Σπανός για Μελισσανίδη: «Με έχει στεναχωρήσει με κάποια πράγματα...»

Σπανός για Μελισσανίδη: «Με έχει στεναχωρήσει με κάποια πράγματα...»
Photo Credits: INTIME

Και στον Δημήτρη Μελισσανίδη αναφέρθηκε ο Γιώργος Σπανός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιώργος Σπανός αποκάλυψε πως θα συνεχίσει στον Ατρόμητο, ενώ αναφέρθηκε και στον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός στον Βασίλη Βέργη και την εκπομπή Face 2 Face:

Γιατί δεν ασχολήθηκε ως παράγοντας με τον Ιωνικό και πήγε στη Χαλκηδόνα και στη συνέχεια στον Ατρόμητο ανέφερε: «Ο Ιωνικός είναι μεγάλο κομμάτι τον εφηβικών μου χρόνων. Έχω διατελέσει και ποδοσφαιριστής στα ερασιτεχνικά τμήματα του Ιωνικού, καθώς είχα ξεκινήσει από εκεί. Ο πατέρας μου είναι αποκλειστικά Ιωνικός. Χαιρόμαστε που η ομάδα πρωταγωνιστεί στη Super League 2. Eίναι μεγάλη κουβέντα γιατί δεν προχώρησα με τον Ιωνικό. Όταν είχαμε τη Χαλκηδόνα είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις με την οικογένεια Κανελάκη. Οι συζητήσεις δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος ώστε να ευδοκιμήσουν, ώστε να μείνει μόνο ο Ιωνικός στην πόλη, να ενωθούμε δηλαδή. Οι ομάδες είναι ανώνυμες εταιρίες, οπότε είχαν κάποιες απαιτήσεις που δεν μπορούσα να εκπληρώσω»

Στο γιατί κατέληξε στον Ατρόμητο τελικά ανέφερε: «H Χαλκηδόνα ήταν μια ομάδα που ξεκίνησε από τα τοπικά πρωταθλήματα και έφτασε μέχρι την Α’ κατηγορία και μάλιστα στις δύο πρώτες χρονιές είχε πάει πολύ καλά. Είχαμε χτυπήσει και θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Όμως μια ομάδα για να προχωρήσει θέλει και κόσμο, αυτός είναι το βασικό συστατικό. Δέχτηκα μια πρόταση από τον συγχωρεμένο πλέον πρόεδρο του Ατρομήτου, Τάσο Παπανικόλα. Με είχε προσεγγίσει και μου είχε πει πως θέλει να μου αφήσει τη ομάδα και να αναλάβω τον Ατρόμητο. Κλείσαμε τη συμφωνία και τον Μάιο του 2005 προχωρήσαμε στη συγχώνευση. Κρατήσαμε το AΦΜ της Χαλκηδόνας γιατί το επέτρεπε ο νόμος και η ομάδα μεταφέρθηκε στο Περιστέρι, κρατώντας το σήμα και τα χρώματα του Ατρομήτου.»

Σε αυτά τα 16 χρόνια που πέρασαν αν θεωρεί πως ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα ανέφερε: ​«Υπήρχαν διακυμάνσεις σχετικά με τη μαζική προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Τα πρώτα χρόνια είχαμε πολύ ικανοποιητική προσέλευση και μετά η ομάδα όταν είχε επιτυχίες ο κόσμος ήταν εκεί. Νομίζω πως σιγά-σιγά, όσα περισσότερα χρόνια μένεις στην Α’ Εθνική φεύγει η φλόγα του να ακολουθείς την ομάδα, σε συνδυασμό με την κρίση, αλλά και τις παθογένειες που υπήρχαν στο ποδόσφαιρο. Για τον Δήμο του εκπροσωπεί ο Ατρόμητος θα έπρεπε να είχαμε περισσότερο κόσμο, αλλά όταν βρίσκονται στην Αθήνα οι τρεις μεγαλύτερες ομάδες σε όγκο φιλάθλων, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, είναι δύσκολο οι ομάδες των πόλεων να προσεγγίσουν μεγάλη μάζα φιλάθλων.  Τα πρώτα χρόνια είχαμε μεγαλύτερη προσέλευση. Από το 2014 και μετά ο κόσμος δεν ήταν τόσο συσπειρωμένος όσο πριν.»

