Η ΑΕΚ θα παίξει 4 φορές με τον ΠΑΟΚ -Και δεν πρέπει να παραμυθιαστεί από την 4η θέση του

Η ΑΕΚ θα παίξει 4 φορές με τον ΠΑΟΚ -Και δεν πρέπει να παραμυθιαστεί από την 4η θέση του
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος βλέπει 4 κρίσιμα ματς με τον ΠΑΟΚ και τα... βάζει κάτω στο enwsi.gr για το τι πρέπει να προσέξει πάρα πολύ η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ξεκινά τα πλέι οφ την Κυριακή με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Τον οποίο θα αντιμετωπίσει και στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ, ενώ το αν θα διεκδικήσει και φέτος το Κύπελλο θα περάσει από διπλά ματς με τον ΠΑΟΚ.

Για αυτό εν πολλοίς τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ είναι «σταθμοί» για την πορεία της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και προσωπικά εκτιμώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικό πρόβλημα διαχείρισης από τον πάγκο του, εκεί που φαίνεται το έλλειμμα εμπειρίας και παραστάσεων από τον Πάμπλο Γκαρσία. Όπως επίσης η ομάδα του δεν έχει ηρεμία στον αγωνιστικό χώρο και η μεσοαμυντική ανασφάλεια την έχει κάνει ευάλωτη. Αυτό είναι το πρώτο θετικό στοιχείο όπου πρέπει να «χτυπήσει» ο Μανόλο Χιμένεθ και την Κυριακή και στα επόμενα 3 ματς. Έχει δεχθεί γκολ και στα 4 τελευταία ματς, ενώ συνεχώς δέχεται φάσεις και η ΑΕΚ με την ισοπαλία στην Τούμπα απέδειξε ότι μπορεί να «χτυπήσει» τέτοια παιχνίδια και να τα πάρει. Διότι εκείνο το βράδυ αν ο Αθανασιάδης δεν είχε κάνει ένα από τα πιο σπάνια λάθη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πιθανότατα η ΑΕΚ θα είχε φύγει με νίκη.

Ομως από το 2-2 στις 24 Ιανουαρίου έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες και έκτοτε η Ενωση έχει αποδυναμωθεί (-5 παίκτες από εκείνο το βράδυ) και ο ΠΑΟΚ έχει «γεμίσει» με λύσεις από τον Ιανουάριο.

Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ που πρέπει να διαβάσει η ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ που έχω δει φέτος, παρότι τερμάτισε 4ος, θεωρώ ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί επουδενί. Εκεί θα είναι «παγίδα». Και κρατώντας στην άκρη κάποια στοιχεία από το Why Scout που παρουσίασε πρόσφατα το gazzetta για την φετινή κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μένω στα εξής:

Ο ΠΑΟΚ έχει την 2η καλύτερη επίθεση (49 γκολ, 62 ο πρώτος Ολυμπιακός). Είναι η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες ποιοτικές ευκαιρίες, δηλαδή τις περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες από οποιαδήποτε άλλη στην Super League. Στην ποιότητα των ευκαιριών του ΠΑΟΚ αναλογούσαν 56.6 γκολ, και πέτυχε 49. Δεδομένα αν είχε σκοράρει και αυτά τα γκολ που του αναλογούσαν βάση δημιουργίας ευκαιριών θα ήταν πιο πάνω στη βαθμολογία, αλλά δεν είναι. Και στην ΑΕΚ πρέπει να προετοιμάζονται απόλυτα για αυτό που θα αντιμετωπίσουν σε τέσσερα 90λεπτα. Διότι αυτά τα γκολ που δεν βρήκε ο ΠΑΟΚ, μπορεί να έρθουν στα πλέι οφ και στο Κύπελλο. Και πιστέψτε με είναι πιο σύνθετο και δύσκολο να αντιμετωπιστεί από όσο διαβάζουμε απλά σε αριθμούς εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας για Λουτσέσκου -Δεν ισχύει τίποτα για Ράσταβατς

