Ισπανία: Απεργία πείνας για την ταυτότητα φύλου (VIDEO)

Ισπανία: Απεργία πείνας για την ταυτότητα φύλου (VIDEO)

Νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου προκαλεί αντιδράσεις στην Ισπανία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακτιβιστές των διεμφυλικών δικαιωμάτων στην Ισπανία συνεχίζουν εδω και μια εβδομάδα την απεργία πείνας έως ότου ο αριστερός κυβερνητικός συνασπισμός ξεμπλοκάρει το νομοσχέδιο που θα προωθήσει τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου από την ηλικία των 16 ετών χωρίς να απαιτείται διάγνωση γιατρού.

Όπως δηλώνει ο Μαρ Καμπρόλε, πρόεδρος της Ένωσης διεμφυλικών ατόμων Ισπανίας: «Αυτός ο νόμος θα απέτρεπε τον εκφοβισμό στα σχολεία, αυτός ο νόμος θα έθετε εμπόδια στην αντιμετώπισή μας ως ψυχικά ασθενείς στην υγειονομική περίθαλψη και θα μας επέτρεπε να συμμορφωθούμε με τα ευρωπαϊκά πρότυπα όσον αφορά στη νομική ταυτότητα».

Αυτός ο νόμος θα κάνει ορατούς ανθρώπους όπως ο Ντάρκο Ντεσιμαβίλα. Είναι ένα μη δυαδικό διεμφυλικό άτομο, που δεν ταυτίζεται ως αποκλειστικά αρσενικό ή θηλυκό. Ο νέος νόμος θα επιταχύνει τις τρέχουσες διαδικασίες: «Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να μπορέσει κάποιος να αλλάξει τα στοιχεία του στην ταυτότητα, υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται πολύ. Ακόμα, δεν υπάρχει ένα τρίτο πεδίο, οπότε πρέπει να υποθέσω ότι λέει κάτι που δεν ειμαι εγώ σε αυτήν την ταυτότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X