Για το αν ήταν προετοιμασμένοι για την έξοδο του Ατρομήτου στην Ευρώπη από το 2006 και μετά ανέφερε: «Ναι ήμασταν. Δύο χρονιές πριν η Χαλκηδόνα είχε βάλει τις βάσεις για να βγει Ευρώπη, οπότε αφού όλοι οι παίκτες είχαν μεταγραφεί στον Ατρόμητο.»

Για το 2009 που η ομάδα υποβιβάστηκε ανέφερε: «Πάντα ένας υποβιβασμός είναι κάτι δύσκολο. Εμάς με έφερε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Αν κάνεις την αυτοκριτική σου και χτίσεις κάτι από την αρχή, μπορεί να επιστρέψεις πιο δυνατός και αυτό κάναμε. Ο Ατρόμητος επέστρεψε πολύ δυνατός στην Super League και με την καθοδήγηση του κυρίου Δώνη καταφέραμε να πάμε δύο χρονιές στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος.»

Για τον τελικό το 2011 που κέρδισε η ΑΕΚ, αλλά χαρακτηρίστηκε από άσχημα γεγονότα, με επιθέσεις οπαδών στους παίκτες του Ατρομήτου και στις οικογένειές τους ανέφερε: «Aυτός ο τελικός ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Ήταν ο πρώτος τελικός που συμμετείχε η ομάδα στην ιστορία της. Από πλευράς ΕΠΟ δεν είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα. Στεναχωριέμαι γιατί ένας κορυφαίος διαιτητής, ο Τάσος Κάκος δεν εφάρμοσε τους κανονισμούς. Δεν έληξε αυτό το ματς. Από το 86΄είχαν μπει οι οπαδοί της ΑΕΚ, είχαν χτυπήσει και τον κύριο Κάκο στα αποδυτήρια και ζητάει από εμένα την ευθύνη να βγούμε να παίξουμε, γιατί αν δεν βγούμε θα είχαμε περισσότερα έκτροπα, θα κινδυνεύσουν ζωές κτλ. Εγώ αν ήθελα η ομάδα μου θα τον έπαιρνα στα χαρτιά. Παραβιάστηκαν οι κανόνες του παιχνιδιού. Ενώ μπορούσαμε να πάρουμε τον τελικό στα χαρτιά. Μας ένοιαζε η ασφάλεια των φιλάθλων. Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε χτυπημένους παίκτες για 2-3 λεπτά μέχρι να τελειώσει το ματς.»

Για το αν σκέφτηκε τότε να αποχωρήσει από τον Ατρόμητο ανέφερε: «Ένιωσα μια μεγάλη απογοήτευση καθώς η ΕΠΟ δεν διασφάλισε να γίνει ένας τελικός επί ίσοις όροις. Υπάρχει ένας διαιτητής FIFA, o κορυφαίος της Ελλάδας και άφησε να γίνει ένα παιχνίδι με 500 φιλάθλους γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτά δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου, υπάρχουν σε βίντεο. Ήταν ο μοναδικός τελικός που διεξήχθη με παρουσία φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο.»

Για τον επόμενο τελικό, στον οποίο επικράτησε ο Ολυμπιακός με γκολ στο 119′ ανέφερε: «Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πολλά πράγματα, αλλά στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της δεν είχε την τύχη που χρειάζεται στο ποδόσφαιρο για να πετύχεις κάτι. Σε εκείνο το παιχνίδι σταθήκαμε ίσα απέναντι στον Ολυμπιακό. Έχει φτάσει το 119′ . Εμείς έχουμε τερματοφύλακα τον Ιτάνζ που είναι σπεσιαλίστας στα πέναλτι και ο Ολυμπιακός τον Κάρολ που έπαιζε με ένα πόδι. Αν το ματς πήγαινε στα πέναλτι, ναι είναι ρωσική ρουλέτα, αλλά θα το παίρναμε το κύπελλο. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο και σε μια στιγμή δεχτήκαμε γκολ από τον Φουστέρ.»

Για το αν θεωρούσε πως πλέον η ομάδα ήταν στο κλαμπ των μεγάλων ανέφερε: «Είχε ξεκινήσει ήδη ο Ατρόμητος να βάζει τις βάσεις ώστε να λογίζεται μια ομάδα που κυνηγάει τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.»

Για την πρόσληψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς το 2012 ανέφερε: «Ήταν ένας τίτλος τιμής για τον Ατρόμητο να έχει προπονητή τον Μπάγεβιτς, έναν άνθρωπο που έχει κατακτήσει τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος ήταν ένας κύριος. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση που υπέβαλε μόνος του την παραίτησή του, μετά από έναν αποκλεισμό στο κύπελλο.»

