Τα γέλια με... Λουτσέσκου, το παρελθόν και οι μάχες με τον ΠΑΟΚ

Τα γέλια με... Λουτσέσκου, το παρελθόν και οι μάχες με τον ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, καταγράφει τα πάντα... όλα για την επικαιρότητα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, ενώ έχει και μπασκετικά υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, να βρίσκονται κάποιες αφορμές για να γελάμε. Και μπράβο στους Ρουμάνους που έβγαλαν το δημοσίευμα περί ΑΕΚ και Λουτσέσκου και μας έκαναν να γελάσουμε! Το είχαμε ανάγκη. Εντάξει, γελάσαμε λοιπόν, αλλά φτάνει τώρα!

Φυσικά, δεν αναφέρομαι στον προπονητή Λουτσέσκου, που έκανε πολύ καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ και ξέρετε πολύ καλά ότι το αναγνώριζα από τότε. Αναφέρομαι όμως στον άνθρωπο Λουτσέσκου, που ως προπονητής του ΠΑΟΚ, δεν σεβάστηκε και προσέβαλε χυδαία την ΑΕΚ, την ιστορία και τον κόσμο της, οπότε αυτομάτως δεν μπορεί να τεθεί ΠΟΤΕ σοβαρά θέμα για να φορέσει τη φόρμα με το έμβλημά της.

Εντάξει είπαμε, είναι άκρως επαγγελματικό το ποδόσφαιρο στις μέρες μας, αλλά υπάρχουν και όρια και στην ΑΕΚ ευτυχώς, τα όρια που αφορούν στην ιστορία, στις αρχές και στις αξίες της, δεν έχουν ξεπεραστεί ΠΟΤΕ!

Αποτυχημένοι και οι δύο φέτος…

Την Κυριακή αρχίζουν τα play offs και παράλληλα έχουμε και την πρώτη από τις τέσσερις «μάχες» με τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι αναλογικά, οι δύο πιο αποτυχημένες ομάδες της φετινής σεζόν, μέχρι στιγμής, από όποια σκοπιά και να το δει κανείς. Και οι δύο έχουν τώρα μία τελευταία ευκαιρία για να σώσουν τη χρονιά, κυρίως με την κατάκτηση Κυπέλλου, και να μετριάσουν τη μεγάλη και δικαιολογημένη απογοήτευση που νιώθουν οι οπαδοί τους.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έστω κι αν όχι με πανομοιότυπο τρόπο και όχι για τους ίδιους λόγους, ακολούθησαν την ίδια απογοητευτική πορεία, μετά τα πρωταθλήματα που κατέκτησαν. Ο μεν ΠΑΟΚ βέβαια είχε μεγαλύτερη εγχώρια επιτυχία λόγω των τριών Κυπέλλων, η δε ΑΕΚ, η οποία κατέκτησε Κύπελλο πριν το πρωτάθλημα, είχε μεγαλύτερη επιτυχία στην Ευρώπη και λόγω της συμμετοχής της σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και με την πορεία της και την πρόκριση από όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, τη σεζόν του πρωταθλήματος.

Η μεν ΑΕΚ είχε πτωτική πορεία και δεν εκμεταλλεύτηκε την πρωταθληματική της σεζόν, κυρίως επειδή φτιάχνει γήπεδο και ομολογουμένως δεν είναι απλή υπόθεση να τα πάει σε όλα καλά. Ο δε ΠΑΟΚ για να πάρει το πρωτάθλημα που είχε μεγάλη ανάγκη ως οργανισμός, χρειάστηκε να εκτοξεύσει το μπάτζετ σε επίπεδα πάνω από το… μπόι του, οπότε ήταν μοιραίο μετά λόγω Financial Fair Play, να ρίξει απότομα τον οικονομικό του πήχη και επίσης δεν ήταν απλή υπόθεση να συνεχίσει με την ίδια δυναμική, αγωνιστικά.

«Σκοτώθηκαν» μεταξύ τους και χάρηκε ο… «λύκος στην αναμπουμπούλα»

Προσθέστε στα παραπάνω ότι… σκοτώθηκαν και μεταξύ τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, χάρηκε ο «λύκος στην αναμπουμπούλα» και τώρα βλέπουμε κι εμείς, κι αυτοί, τον ΟΣΦΠ με το… κυάλι! Δεν θα επανέλθω στο ποιος φταίει περισσότερο και στο ποιος λιγότερο, είναι γεγονότα και καταστάσεις που τα σχολιάζαμε επί τρία χρόνια, από τον τελικό του Βόλου και την κλοπή του Καλφόγλου, δεν έχει νόημα, ούτε και ουσία να τα ξαναπούμε.