Επίσης, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα με τα περισσότερα σουτ (391, 2ος ο Ολυμπιακός με 342 και τρίτη η ΑΕΚ με 295). Εκανε δηλαδή σε 26 παιχνίδια περίπου 100 σουτ παραπάνω από την ΑΕΚ! Την ώρα που η ΑΕΚ διαθέτει στην επίθεση της παίκτες όπως ο Τάνκοβιτς, ο Μάνταλος, ο Γκαρσία, ο Ολιβέιρα, ο Ανσαριφάρντ που απειλούν ή πρέπει να απειλούν συνεχώς την αντίπαλη εστία. Επίσης σεντράρει πάρα πολύ ο ΠΑΟΚ προς την αντίπαλη περιοχή. Αλλο ένα πρόβλημα για την ΑΕΚ. Είχε 520 σέντρες και ήταν 1ος με 2ο τον Ολυμπιακός με 476. Είχε τις περισσότερες επαφές με την μπάλα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή (629, 2ος ο Ολυμπιακός με 554 και 3η η ΑΕΚ με 482), η δεύτερη ομάδα σε πάσες (12.860, 1ος ο Ολυμπιακός με 14.135), η 2η ομάδα σε πάσες που διασπούν τις αμυντικές γραμμές (212, 1ος ο Ολυμπιακός με 223), η 2η ομάδα σε πάσες – κλειδιά (108, 1ος ο Ολυμπιακός με 114), η 2η ομάδα στα ποσοστά κατοχής της μπάλας (59.8%, 1ος ο Ολυμπιακός με 61.9%).

Είναι κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά τόσο μακριά

Και αν ο Ολυμπιακός κατακτά με σχετική ευκολία τον τίτλο, δείτε ο ΠΑΟΚ πόσο κοντά είναι στους αριθμούς, αλλά τόσο μακριά βαθμολογικά από τον ΟΣΦΠ. Και επειδή η αλήθεια είναι μόνο το χορτάρι, τα αποτελέσματα, άρα και η βαθμολογία ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικό έλλειμμα ηρεμίας και από τον πάγκο που του βγαίνει αρνητικά στα ματς. Και δυσκολεύεται να κερδίσει, είτε δεν τα κερδίζει. Αρα στα μάτια μου και με βάση όλα τα παραπάνω, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε τέσσερα ματς-κλειδιά που είναι πολύ πιο δύσκολα από όσο θεωρούμε ή θεωρούσαμε.

Η ΑΕΚ καλείται και δη ο Μανόλο Χιμένεθ, να παρουσιάσει ένα διαφορετικό σχέδιο από ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Διότι η ΑΕΚ δεν μπορώ να φανταστώ, με την αλλοπρόσαλλη εικόνα που έχει μετά τον Ιανουάριο, πως θα αντέξει στο μίνι πρωτάθλημα των 6 πρώτων και στα απαιτητικά ημιτελικά του Κυπέλλου και πιθανόν έναν νέο τελικό. Αν πάει με τα ίδια μυαλά, δυστυχώς θα βρει σε τοίχο.

Αν παρουσιάσει κάτι πιο σκληρό, έξυπνο, αποτελεσματικό με αντοχές μέχρι το τέλος θα πάρει αυτό που θέλει. Τι είναι αυτό; Το Κύπελλο και τη 2η θέση που αποτελεί τίτλο τιμής και τίποτε άλλο πια. Αλλά τα χρειάζεται για την ψυχολογία της που έχει καταρρακωθεί με όσα συμβαίνουν εντός αγωνιστικού χώρου.

Υπό έναν κίνδυνο όλα αυτά: Να ξεχάσει, να κρύψει τα προβλήματα της κάτω από το χαλάκι στα Σπάτα και… όλα καλά για το καλοκαίρι. Οχι, δεν είναι όλα καλά ακόμη και αν πάρει το Κύπελλο και τερματίσει 2η.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το υπερόπλο της ΑΕΚ είναι ο Μανόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην πίεση και όποιος αντέξει, οι άλλοι στο… καλό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τάσος Τσατάλης: «Την ΑΕΚ και στον ύπνο τους…» (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: AEKcast: Θα παραμείνει ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ και του χρόνου; (AUDIO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χοσεϊνί: Προτιμά την πρόταση της ΑΕΚ και απορρίπτει την Τραμπζονσπόρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ του enwsi.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θες να πας απόψε ταμείο; Μπες στο Betone για… κέρδη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X