Για όλες τις φορές που ο Ατρόμητος βγήκε στην Ευρώπη και αν το περίμενε το 2005 που ανέλαβε ανέφερε: «Για εμένα είναι πάντα πολύ σημαντικό η ομάδα να έχει στόχους. Πάντα βάζουμε ψηλά τον πήχη. Αυτό δεν έγινε τυχαία, καθώς όλη η συγκρότηση της ομάδας ήταν πετυχημένη. Με την Άλκμααρ η τύχη δεν μας βοήθησε. Το πρώτο ματς ήταν πραγματικά κακό και χάσαμε στο Περιστέρι με 1-3. Στο δεύτερο ματς κερδίζαμε με 0-2 και ενώ είχαμε το μομέντουμ του αγώνα και πηγαίναμε για τρίτο γκολ, έπιασε πυρκαγιά στο γήπεδο, εκκενώθηκε και πήγαμε να συνεχίσουμε το ματς το επόμενο πρωί. Όταν παίζεις ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο γηπεδούχος έχει κάποιες ευθύνες. Αν είχε πάρει φωτιά το γήπεδο του Ατρομήτου θα μας είχαν μηδενίσει, αλλά οι Ολλανδοί είναι Ολλανδοί. Ήμασταν έτοιμοι να το ανατρέψουμε το ματς και πήρε φωτιά το εστιατόριο του γηπέδου.»

Για το αν τον απογοητεύει το γεγονός πως ο Ατρόμητος δεν έφερε έναν τίτλο στο Περιστέρι ανέφερε: «Δεν μπορώ να πω οτι με απογοητεύει, πιο πολύ με πεισμώνει. Για αυτό ο Ατρόμητος βάζει ψηλά τον πήχη.»

Για τη μεταγραφή του Λημνιού στον ΠΑΟΚ, μέσω της οποίας τον «χρέωσαν» στον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι πολύ μικρός και όλοι έχουμε την ταυτότητά μας. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ξέρουν ποιος είναι ο Γιώργος Σπανός. Εγώ προσπάθησα όλους τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων να τους βλέπω ίσους, έτσι έχω μάθει. Δεν με απασχολούσε, γιατί όλοι ξέρουν ποιος είμαι, δεν με ακουμπούσαν αυτά τα πράγματα. Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων με έψαχναν για να μου δώσουν ό,τι καλύτερο είχαν σε νεαρό ποδοσφαιριστή, καθώς ήξεραν πως θα δουλέψουν σωστά. Έχω και παραδείγματα. Ο Μήτρογλου εξελίχτηκε στον Ατρόμητο και ο Ολυμπιακός τον πούλησε στη Φούλαμ 15 εκ. ευρώ. Από τον ΠΑΟΚ πήραμε τους Γιαννούλη, Χατζησαΐα και Κουλούρη, οι οποίοι ήταν δανεικοί δεξιά και αριστερά. Ο Γιαννούλης ξέρετε που βρίσκεται τώρα. Ο Κουλούρης έκανε μεταγραφή στη Γαλλία από τον Ατρόμητο, χωρίς να παίξει καθόλου στον ΠΑΟΚ. Ο Χατζησαΐας πήρε και αυτός μεταγραφή. Αυτές οι συνεργασίες ήταν προς όφελος και των δύο πλευρών και το βλέπουμε και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτό. Πάντα ήμουν δίκαιος.»

Για το σπάσιμο του αήττητου του Ολυμπιακού το 2013 και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ το 2017 μέσα στην Τούμπα, που τον έκανε άνω-κάτω ανέφερε: «Τα λατρεύαμε αυτα τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες. Είναι ένα κίνητρο να δείξεις πως προοδεύεις, πως μπορείς να τους ανταγωνιστείς. Πάντα ο Ατρόμητος θεωρούνταν ο φονέας των γιγάντων.»

