Για να θυμάστε: Μόνο η ΑΕΚ σε προημιτελικά 3 ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Για να θυμάστε: Μόνο η ΑΕΚ σε προημιτελικά 3 ευρωπαϊκών διοργανώσεων!
Photo Credits: INTIME

O Ενωσίτης βλέπει τις πορείες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, αλλά θυμίζει πράγματα και καταστάσεις για να θυμούνται κάποιοι τι έχει γράψει η ιστορία...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά στο Λονδίνο στην έδρα της Αρσεναλ, αλλά για ακόμα μια σεζόν έμεινε με το… αχ και αποχαιρέτησε την Ευρώπη.

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια (εκτός από το 1998), η πορεία της ομάδας του Πειραιά σταματά πριν τα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και τα… διαγγέλματα των ανθρώπων του Ολυμπιακού (Καρεμπέ, Μαρτίνς κτλ) για την πρόκριση στον τελικό του Europa League έμειναν στη… μέση.

Την ίδια ώρα βέβαια πετυχαίνει τον βασικό στόχο του,  να έχει πάντα γεμάτο το ταμείο, εισπράττοντας για παράδειγμα τις τελευταίες δυο σεζόν μόνο από τα bonus της UEFA πάνω από 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως και να έχει, κάθε άλλο παρά επιτυχία δε μπορεί να θεωρηθεί πως μετά από 25 χρόνια κατακτήσεων εντός των τειχών και τουλάχιστον μισού δισεκατομμυρίου ευρώ στο ταμείο, η τελευταία ευρωπαϊκή διάκριση χρονολογείται το 1998-99 στους «8» κόντρα στη Γιουβέντους.

Θυμίζουμε απλά ότι τα τελευταία χρόνια έχει αποκλειστεί στα νοκ άουτ από Μέταλιστ Χάρκιβ (2011-12), Λεβάντε (2012-13), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2013-14), Ντνίπρο (2014-15), Άντερλεχτ (2015-16), Μπεσίκτας (2016-17), Ντινάμο Κιέβου (2018-19), Γουλβς (2019-20), Άρσεναλ (2020-21).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιούρκα γιατί δε λες ποιος σε πρότεινε;

Τόσα χρόνια στην Ευρώπη, αλλά την ΑΕΚ δεν την φτάνει

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια κι από κει που δεν μπορούσε να κερδίσει μακριά από τον Πειραιά, πλέον νικάει, αλλά… το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Μηδέν διάκριση, παρά μόνο προκρίσεις στους «32» και στους «16».

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ να μην έχει ανάλογες πορείες στην Ευρώπη, αλλά η ιστορία του ποδοσφαίρου δεν ξεκινά από το 1996 και μετά, όπως θέλουν να θυμούνται συχνά πυκνά οι φίλοι των «ερυθρόλευκων».

Κι όσο και να υπερηφανεύονται αυτήν την εποχή οι Ολυμπιακοί, η ιστορία έχει γράψει και δεν ξεγράφει…

Η ΑΕΚ είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει συμμετάσχει στον προημιτελικό γύρο και των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων τουλάχιστον μία φορά. Πρωταθλητριών, Κυπελλούχων και ΟΥΕΦΑ. Αν θυμάστε… 

Ο Ενωσίτης

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X