Το… ρεζουμέ είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω, ότι και οι μεν και οι δε, οι δύο ομάδες δηλαδή που πρωτοστάτησαν για να αλλάξει το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να παίρνει το πρωτάθλημα ο καλύτερος, «σκοτώθηκαν» μεταξύ τους και ο ΟΣΦΠ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο στο αγωνιστικό σε συνδυασμό με τις άλλες συγκυρίες που τον ευνόησαν (πολιτικές, οικονομικές κ.α.).

Μείον η άμυνα, συν ο Χιμένεθ

Γεγονός είναι τώρα, ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για να σώσει η ΑΕΚ τη χρονιά, που είναι αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς, κρίνεται από τις τέσσερις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ. Ως εικόνα ομάδας, έχουν και οι δύο τα χάλια τους. Διαφορετικά χάλια η καθεμία. Η ΑΕΚ φοβάται ότι θα φάει γκολ και τελικά τρώει όσα πρέπει για να μην κερδίζει, ο ΠΑΟΚ φοβάται να βάλει γκολ και τελικά δεν βάζει όσα πρέπει για να κερδίζει!

Το πρόβλημα της ΑΕΚ, ομολογώ ότι μου φαίνεται λίγο πιο δυσεπίλυτο. Και είναι γιατί πολύ απλά η αμυντική της γραμμή έχει πολύ περιορισμένο ταβάνι και δεν γίνεται να μεταμορφωθεί σε απόλυτο βαθμό. Από την άλλη, θεωρώ ότι στον πάγκο, η ΑΕΚ υπερτερεί του ΠΑΟΚ. Αναφέρομαι στον προπονητή, όπου παρά τα όσα… στραβά του και τις όποιες ανασφάλειές του, ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ένας κανονικός και καλός προπονητής και σίγουρα καλύτερος του Πάμπλο Γκαρσία.

Φυσικά κι έχω ανησυχία που απορρέει από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και κυρίως από αυτόν τον υπερβολικό φόβο που δείχνει και την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αλλά για κάποιο λόγο (ίσως και ανεξήγητο), πάλι ποντάρω στον Χιμένεθ ότι μπορεί να φτιάξει την ψυχολογία της ομάδας του. Για την άμυνα βέβαια, θα εξακολουθώ να κάνω τον σταυρό μου, πριν από τη σέντρα κάθε αγώνα.

Υ.Γ.: Πέρασαν μέρες και καταγράφηκαν από πολλούς, οι επικές νίκες της ΑΕΚ στο μπάσκετ, αλλά επιτρέψτε μου να επαναλάβω και εδώ, αυτό που έγραψα στην «ΩΡΑ». Στο τέλος της σεζόν, είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο, η φετινή ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ να μην έχει κατακτήσει κανένα στόχο και να πρόκειται για μια αποτυχημένη χρονιά. Μια σεζόν που ξεκίνησε με παρουσία στον τελικό του περσινού BCL, αλλά με την ΑΕΚ δεύτερη. Μια σεζόν που στο Κύπελλο, τερματίστηκε η παρουσία της, με το «έτσι θέλω» των διαιτητών που έκριναν την αναμέτρηση με το Λαύριο. Στο πρωτάθλημα, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί που είναι ο ΠΑΟ και μια απίστευτα εχθρική αντιμετώπιση της ΑΕΚ από ομοσπονδία και διαιτησία. Στο BCL, η ΑΕΚ ακόμα και να προκριθεί στο Final-8, αυτή τη φορά δεν θα είναι φαβορί. Οι ατυχίες με τους τραυματισμούς της, είναι κάτι τόσο μοναδικό και σπάνιο ως φαινόμενο, που σχολιάζεται σε όλη την μπασκετική Ευρώπη. Συν ότι η ομάδα έχει «χτυπηθεί», όπως και άλλες βέβαια, από τον κορονοϊό. Αλλά αυτό με τους τραυματισμούς είναι άνω ποταμών. Για να επανέλθω από εκεί που ξεκίνησα λοιπόν, στο τέλος της σεζόν, η φετινή ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ μπορεί να μην έχει κατακτήσει κανένα στόχο. Ακόμα κι αν πάει στους τελικούς του πρωταθλήματος, ακόμα κι αν πάει στον τελικό και του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, αν τους χάσει, η σεζόν εκ του τελικού αποτελέσματος, θα είναι αποτυχημένη! Σκέφτομαι λοιπόν ότι ακόμα κι αν ισχύσει για τη συγκεκριμένη ομάδα, η αμερικανιά του τύπου… ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα, από την μπασκετική ΑΕΚ δεν θα μπορούμε να έχουμε κανένα παράπονο, αν παράλληλα συνεχίσει να… πεθαίνει μέσα στο παρκέ και να δείχνει ότι είναι ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία, όπου κάθε μέλος της, ξέρει τη σημασία του εμβλήματος που φοράει στη φανέλα του, στη φόρμα του, στο σακάκι του.