Για τις πολύ καλές σχέσεις που είχε με τον Μελισσανίδη και την οικογένεια Βαρδινογιάννη ανέφερε: «Με όλες τις ομάδες θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις. Όποιος μας σέβεται τον σεβόμαστε»

Για το τι έγινε το 2015 με την υπόθεση στημένων αγώνων, με τη μη χρησιμοποίηση παικτών στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που βγήκε το παιχνίδι στη δημοσιότητα είχα πει πως δεν υπάρχει υπόθεση. Αδίκως ταλαιπωρηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ο Τάκης Φύσσας έκανε την συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε πως δεν θα πήγαινε ποτέ να καταθέσει μόνος του. Οπότε πιστεύω πως πιέστηκε να πάει να καταθέσει, από τον εργοδότη του, τον κύριο Γιάννη Αλαφούζο. Δεν το έχω συζητήσει καθόλου με τον Αλαφούζο. Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα μπορεί να σε ταλαιπωρεί, όμως παίρνεις αυτό που πρέπει να πάρεις. Ο ανακριτής δεν έπρεπε με τα στοιχεία που είχε να μας κάνει δίωξη. Τα στοιχεία ήταν αντιφατικά, δεν υπήρχαν καν στοιχεία. Ήμασταν οι μόνοι από τους κατηγορούμενους που δεν είχαν περιοριστικούς όρους. Τα στοιχεία ήταν τελείως ανακριβή. Έλεγαν πως δεν έπαιξαν τέσσερις παίκτες και οι δύο είχαν παίξει, ενώ οι άλλοι δύο ήταν τραυματίες. Δεν ήρθε ποτέ ως ύποπτο από την UEFA το ματς. Δεν υπήρχε καν υπόθεση.»

Για το αν έχει μιλήσει με τον Φύσσα ανέφερε: «Ναι έχω μιλήσει με τον Τάκη Φύσσα. Είπαμε κάποια πράγματα σαν άντρες, τα οποία δεν θέλω να δημοσιοποιήσω. Μόνος του είπε πως δεν θα πήγαινε ποτέ να καταθέσει μόνος του. Αυτό τα λέει όλα. Κατάλαβε και αυτός οτι είχε κάνει λάθος.»

Για την πρόσληψη του Κάναντι το περασμένο καλοκαίρι ανέφερε: «Tα δύο χρόνια που συνεργαστήκαμε είχαμε επιτυχίες. Άφησε μάλιστα το στίγμα του στην ομάδα. Πιστεύω μέσα από αυτό εκπλήρωσε και ο ίδιος το όνειρό του να προπονήσει μια ομάδα της Budensliga, αναλαμβάνοντας την Νυρεμβέργη. Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να φέρω έναν προπονητή που είχε επιτυχίες. Ήταν ένας προπονητής που ταίριαζε η φιλοσοφίας μας και γνώριζε ο ένας τις ιδιοτροπίες του άλλου.»

Στο γιατί εξελίχτηκε τόσο απογοητευτικά η σεζόν για τον Ατρόμητο ανέφερε: «Στο ποδόσφαιρο πάντα δεν σημαίνει πως επειδή υπήρχε μια προηγούμενη επιτυχημένη συνεργασία θα είναι ξανά. Δεν έγινε ξαφνικά κακός προπονητής. Ίσως κάποια πράγματα δεν βγήκαν. Εγώ θα κρατήσω μόνο τα καλά από τον κύριο Κάναντι. Κάποιες ατυχείς δηλώσεις που έκανε τελευταία θα τις αφήσω να περάσουν γιατί θεωρώ πως οι άντρες πρέπει να αναλαμβάνουνε τις ευθύνες μας.»

Για το οτι ο Κάναντι είχε κακές σχέσεις με παίκτες, όπως ο Ούμπιντες, ο Λάζαρος και ο Μανούσος ανέφερε:
«Θα προτιμούσα τα εν οίκο μη εν δήμο. Να μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Για να μην πάει μια χρονιά καλά έχουν φταίξει κάποια πράγματα. Είπα πως κρατάω μόνο τις καλές στιγμές.»

Για το αν ο Κάναντι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από τη φετινή χρονιά ανέφερε: «Όλη η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη θεωρεί πως όταν ο Ατρόμητος είναι εκτός play offs η χρονιά είναι αποτυχημένη. Αυτό το έχει κερδίσει μόνος του ο Ατρόμητος, έχουμε ανεβάσει οι ίδιοι τον πήχη. Το καλοκαίρι δόθηκαν τα κλειδιά του σχεδιασμού στον κύριο Κάναντι, από εκεί και πέρα κάποια πράγματα όμως δεν βγήκανε. Μιλάμε για μια χρονιά πανδημίας. Όλες οι ομάδες δεν έχουν κάνει την προετοιμασία που έπρεπε. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Σε καμία περίπτωση δεν θα ρίξω όλο το φταίξιμο στον Κάναντι.»

