβόλαιο μαζί της μέχρι το 2024.

Επί της ουσίας, για να πιάσουμε και το νόημα της είδησης εξ’ αρχής, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε προσωπικά και κράτησε τον αρχηγό της Ενωσης. Τον θεωρεί, ο ίδιος, κομβικό παίκτη για την ομάδα, τα αποδυτήρια και το κλαμπ. Και θέλει συμβολικά να μπει με αυτόν αρχηγό στο νέο γήπεδο. Τον παίκτη που έκλεισε το καλοκαίρι το 2013 από την Ξάνθη ενώ τον ήθελε και ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός, τον παίκτη που έπαιξε μαζί της στην Β’ εθνική, σήκωσε το Κύπελλο του 2016, το Πρωτάθλημα του 2018 και πάει για δεκαετία στα «κιτρινόμαυρα». Αυτά θεωρώ ότι εκτίμησε ο άνθρωπος που αποφάσισε να τον κρατήσει. Και τα σέβομαι απόλυτα, αρκεί η παρουσία του Μάνταλου να μην αποτελέσει «τροχοπέδη» για την αγωνιστική εξέλιξη της ΑΕΚ. Ειδικά σε ένα καλοκαίρι που θα είναι απαιτητικό. Και στην ΠΑΕ πρέπει να κάνουν πολλά για να κερδίσουν και τον κόσμο ξανά, αλλά και για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί κάτι πιο «όμορφο» και αποτελεσματικό στον αγωνιστικό χώρο.

Προφανώς και δεν επιχειρώ να απαξιώσω τον Μάνταλο, αλλά το τελευταίο διάστημα δεν συνάδει η παρουσία του με την αγωνιστική εξέλιξη που απαιτείται για τα δεδομένα. Και εφόσον είναι και captain αυτής της ομάδας και στο χορτάρι, θα παίρνει πάνω του και τα φώτα και τις ευθύνες. Αρα και το ανάθεμα. That’s football φίλε, που λέει και μία ψυχή.

ΑΕΚ: Μέσα σε δύο λεπτά συμφώνησαν Μάνταλος-Μελισσανίδης!

Η ΑΕΚ «βάρυνε» τον εαυτό της και τον Μάνταλο με βάρος δυσβάσταχτο

Αυτή την στιγμή ο Μάνταλος είναι ένας πολύ καλός παίκτης που μοιάζει ο μόνος από το ρόστερ της που μπορεί να «σουλουπώσει» το άναρχο παιχνίδι της ΑΕΚ. Διότι η ίδια η ομάδα δεν φρόντισε να «χτίσει» διαφορετικά το ρόστερ της για να βοηθήσει την ομάδα και τον παίκτη και όχι να βαρύνει και τους δύο με βάρος που είναι αδύνατον να σηκώσουν.

Δεν είναι αδιάφορος όταν δεν του πάει το ματς, αλλά «χάνεται» σε πολλά παιχνίδια μέσα στις ευθύνες και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει. Και επίσης στα μεγάλα ματς σπανίως καταφέρνει να κάνει τη διαφορά. Και αυτό το τελευταίο είναι «βαρίδι» στο βιογραφικό του κάθε παίκτη. Τον τιμώ και τον σέβομαι για την αφοσίωση του στο κλαμπ και ότι με την φανέλα της ΑΕΚ σακάτεψε δύο φορές τα πόδια του και επέστρεψε μετά από πολλή δουλειά, δυνατός και με όρεξη. Άλλοι θα τα είχαν παρατήσει. Στα 30 του και ως ενεργός διεθνής θα μπορούσε να βρει κάτι και στο εξωτερικό αλλά αποφάσισε να μείνει εδώ. Οι λόγοι δικοί του, δεν τους εξετάζω τώρα. Το ζήτημα είναι τι κερδίζει η ΑΕΚ μέσα από την παρουσία του Μάνταλου στο ρόστερ.

Μάνταλος: Η ΑΕΚ ορίζει τον ρόλο του και την τύχη της

Η χρησιμότητα του και πόσο απαραίτητος είναι ή μπορεί να είναι του χρόνου, το ορίζει η ίδια η ΑΕΚ. Αν η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει το σύνολο μέσα από το οποίο ο Μάνταλος θα μπορεί να βοηθήσει με τα δικά του στοιχεία ή να έρχεται ακόμη και ως λύση από τον πάγκο, θα σημαίνει ότι η Ενωση προχωρά στην ποδοσφαιρική της εξέλιξη. Αν αποφασίσει ότι για ακόμη μία σεζόν ο Μάνταλος θα πάρει τα κλειδιά της λειτουργίας της και μεσοεπιθετικά θα είναι το σημείο αναφοράς, τότε εκτιμώ ότι θα προσκρούσει σε τοίχο. Με την ίδια επιλογή, με την ίδια απόφαση, δύσκολο να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα.

Και αυτό το καλοκαίρι η ΑΕΚ καλείται να συνεχίσει την αλλαγή σελίδας που ξεκίνησε στο ρόστερ της πέρυσι το καλοκαίρι. Και η θέση του Μάνταλου είναι η επόμενη κομβική για να αλλάξει επίπεδο και αγωνιστικό status. Αλίμονο αν η ΑΕΚ δεν μπορεί να αξιοποιεί όποτε κρίνει παίκτες σαν τον Μάνταλο, όταν το κάνει ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη και μάλιστα πολλές φορές με άσχημο τρόπο.

Πρέπει να πάει παρακάτω

Στο χέρι της ΑΕΚ είναι να φτιάξει το σύνολο που θα την πάει παρακάτω και δεν θα κρέμεται από τα… φεγγάρια του Μάνταλου και του κάθε Μάνταλου. Οι ομάδες κερδίζουν παιχνίδια και τίτλους, όχι οι ποδοσφαιριστές μόνοι τους. Και οι τελευταίες Πρωταθλήτριες ομάδες στην Ελλάδα, όπως και η ΑΕΚ του 2018, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού.

Ομως είναι επικίνδυνο να πάμε στο άλλο άκρο. Να απαξιώνουμε ποδοσφαιριστές και να τους ρίχνουμε το ανάθεμα, για να πληρώνουν αυτοί τα δομικά λάθη της ΑΕΚ. Είναι άστοχο έως και επικίνδυνο. Ο Μάνταλος πολλές φορές είναι το δέντρο, γιατί είναι μπροστά μας. Αλλά το πρόβλημα στην ΑΕΚ είναι πιο μέσα, εκεί στο δάσος.

ΥΓ: Κρατάω και κρατήστε και κάτι άλλο από την ανανέωση του Πέτρου Μάνταλου. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι δεν υπολογίζει το «γύρω-γύρω», το «κλίμα» και τι λένε «δημοσιογράφοι» και «εξέδρα». Και το τελευταίο διάστημα έχει πάρει πολλά πάνω του. Καλά ή κακά, άσχημα ή ευχάριστα, προτιμώ τον ενεργό Μελισσανίδη από τον αδιάφορο Μελισσανίδη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X