Υ.Γ.2.: Γιατί πραγματικά, αυτό που είδαμε από την μπασκετική ΑΕΚ, στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και με την Στρασμπούρ στο ΟΑΚΑ, ήταν επικό και αξιοθαύμαστο. Σκεφτείτε δηλαδή ότι σε μια ομάδα μπάσκετ, υπάρχουν επί της ουσίας 12 παίκτες πρώτου επιπέδου και άλλοι 4 για να συμπληρώνουν και να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, από σπάνια έως και καθόλου. Ε, από την πρώτη δωδεκάδα της ΑΕΚ, έλειψαν στα δύο αυτά παιχνίδια, οι έξι και προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, κι άλλες απουσίες, που είχαν ως αποτέλεσμα στο μεν πρώτο ματς, να ολοκληρώσει η «Βασίλισσα» με οχτώ απόντες και στο δεύτερο με επτά! Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για να συμπληρώσει δεκάδα, επιστράτευσε και χρησιμοποίησε για πολλή ώρα στα δύο κρίσιμα ματς, τον Γόντικα που είναι ο… 16ος της παρέας και που δεν υπολογιζόταν τις τελευταίες εβδομάδες λόγω στρατού και δεν έκανε και προπονήσεις! Έχει ως βασικό τον Δημήτρη Μαυροειδή, για τον οποίον η κουβέντα το περασμένο καλοκαίρι ήταν αν θα σταματήσει το μπάσκετ και θα πάρει πόστο στην ΚΑΕ. Και είχε και τον Μέικον σε κακή μέρα λόγω φυσιολογικής κόπωσης. Και είδε και τον Μοόυζες να αποχωρεί κουτσαίνοντας!

Υ.Γ.3.: Μετά το ματς, άκουγες, είτε τον Παπαθεοδώρου, είτε τον Χρυσικόπουλο (που ο κορονοϊός τον έστειλε πριν από λίγο καιρό στο νοσοκομείο με κολπική μαρμαρυγή), είτε τον Μαυροειδή, και καταλάβαινες για ποιο λόγο αντέχει αυτή η ομάδα.

Υ.Γ.4.: Και κάτι ακόμα. Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις με την ποδοσφαιρική ομάδα, κι ας τις κάνουν οι περισσότεροι αυτές τις μέρες. Ούτε μου αρέσουν, ούτε το θεωρώ σωστό, να κάνουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις ανάμεσα σε δύο… ΑΕΚ. Πολύ απλά, γιατί η ΑΕΚ είναι μία. Κατανοώ όσους κάνουν συγκρίσεις, απλά θα επισημάνω ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία, το μπασκετικό τμήμα, όπως και το τμήμα χάντμπολ βεβαίως, βγάζουν όλα αυτά τα συναισθήματα που θέλουμε να μας διακατέχουν όταν βλέπουμε την ΑΕΚ, ενώ αντίθετα το ποδοσφαιρικό βγάζει μόνο προβληματισμό και ηττοπάθεια. Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει και σε λίγο καιρό, όσοι αποθεώνουν την ομάδα μπάσκετ και απαξιώνουν την ποδοσφαιρική ομάδα, να κάνουν το αντίθετο. Και δεν είναι ωραίο. Είναι σαν να έχεις τρία παιδιά και στο ένα που δεν έχει καλούς βαθμούς στο σχολείο ή που είναι πιο απείθαρχο, να του «χτυπάς» συνέχεια, πόσο καλύτερα και πόσο πιο μπροστά είναι τα αδέρφια του. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά έτσι το βλέπω. Καταγράψαμε την ηττοπάθεια και κάθε προβληματική κατάσταση στη φετινή ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά οι συγκρίσεις ανάμεσα σε ΑΕΚ και σε ΑΕΚ, δεν χρειάζονται.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X