Για το αν με τον Παντελίδη έχει επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα ανέφερε: «Σε μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος υπάρχει πίεση. Κυνηγάμε κάποιους στόχους. Δεν είναι μια ομάδα που έρχεται κάποιος απλά να παίξει η μπάλα. Πρέπει να ταυτιστεί με τη φιλοσοφία και το DNA της ομάδας. Όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα δεν γίνεται να γελάμε. Ο κύριος Παντελίδης δουλεύει και έχουμε δει βελτίωση στα τελευταία παιχνίδια. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς.»

Για το γεγονός πως ανακοίνωσε πως αυτή είναι η τελευταία του χρονιά στον Ατρόμητο ανέφερε:
«Δεν πετάω στρακαστρούκες στον αέρα. Έχω την πρόθεση να συνεχίσω. Είμαι απογοητευμένος από την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στην 20η θέση στο ranking. Όταν δεν υπάρχουν κάποιες θεμελιώδης αρχές, δηλαδή δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση  τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Όταν υπάρχουν τεράστιες οικονομικές διαφορές. Όταν οι μεγάλες ομάδες σφάζονται μόνο για τα μεταξύ τους και οι υπόλοιποι είμαστε για να συμπληρώνουμε το πρωτάθλημα. Όταν χάθηκε μια ευρωπαϊκή θέση, καθώς τώρα βγάζουμε 4 ομάδες. Τι θα κάνει ο Αστέρας, ο Ατρόμητος, ο ΟΦΗ, ο Βόλος, που είχαν φιλοδοξίες, ακόμη και ο Άρης, πρέπει να έχει μια ομάδα σταθερή για να περνάει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Στενεύουν πολύ τα περιθώρια. Μας στέλνουν σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας στο οποίο τα έσοδα απλά θα τα παίρνουν οι 4 μεγάλοι. Τι μας στέλνουν να κάνουμε»

Για το ενδεχόμενο οι ομάδες να πάρουν κάποια έσοδα από το στοίχημα ανέφερε: «Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ευελπιστώ πως θα τελειώσει όλο αυτό κάποια στιγμή. Έχουν μείνει κάποια διαδικαστικά θέματα. Είναι ξεκάθαρο πως αν δεν μειωθούν οι οικονομικές ανισότητες που υπάρχουν δεν θα υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ακόμη και ο πρωταθλητής παίζει προκριματικά από τον Ιούνιο. Δεν γίνεται. Που αλλού να πάμε. Δεν έχουμε ΕΠΟ.»

Για το αν έχει αλλάξει κάτι στην απόφασή του ανέφερε: «Όχι δεν έχει αλλάξει κάτι. Να τα βάλουμε σε σωστή βάση. Δεν είναι απώτερος σκοπός μου να κερδίσω κάτι από την παραχώρηση των μετοχών. Πρώτο μου μέλημα είναι να υπάρχει υγιής κατάσταση που θα μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα. Αν δεν βρεθεί κάποιος που να μπορεί να το εγγυηθεί αυτό τότε συνεχίζω. Ήδη η ομάδα λειτουργεί σήμερα. Δεν είναι ο Ατρόμητος αφημένος στη μοίρα του. Μέχρι να βρεθεί κάποιος να αναλάβει θα μείνω. Οτι έχω κουραστεί ψυχολογικά και οικονομικά είναι δεδομένο. Ο Ατρόμητος είναι μια ανώνυμη εταιρία με υποχρεώσεις, με προσωπικό, με κόσμο. Είναι εύκολο να μπεις στο ποδόσφαιρο και δύσκολο να φύγεις. Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο φιλολογικές βολιδοσκοπήσεις, δεν υπάρχει κάποια πρόταση, ώστε να μπορούμε να πούμε πως προχωράμε.»

Για το αν οι φιλολογικές βολιδοσκοπήσεις είναι από άτομα που βρίσκονται στην Ελλάδα ή οχι ανέφερε: «Υπάρχουν και πρόσωπα που λειτουργούν εδώ. Υπάρχουν και κάποιοι ατζέντηδες από το εξωτερικό, που υπάρχουν κάποιες βολιδοσκοπήσεις. Δεν έχουμε φτάσει στο στάδιο να καθίσουμε στο τραπέζι με κάποιον»

Για το οτι του χρεώνουν πως θέλει να αποχωρήσει από τον Ατρόμητο για να αγοράσει τον Ιωνικό, είτε την ΑΕΛ με τον Πηλαδάκη ανέφερε: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι εντελώς ανακριβές αυτό το δημοσίευμα. Δεν έχει καμία βάση.»

Για τη διαιτησία ανέφερε: «Κατά καιρούς σε ένα πρωτάθλημα θα πάρεις σφυρίγματα, θα έχεις και σφυρίγματα κατά. Το θέμα είναι τα λάθη να είναι μοιρασμένα. Μιλάμε για λάθη, άρα δεν μπορούνε να βγουν οι διαιτητές από τις συζητήσεις.»

Για το αν στηρίζει τον Κλάτενμπεργκ ανέφερε: «Ναι τον εμπιστεύομαι. Είναι ένας άνθρωπος που και στις δύο φορές που έχουμε συναντηθεί με έχει κερδίσει η προσέγγισή του. Μου δείνει την εντύπωση πως γνωρίζει και τα κακώς κείμενα και θέλει να τα διορθώσει. Δεν μου θυμίζει το στυλ του Περέιρα που ήταν περισσότερο δημόσιες σχέσεις και δεν ήθελε να ακουμπήσει πράγματα που έκαιγαν. Είναι πιο αποφασιστικός ο Κλάτενμπεργκ. Στην κουβέντα που είχαμε του είχα πει πως θα έχει επιτύχει αν δεν καταφέρει και δεν τον βρίζουν και οι 4 μεγάλοι. Προς το παρών οι 3 τον έχουν κατά καιρούς βρίσει. Οπότε, θεωρώ πως είναι σε καλό δρόμο.»

Για το αν επικοινώνησαν μαζί του ιδιοκτήτες άλλων ομάδων ανέφερε: «Bεβαίως. Έχουμε μιλήσει. Έχω με κάποιους πολύ καλή επικοινωνία. Πολλοί πρόεδροι ομάδων δικής μας ταχύτητας με πήραν τηλέφωνο. Και με τον Γιώργο Μποροβήλο μίλησα και με τον Πανουργιά τον Παπαϊωάννου και με τον Αλέξη Κούγια. Με πολλούς. Από τα πάνω στρώματα σε επίπεδο επιχειρησιακών στελεχών, όχι ιδιοκτητών.»

Για τον αν εισέπραξε συγκινητικές προσπάθειες εντός του Ατρομήτου που προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν ανέφερε:  «Nαι. Από παλαίμαχους, ερασιτέχνη…»

Για το οτι δεν είναι εύκολο να αποχωρήσει ανέφερε: «Ναι δεν είναι εύκολο. Μιλάμε για εταιρίες. Δεν γίνεται ξαφνικά να φύγεις. Από που να φύγεις από την εταιρία σου; Υπάρχει κόσμος, υποχρεώσεις. Απλώς εκδήλωσα μια πρόθεση για να προετοιμάσω μια επόμενη ημέρα. Όλοι πρέπει να ξέρουμε πότε κλείνει ο κύκλος μας, να πάμε παρακάτω»

Για τις εκλογές τις ΕΠΟ που είναι υποψήφιοι Ζαγοράκης και Νίκας ανέφερε: «Να καθίσουμε να μιλήσουμε για ΕΠΟ. Το οτι είμαστε τα τελευταία χρόνια κάτω από εποπτεία FIFA-UEFA. Έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή, νομίζω αυτό τα λέει όλα. Αφού δεν μπορούμε οι παράγοντες να συνεργαστούμε για το καλό το ποδοσφαίρου. Και σε άλλα πρωταθλήματα υπάρχουν παθογένειες αλλά το κρύβουν. Δεν χαλάνε τη μαρκίζα. Εδώ κάνουμε οτι είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο προϊόν. Εγώ πιστεύω πως κάποια παιδιά από το 2004 που έχουν ικανότητες πρέπει να βγούνε μπροστά»

Για το αν είναι υπέρ του Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ ανέφερε: «Βεβαίως! Όχι μόνο ο Ζαγοράκης και άλλα παιδιά από το 2004 που έχουν ικανότητες. Το εγχείρημα των προέδρων των ενώσεων δεν μας έβγαλε πουθενά. Προσπαθούνε όλοι να πάρουν τον έλεγχο. Ποιος θα ελέγξει την ομοσπονδία. Έτσι δεν γίνεται να φτιάξουμε ποδόσφαιρο. Ο καθένας από τους 4 μεγάλους προσπαθεί να θέσει πόσους θα έχει ο ένας και πόσους ο άλλος και πως θα ελέγξουν την εκτελεστική επιτροπή. Να πάνε αυτά τα παιδιά, αλλά ούτε αυτοί θα πετύχουν αν τους στηρίξουμε οι υπόλοιποι. Δεν μου αρέσει αυτή η ταμπέλα, ο τάδε είναι αυτουνού. Είναι παιδιά με προσωπικότητα, έχουν παίξει μπάλα, έχουν κάνει κάποια πράγματα στη ζωή τους.»

Για το αν τον ενοχλεί που η FIFA με την UEFA συζητάνε μόνο με τους τέσσερις μεγάλους ανέφερε: «Έντονα με ενοχλεί αυτό. Γιατί συζητά με τους 4 μεγάλους; Ποιοι ευθύνονται για τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου; Ο Παναιτωλικός, ο Ατρόμητος και ο ΟΦΗ; Εμείς ευθυνόμαστε; Όπως με ενόχλησε όταν το καλοκαίρι οι 4 ψήφησαν για τον αρχιδιατητή. Οι υπόλοιποι δεν ερωτηθήκαμε για τίποτα. Λες και οι υπόλοιποι δεν βάζουμε χρήματα, απλώς παρακολουθούμε. Το έχουμε θέσει το πρόβλημα και στον πρόεδρο της Super League. Εγώ εκεί που έπρεπε να το θέσω το έχω θέσει, στην αθλητική ηγεσία.»

Για το τι απάντηση πήρε από τον κύριο Αυγενάκη ανέφερε: «Τώρα δεν είναι της παρούσης. Είμαστε 14 ομάδες και όλοι έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για το καλό το ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικά οι 4 μεγάλοι που έχουν δείξει πως θα ξεκατινιαστούν, δεν μπορούνε να έχουν το γενικό πρόσταγμα παντού. Δεν γίνεται να ρωτάμε στην ΕΠΟ, αυτός ο υπάλληλος είναι του τάδε κτλ. Η ΕΠΟ ξαφνικά έχει αυξήσει το προσωπικό της κατά 20-30%, σε μια δύσκολη εποχή. »

Για την τελευταία διοίκηση της ΕΠΟ, του κυρίου Γραμμένου ανέφερε: «Είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο Βαγγέλης ο Γραμμένος, αλλά για να βρίσκεσαι εκεί πρέπει να σπάσεις αυγά, να κάνεις ομελέτα. Γίνανε κάποια θετικά πράγματα.»

Για τον ξένο αρχιδιαιτητή ανέφερε: «Εμένα με προσβάλει ως Έλληνα να έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή. Γιατί να μην έχουμε τον Γιώργο Μπίκα δηλαδή; Επειδή είναι έντιμος και δεν ακούει; Γιατί δεν έχω τον κύριο Βασσάρα που διαπρέπει στην UEFA; Γιατί δεν ακούει, σας λέω εγώ. Γιατι δεν έχω τον Ψυχομάνη και τον Γιαννόπουλο που είναι καθαροί. Αλλά πρέπει να τους αφήσουμε να δουλέψουν. Και άλλους μπορεί να τους ξεχνώ. Δεν έχουμε Έλληνα αρχιδιαιτητή γιατί το ενός του κάψανε το σπίτι και λέει τι να πάω να κάνω εγώ με τους τρελούς; Τον άλλον του κάνανε απόπειρα να τον χτυπήσουν στο σπίτι του. Τον άλλον τον χτυπήσανε, ήταν στο νοσοκομείο δύο μέρες. Δηλαδή τι καλύτερο έχει από έξω; Δεν υπάρχουν άνθρωποι εδώ που έχουν ικανότητες; Όλες οι αποφάσεις είναι κάτω από την FIFA και την UEFA. Φτάσαμε να έχουμε νταντά. »

Για το εάν είναι αντίθετος και με τους ξένους διαιτητές στους αγώνες ανέφερε: «Βεβαίως! Χωρίς να παραγνωρίζω πως ευθύνονται οι Έλληνες. Είναι αναγκαίο κακό. Δεν μπορώ να πω πως είναι καλύτεροι από τους δικούς μας πάντως, όταν θέλουν να παίξουν 50-50. Και εκπαιδευμένοι είναι οι δικοί μας. Όταν θέλουν να παίξουν  50-50, παίζουν 50-50.»

Για το αν οι διαιτητές δεν θέλουν να παίζουν 50-50 ανέφερε: «Aκριβώς. Δεν θέλουν να παίζουν 50-50, καθώς είναι άνθρωποι. Γιατί πιέζονται. Γιατί είναι μπερδεμένοι. Γιατί δεν μπορούνε να αντέξουν την πίεση. Και όταν δεν μπορείς να αντέξεις την πίεση θα έρθει κάποιος άλλος να κάνει τη δουλειά»

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη ανέφερε: «Έχω μια πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Μου έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις. Αυτά που έχουμε πει μεταξύ μας βλέπω οτι προσπαθεί και αυτός για το καλύτερο. Είναι σε έναν πολύ δύσκολο κόσμο και με την όποια αμφισβήτηση υπάρχει.»

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ανέφερε: «Άρρωστος με τον Ολυμπιακό. Με όλους τους προέδρους έχω επαφές. Δεν ήμουν ποτέ στον στενό πυρήνα των φίλων του, αλλά υπάρχει μια σχέση αλληλοσεβασμού. Θεωρώ πως οι Ολυμπιακοί είναι τυχεροί που έχουν έναν πρόεδρο που είναι βαμμένος Ολυμπιακός. Όταν είσαι βαμμένος με την ομάδα σου, θεωρώ πως κάνεις τα πάντα.»

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη ανέφερε: «Πολύπειρος παράγοντας, που γνωρίζει το προσκήνιο και το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον βλέπω με σεβασμό. Με έχει στεναχωρήσει με κάποια πράγματα, αλλά αυτά είναι μεταξύ μας. Μπορεί και εγώ να τον έχω στεναχωρήσει, αλλά ο σεβασμός υπάρχει»

Για τον Ιβάν Σαββίδη ανέφερε: «Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Μου έχει δώσει να καταλάβω πως θέλει να δει ένα ποδόσφαιρο με αρχές, καλύτερο και έχω πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι ένας άνθρωπος που σέβεται τον λόγο του και αυτά που έχουμε πει μεταξύ μας τα έχει πραγματοποιήσει. Έχει ωραίες ιδέες και σκέψεις για το ποδόσφαιρο. Όταν μπεις σε έναν τόσο δύσκολο χώρο αδικούμε την εικόνα μας, χωρίς να το θέλουμε.»

Για τον Γιάννη Αλαφούζο ανέφερε: «Έχω μιλήσει ελάχιστες φορές μαζί του. Μου έχει δώσει την εντύπωση πως δεν ταιριάζει με τον χώρο. Είναι ένας άνθρωπος που σέβεται πολύ τον συνομιλητή του, πολύ ευγενής. Μου δείχνει πως είναι ένας άνθρωπος που δε ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του χώρου»

Για τον Τάκη Φύσσα ανέφερε: «Ξέρουμε πως δεν ήταν στόχος του ο Ατρόμητος. Ξέρουμε πως ο Ατρόμητος είναι παράπλευρη απώλεια σε ολο αυτό. Απλώς βρήκαν και λάθος ομάδα και λάθος παιχνίδι να πούνε πράγματα, με τα οποία δεν υπήρχε καν υπόθεση. »

Για τον Θοδωρή Καρυπίδη ανέφερε: «Είναι ένας νέος παράγοντας. Δείχνει οτι παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να κρατήσει τον Άρη ψηλά και τα καταφέρνει. Αυτά τα δύο χρόνια βελτιώνεται συνέχεια ο Άρης. Και φέτος ο Άρης είναι η πιο σταθερή ομάδα, είναι στην 2η θέση και έχει παρουσιάσει ένα έργο που πρέπει να του πιστωθεί. Οτι ο Άρης συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες σίγουρα πιστώνεται και στον ιδιοκτήτη. Είναι ένας άνθρωπος μικρός σε ηλικία με φιλοδοξίες. Είναι εγωιστής, παλεύει το καλύτερο για την ομάδα του. Δείχνει πως μέσα από πολλές αντιξοότητες και πολύ κυνηγητό τα έχει καταφέρει.»

Για το ποιο είναι το όνειρό του από εδώ και πέρα ανέφερε: «Όσο είμαι στον Ατρόμητο, η ομάδα θα βάζει ψηλά τον πήχη. Είναι μια ομάδα με γερές βάσεις και καλά δομημένη. Θα έρθουν κακές χρονιές. Το παράσημο της ομάδας είναι πως όταν βρίσκεται εκτός play offs θεωρείται αποτυχία, από εμένα τον ίδιο πρώτα και από τη φίλαθλη γνώμη. Οφείλουμε όλοι να βάζουμε τον πήχη ψηλά.»

Δείτε όλη την εκπομπή Face 2 Face εδώ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X